۱۰ درمان خانگی سوء هاضمه
سوء هاضمه یک بیماری شایع شکمی می باشد. برخی از علت های آن عبارتند از نجویدن کامل غذا، مصرف بیش از حد الکل، مصرف بیش از حد ادویه و غذاهای پر چرب......
سوء هاضمه یک بیماری شایع شکمی می باشد. برخی از علت های آن عبارتند از نجویدن کامل غذا، مصرف بیش از حد الکل، مصرف بیش از حد ادویه و غذاهای پر چرب، سیگار کشیدن و غیره. علائم سوء هاضمه نیز عبارتند از : حالت تهوع، سوزش سردل، آروغ زدن کنترل نشده، نفخ، گاز معده، درد شکمی و غیره.
سوء هاضمه در هر سنی و بر هر جنسیتی تاثیر می گذارد. وقتی علائم و نشانه های سوء هاضمه را در خود مشاهده می کنید، باید فورا به پزشک مراجعه کنید.
اگر سوء هاضمه به همراه کاهش وزن، اسهال با خون یا بدون خون، کاهش اشتها، خون در مدفوع باشد، باید فورا به پزشک مراجعه کنید چون ممکن است نشانه ای از تهدید زندگی می باشد.
سوء هاضمه می تواند با دارو درمان شود. با این وجود، برخی درمان های خانگی وجود دارند که می توانید سوء هاضمه را درمان کنید. این درمان های خانگی از بهترین درمان های خانگی انتخاب شده اند. با این وجود، توصیه می شود که داروهای خود را کنار نگذارید.
1. نوشیدن آب
یکی از بهترین درمان های خانگی سوء هاضمه، هیدراته نگه داشتن بدن می باشد. بدن شما برای کارکرد بهتر به آب نیاز دارد. باید در طی روز 8 لیوان آب بنوشید. برای کاهش احتمال سوء هاضمه بهتر از قبل از مصرف غذا دو الی سه لیوان آب بنوشید. به یاد داشته باشید که باید نیم ساعت بعد از غذا آب ننوشید.
2. چای انیس
چای انیس اغلب برای درمان برونشیت مورد استفاده قرار می گیرد. اما چای انیس برای سیستم گوارشی و عصبی نیز مفید است. این چای می تواند بسیاری از مشکلات گوارشی را حل کند. توصیه می شود چای انیس را سی دقیقه قبل از خوردن غذا بنوشید. برای نتایج بهتر، هر روز سه فنجان از این چای به مدت دو هفته بنوشید.
3. چای ملیسا (بادرنجبویه)
این چای حاوی خواص ضد اسپاسم و ضد عفونی کنندگی می باشد. این چای ترشحات معده را افزایش می دهد و به از بین بردن گاز معده کمک می کند. گیاه ملیسا و برگ های آن حاوی روغن فرار و موادی مانند لینالول، گرانیول می باشد و برای درمان انواع بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد.
نوشیدن چای ملیسا به درمان سوء هاضمه کمک می کند.
توصیه می شود روزانه دو فنجان چای ملیسا در صبح و بعد از ظهر بنوشید. برای مشاهده نتایج بهتر ، حداقل به مدت دو هفته نوشیدن چای را ادامه دهید.
4. خوردن مرکبات
مرکباتی مانند لیمو، گریپ فروت، پرتقال می توانند به درمان سوء هاضمه کمک کنند. علاوه بر این، مرکبات حاوی ویتامین ث و آنتی اکسیدان هایی می باشد که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. همچنین دارای خواص آنتی بیوتیکی می باشد.
5. بابونه
بابونه به خاطر خواص درمانی فراوانی که دارد، بسیار مشهور است، از این رو؛ سالهاست که برای درمان انواع بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از مزیت های بابونه، درمان سوء هاضمه می باشد. گیاه بابونه بومی آسیا، شمال آفریقا و اروپا می باشد. خواص ضد تشنجی چای بابونه به ریلکس کردن عضلات شکم و روده کمک می کند. بابونه می تواند بیماری های مربوط به دستکاه گوارش را درمان کند مانند گاز، نفخ، سندرم روده تحریک پذیر و گرفتگی عضلات شکمی . بابونه می تواند دردهای مربوط به قاعدگی را نیز کاهش دهد و به افراد کمک می کند تا بهتر بخوابند.
میتوانید برای بهتر کردن مزه چای بابونه کمی عسل به آن اضافه کنید.
توصیه می شود به مدت دو هفته هر روز دوبار از این چای بنوشید تا نتیجه بهتری به دست بیاورید. زنان باردار و شیرده نباید در دوران بارداری بابونه مصرف کنند.
6. پوست لیمو
پوست لیمو دارای د-لیمونین می باشد که باعث کاهش علائم سوء هاضمه می شود. یک بررسی نشان داده است که با مصرف د-لیمونین به مدت دو هفته، سوء هاضمه برطرف می شود.
7. پوست گریپ فروت
مانند پوست لیمو، پوست گریپ فروت نیز یکی از درمان های خانگی سوء هاضمه می باشد. علت آن این می باشد که پوست گریپ فروت به فرآیند هضم کمک می کند. خواص آنتی بیوتیکی پوست گریپ فروت برای تنظیم PH شکم مفید می باشند. برای نتیجه بهتر، به مدت دو هفته پوست گریپ فروت بخورید.
-ابتدا پوست گریپ فروت را به مدت چند روز در زیر نور آفتاب قرار دهید.
– داخل بلندر قرار دهید تا به صورت یک پودر درآید.
– یک قاشق چایخوری پوست گریپ فروت را در داخل یک لیوان آب بریزید . آن را هم بزنید.
-قبل از هر وعده غذایی بنوشید.
8. میخک
میخک علاوه بر اینکه در پخت و پز مورد استفاده قرار گرفته است، در درمان برخی بیماری ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد. میخک دارای ارزش تغذیه ای بالایی می باشد و برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید می باشد. میخک غنی از ویتامین K، ویتامین C، ریبوفلاوین، ویتامین، B6، ویتامین B1 و آنتی اکسیدان ها می باشد. تاثیرات ضد التهابی میخک به درمان سوء هاضمه کمک می کند.
9. آب آناناس
آب آناناس برای سلامت دستگاه گوارش بسیار ضروری می باشد. می توانید برای پیشگیری از مشکلات گوارشی ، بعد از هر وعده غذایی یک لیوان آب آناناس بنوشید.
10. نمک سیاه
نمک سیاه هم جزو فهرست درمان های خانگی برای سوء هاضمه قرار دارد. نمک سیاه به عنوان یک محرک طبیعی در نظر گرفته می شود. استفاده از نمک سیاه می تواند رفلوکس و سوزش سر دل را کاهش دهد. با این وجود، نمک سیاه پر از سولفات، کلرید سدیم، منگنز، آهن، و غیره می باشد.
نمک سیاه را به آب لیمو اضافه کنید و بعد از هر وعده غذایی و قبل از خوابیدن میل کنید.
می توانید نمک سیاه را روی ماست یا سالاد خود اضافه کنید و میل کنید.