مهمترین راه برای مقابله با کبد چرب
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران با هشدار درباره افزایش ابتلا به کبد چرب در جامعه گفت: مهمترین راه برای مقابله با کبد چرب رژیم غذایی مناسب است.
احمدرضا درستی در برنامه در انتهای الوند اظهار کرد: تمام سموم در بدن توسط کبد از جریان خون جمع و توسط کلیه دفع میشود. همچنین تمام مواد مغذی از فیلتر کبد عبور میکنند از این رو کبد یک انباردار دقیق برای بدن است. همچنین از ذخایر ارزشمند بدن همچون آهن و ویتامین آ در کبد ذخیره میشود بنابراین کبد ذخیره کننده، فیلتر کننده و تنظیم کننده آنزیمها و هورمونها است.
وی ادامه داد: آنقدر با آلودگیها در تماس هستیم و غذای نامناسب میخوریم که کبدهای ما تحت فشار قرار گرفته است. گروهی با سرطان کبد، گروهی با فیبروز شدن کبد و عده زیادی نیز با چرب شدن کبد مواجه شدند.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: اگر به داد کبد چرب که با گرید یک شروع میشود نرسیم به گرید ۲ و ۳ میرسیم و کبد به مرگ میرسد. مواردی را میبینیم که فردی با رنگ و روی هپاتیت به دکتر مراجعه میکند و گاه علائم کبد چرب شبیه هپاتیت است.
درستی توضیح داد: کبد چرب علائم ندارد و بسیاری از مشکلات ما در این زمینه وقتی رخ میدهد که به شرایط حاد میرسد. گاه فردی سرش گیج میرود و یا کف پایش میسوزد اما جدی نمیگیرد. کسی شبها تشنه است و بارها به دستشویی میرود اما به دکتر مراجعه نمیکند که ببیند دیابت دارد.
وی ادامه داد: کبد چرب حتی مانند دیابت یا چربی بالا علائمی هم ندارد. گاه افرادی دردی بالای شکم احساس میکنند و یا کسانی که خستگی زیادی را حس میکنند باید به دکتر مراجعه کنند.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: گروهی از مردم ما به طور سنتی معتقدند خورش و آبگوشت باید با گوشت پرچرب درست شود. وقتی اینگونه غذا میخوریم و پیادهروی نداریم و با بدغذایی ها افراد باید حتماً کبد خود را ارزیابی کنند. وقتی افرادی درگیر کبد گرید ۳ شوند ممکن است نجات پیدا نکنند.
درستی تاکید کرد: مهمترین راه برای مقابله با کبد چرب رژیم غذایی مناسب است. همچنین باید روزی یک ساعت فعالیت بدنی خوب داشته باشیم. تأثیر پیادهروی آهسته بر کبد چرب خیلی زیاد نیست و باید تند برویم. دویدن خیلی خوب است اما کسانی که دچار اضافه وزن هستند بهتر است تند راه بروند.
وی گفت: نان غذای مهمی است و همه از آن استفاده میکنیم اما این نان باید سبوسدار باشد. نانواهای ما سنگکها را با آرد لواش می پزند و به ندرت سنگک با آرد سبوسدار میبینیم. آرد باید سبوسدار باشد باید سراغ نان جو بروید و باید سبوس را در نان مشاهده کنید. همچنین از برنج قهوهای استفاده کنید.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.