//
کدخبر: ۳۲۳۷۷۸ //

تغییرات هورمون‌های تیروئیدی باعث چاقی می شود؟

نتیجه یک تحقیق حاکی از این است که ارتباطی بین نوسانات هورمون کنترل کننده عملکرد تیروئید که از غده هیپوفیز در مغز ترشح می‌شود؛ به عنوان یکی از شاخصهای ارزیابی عملکرد غده تیروئید، با بروز چاقی وجود نداشت و نتیجه گیری برای اینکه بخواهیم اضافه وزن افراد را به تغییرات هورمونهای تیروئیدی منتسب کنیم نیاز به بررسی ها و مطالعات بیشتری دارد.

تغییرات هورمون‌های تیروئیدی باعث چاقی می شود؟
به گزارش فرتاک نیوز،

"مشکل هورمونی دارم، تیروئیدم کم کاره و به همین خاطر چاق شدم." این گزاره و یا مفاهیمی نظیر آن مکررا در بین افراد جامعه و مبتلایان به اضافه وزن شنیده میشود و تقریبا تبدیل به یک باور عمومی شده است. ولی آیا چنین مطلبی صحت دارد؟

مطالعه تیروئید تهران که توسط پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر روی جمعیتی قریب به شش هزارنفر در شرق تهران انجام میشود، بستری است تا علاوه بر انجام مطالعات بومی و بررسی تفاوتهای اقلیمی؛ درخصوص پرسشها و باورهایی از این دست نیز تحقیق شود.

پژوهشی که اخیرا توسط این مرکز انجام شده، به بررسی ارتباط بین هورمونهای تیروئیدی و چاقی عمومی و شکمی افرادِ تحت مطالعه پرداخته است.

دکتر لادن مهران،  مجری این طرح، گفت: طی بررسی های انجام شده، ارتباطی بین نوسانات هورمون کنترل کننده عملکرد تیروئید که از غده هیپوفیز در مغز ترشح می‌شود(به عنوان یکی از شاخص های ارزیابی عملکرد غده تیروئید) با بروز چاقی وجود نداشت. اما میزان هورمون آزاد تیروئید در خون (FT4)، رابطه معکوسی با نمایه توده بدنی در افراد مبتلا به اضافه وزن نشان داد به این مفهوم که با پایین آمدن این هورمون در طول زمان؛ که یکی از نشانه های کم کاری غده تیروئید محسوب میشود، نمایه توده بدنی افراد بعنوان یکی از شاخصه های اصلی تعیین کننده چاقی، بالاتر است.

وی افزود: نتیجه گیری برای اینکه بخواهیم اضافه وزن افراد را به تغییرات هورمونهای تیروئیدی منتسب کنیم نیاز به بررسی ها و مطالعات بیشتری دارد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۲۳۷۷۸ //
ارسال نظر