//
کدخبر: ۳۴۸۸۱۳ //

عوارض عمل قلب باز در بیماران دیابتی

دیابت و بیماری های قلبی، ارتباط زیادی با هم دارند. مطابق با آمار، بزرگسالان مبتلا به دیابت، بیشتر در معرض بیماری های قلبی قرار دارند.

عوارض عمل قلب باز در بیماران دیابتی
به گزارش فرتاک نیوز،

انجمن قلب آمریکا، دیابت را به عنوان یکی از عوامل اصلی مسئول برای بیماری های قلبی عروقی معرفی می کند. زیرا افراد مبتلا به دیابت بیشتر دچار فشار خون بالا می شوند و به دلیل متابولیسم آهسته، بیشتر در معرض چاقی قرار دارند. 

همچنین احتمال ابتلا به بیماری های قلبی در افراد دیابتی ممکن است در برخی افراد به دلیل عدم فعالیت فیزیکی (که خود یکی از دلایل اصلی مقاومت در برابر انسولین است) و در برخی دیگر نشانه ی کلسترول بالا باشد.

بخش غم انگیز قضیه این است که هم بیماری قلبی جدی و هم دیابت تا حد زیادی شایع هستند و بسیاری از بیماران قلبی در سراسر دنیا به دیابت نیز مبتلا هستند. این موضوع، درمان بیماری های قلبی به ویژه عمل قلب باز را در چنین افرادی پیچیده می کند. رایج ترین عمل قلبی که برای اکثر دیابتی ها انجام می شود، عمل پیوند بای پس عروق کرونری می باشد. تحقیقات همچنین نشان می دهند که مبتلایان به دیابت نسبت به غیر دیابتی ها، مشکلات پس از جراحی قلب باز بیشتری را تجربه می کنند. 

کدام نوع دیابت بیشتر در معرض بیماری قلبی قرار دارد؟

چندین نوع دیابت وجود دارد که در میان آنها دیابت نوع 2 بیشتر در معرض بیماری های قلبی قرار دارد. دیابت نوع 2 می تواند منجر به بیماری های مختلفی از شریان های مسدود گرفته تا نارسایی قلبی شود. 

عوارض دیابت بر بیماری های قلبی 

برای پیشگیری از چنین اختلالاتی، افراد باید در مورد بیماری قلبی مرتبط با دیابت، اطلاعات بیشتری کسب کنند. برخی از این بیماری ها امل موارد زیر هستند:

1 _ بیماری قلبی کرونری

در این بیماری، شریان های بیمار که خون را از قلب حمل می کنند، دچار تجمع پلاک می شوند. پلاک نوعی ماده چربی و مومی مانند است که شریان ها را سفت می کند و باعث گرفتگی عروق قلب می شود. زمانی که تجمع پلاک ها زیاد شود، جریان خون دچار مشکل می شود و منجر به لخته شدن خون می شود. لخته شدن خون تنها عارضه ی این بیماری نیست بهتر است بدانید گرفتگی رگ قلب چه عوارضی دارد

بیماری قلبی

2 _ آریتمی

در این شرایط، ضربان قلب نامنظم می شود. قلب ممکن است یک ضربان قلب را رد کند، سرعت ضربان را افزایش دهد یا حالتی مانند بال بال زدن به شما دست دهد. این شرایط منجر به ایست قلبی ناگهانی می شود.

3_ آنژین

 آنژین به شرایطی گفته می شود که در آن فرد ممکن است در قفسه سینه احساس ناراحتی و درد کند. این حالت ممکن است در بازوها، کمر یا فک احساس شود و ناشی از فعالیتی خاص یا مشکلات احساسی باشد.

4_ حمله قلبی

حمله قلبی با لخته هایی ایجاد می شود که جریان خون در شریان ها را مسدود می کنند. علائم حمله ی قلبی شامل درد و ناراحتی در ناحیه قفسه سینه می شود.

5_ نارسایی قلبی

 در این شرایط، قلب کارکردن را متوقف نمی کند، اما ممکن است برای پمپاژ خون کافی در بدن، بسیار ضعیف باشد. دیابت و فشار خون بالا، احتمال نارسایی قلبی را در فرد افزایش می دهد. اگر بیمار از دیابت نوع 2 رنج می برد، احتمال این بیماری ها افزایش پیدا می کند.

مراقبت های قبل از عمل قلب باز برای بیماران دیابتی

در ادامه به چند نکته برای از بین بردن عوارض و احتمالات در طول عمل قلب باز یا پس از آن اشاره شده است. شما با کنترل دیابت خود می توانید این عوامل خطر را کاهش دهید. اگر سطح قند خون شما کنترل نشود، ممکن است منجر به عفونت شود. در موارد اورژانسی، هیچ زمانی برای تحت کنترل درآوردن قند خون وجود ندارد. اما، اگر جراحی با برنامه ریزی انجام شود، شما برای کنترل قند خون خود، زمان کافی دارید و می توانید اقدمات زیر را انجام دهید:

• پیش از جراحی، لازم است سطح انسولین خود را چک کنید و آن را تحت کنترل درآورید.

• متخصص قلب، ممکن است به شما توصیه کند به یک متخصص دیابت مراجعه کنید.

• مصرف داروهای دیابت خود را قطع نکنید. 

• با یک رژیم غذایی متعادل و سالم، سطح انسولین خود را کنترل کنید. همچنین باید روزانه ورزش کنید و سعی کنید مقداری وزن کم کنید.

 بیماری قلبی 2شما باید در مورد جزئیات عمل خود از دکتر سؤال کنید. تمام بیماران مبتلا به دیابت، پیش از عمل جراحی، به مراقبت ویژه نیاز دارند و برای پیشگیری از هرگونه عوارض، باید تمام دستورالعمل های پزشک خود را دنبال کنند.

مراقبت های پس از عمل قلب باز برای بیماران دیابتی

بررسی سطح قند خون پس از جراحی، از اهمیت زیادی برخوردار است. شما باید به طور مداوم قند خون خود را چک کنید تا احتمال عوارض طولانی مدت را از بین ببرید. اگر قند خون شما کنترل نشود، احتمال بدتر شدن شرایط افزایش پیدا می کند. برای کنترل سطح قند خون، با متخصص خود همکاری کنید. تمام داروهایی را که جراح برای شما تجویز کرده است، به موقع مصرف کنید. بی توجهی ممکن است شرایط شما را بدتر کند. 

عوارض عمل قلب باز در بیماران دیابتی 

برخی از عوارض رایج مرتبط با جراحی قلب در بیماران دیابتی شامل موارد زیر می شوند:

• بیمارانی که به انسولین نیاز دارند، بیشتر در معرض نارسایی کلیوی قرار دارند.

 • بیماران دیابتی، قبل و بعد از جراحی به داروی بیشتری نیاز دارند.

• احتمال بیشتر حملات قلبی و سکته مغزی

 • افزایش احتمال زخم های پس از جراحی، عفونت قفسه سینه و عفونت ادراری

 • احتمال توبرکلوزیس در بیماران مسن تر

• کنترل دیابت نامناسب به علت جراحی

 • مراقبت شدید طولانی پس از جراحی

• مشکلاتی در رابطه با انتخاب نوع بیهوشی

اما تمام این موارد به این معنا نیستند که اگر به جراحی قلب نیاز دارید، باید در سکوت رنج ببرید. شما باید اقدامات احتیاطی ضروری را انجام دهید تا مطمئن شوید که جراحی با کمترین احتمال خطر انجام می شود. مطالعه تحقیقات و پژوهش های اخیر نیز به بیمار کمک می کند تا با درایت بیشتری، مناسب ترین روش درمانی را انتخاب کند. 

مطابق با بیانیه دانشگاه هاروارد، جراحی بای پس برای افراد دیابتی نسبت به آنژیوپلاستی، گزینه ی بهتری است. تحقیقات دیگر نشان می دهند در صورتیکه دیابتی ها به جای عمل آنژیوپلاستی، جراحی بای پس عروق کرونری انجام دهند، 30% میزان مرگ و میر کمتری خواهند داشت. اگر فرد برنامه غذایی سالمی داشته باشد، سبک زندگی سالمی را در پیش بگیرد و عمل او توسط جراح قلب ماهری صورت گیرد، جراحی و ریکاوری آسانتر و سریعتر پیش خواهند رفت.

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۴۸۸۱۳ //
ارسال نظر