//
کدخبر: ۳۱۰۸۲ //

۶ نشانه عجیب در ناخن ها که باید جدی گرفته شوند!

تغییرات در ناخن ها به چه معناست؟ ما از متخصصان پوست خواستیم تا در این باره توضیحات بیشتری بدهند. در اینجا ۶ مورد ذکر شده که می توانند در تشخیص بعضی بیماری ها موثر واقع شوند.

۶ نشانه عجیب در ناخن ها که باید جدی گرفته شوند!
به گزارش فرتاک نیوز،

 تغییرات در ناخن ها به چه معناست؟ ما از متخصصان پوست خواستیم تا در این باره توضیحات بیشتری بدهند. در اینجا ۶ مورد ذکر شده که می توانند در تشخیص بعضی بیماری ها موثر واقع شوند.

 

نشانه های عجیب ناخن

 

۱- لکه های سفید

آیا مادر شما هم همیشه می گوید که لکه های سفید روی ناخن تان به دلیل ننوشیدن شیر است؟ دکتر کریس آدیگان، متخصص پوست و ناخن در کارولینای شمالی در این باره می گوید: مردم همگی گمان می کنند که لکه های سفید روی ناخن ها به دلیل کمبود کلسیم هستند. اما در واقع، علل متعددی برای این لکه های های سفید مزاحم وجود دارند،

 

اما خوب جای هیچ گونه نگرانی نیست تنها تعداد کمی از این نقطه ها مشکل ساز هستند و در واقع این لکه ها گویای هیچ گونه کمبودی نیستند. شایع ترین علل وجود این لکه ها اصابت ضربه به ناخن و یا قسمت بالای ناخن می باشد. دلیلی دیگر برای این مسئله می تواند شکسته شدن سطح ناخن باشد.

 

اگر این لکه های سفید روی ناخن به دلیل وجود عفونت های قارچی نباشد، با رشد ناخن به سادگی از بین خواهند رفت، اما اگر به دلیل عفونت قارچی باشد به مدت طولانی تری باقی خواهد ماند که نیاز به مراجعه به پزشک و تشخیص تخصصی تر دارد.

 

۲- ناخن های شکننده

دکتر دبرا جلیمان، استادیار پوست در دانشکده پزشکی مونت سینای و نویسنده کتاب اسکین رولز در این باره عنوان می کند که شستن مکرر ظروف بدون پوشیدن دستکش و نیز شنای طولانی مدت می تواند باعث به وجود آمدن این مسئله شود. وی همچنین عنوان می کند که افرادی که کارشان به صورتی است که دستشان دائما در مواد شیمیایی است نیز ممکن است با این مشکل مواجه شوند.

 

علاوه بر موارد مذکور، افرادی که از بیماری کم کاری تیروئید رنج می برند، وقتی تیروئیدشان بیش از حد کار کند ممکن است دچار شکنندگی ناخن شوند، در زمینه شکنندگی ناخن آب و هوا نیز می تواند تاثیرگذار باشد. هوای پاییز و زمستان و نیز سیستم های گرمایش داخل فضای بسته نیز می تواند منجر به بروز هوای خشک و در نتیجه شکنندگی ناخن ها شود.

 

خبر خوش در این باره این است که به سادگی با مرطوب نگه داشتن پوست و ناخن می توان از این مشکل جلوگیری کرد. همچنین با تقویت ناخن و درمان کتیکول نیز می توان این مشکل را برطرف ساخت.

 

۳- زردی ناخن

قبل از اینکه بترسید، به این مسئله توجه کنید که زردی ناخن می تواند از استفاده بیش از حد لاک ناخن باشد، اما اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که خیلی اهل لاک زدن نیستید باید زردی ناخن را جدی بگیرید.

این تغییر رنگ در ناخن می تواند علامت بیماری هایی از جمله دیابت و برونشیت(بیماری تنفسی) باشد که در این صورت نیاز به مراجعه به پزشک و درمان انسولین دارد. سندروم ناخن زرد منجر به ضخیم شدن ناخن می شود که این مسئله به مرور زمان باعث می شود از سرعت رشد آن کاسته شود.

 

۴- خطوط عمودی روی سطح ناخن

این خطوط عمودی روی سطح ناخن به احتمال زیاد طبیعی هستند و خبر از مشکل خاصی نمی دهند. می توان آن ها را به عنوان چین و چروک های ناخن در نطر گرفت، اما اگر شما این چین و چروک ها را دوست ندارید بهترین راه این است که ناخن هایتان را مرطوب نگه دارید.

 

۵- انحنای سطح ناخن(ناخن قاشقی)

آیا ناخن های شما دچار انحنا شده اند؟ این مسئله می تواند به دلیل بروز مشکلات خونی رخ دهد. هنگامی که ناخن خیلی نازک و دچار انحنا می شود می تواند از کمبود آهن و یا کم خونی خبر دهد.

اگر این مشکل از کم خونی باشد، به احتمال زیاد مکمل های آهن می تواند مشکل را حل کند. علاوه بر کم خونی، بیماری های کبدی، بیماری های قلبی و کم کاری تیروئید نیز می تواند منجر به انحنای ناخن و به اصطلاح ایجاد ناخن قاشقی شود.

 

۶- حفره های سطح ناخن

حفره های کوچک روی سطح ناخن در بیش از ۵۰% بیماران مبتلا به پسوریازیس بروز می کند از دست دادن تکه هایی از مو نیز می تواند به دلیل وجود همین بیماری باشد. برای درمان این مشکل استفاده از کرم های مرطوب کننده پوست که حاوی ویتامین A و D می باشند و در برخی از موارد استفاده از کرم استروئید نیز می تواند موثر واقع شود.

اگر از پسوریازیس رنج می برید بهتر است در مورد درمان مناسب این مشکل با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

 

منبع: بهداشت نیوز
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۱۰۸۲ //
ارسال نظر