//
کدخبر: ۳۷۳۰۳۵ //

علائم سکته مغزی چیست؟

نورولوژیست بیمارستان بوعلی سینای خرم‌دره گفت: علایم سکته مغزی گزگز، مورمور و بی‌حسی دست‌ها و پاهاست.

علائم سکته مغزی چیست؟
به گزارش فرتاک نیوز،

محمد جعفری در گفت‌وگویی، عنوان کرد: سکته مغزی یکی از شایع‌ترین علل مرگ و میر و همچنین ناتوانی محسوب می‌شود که منجر به بستری طولانی مدت فرد در بیمارستان و ابتلا به دیگر مشکلات از قبیل عفونت‌های بیمارستانی، ترومبوز وریدهای عمقی و زخم بستر خواهد شد و در مواردی نیز امکان بستری طولانی مدت در واحد مراقبت‌های ویژه و نیازمندی به احیای تنفسی و سایر مراقبت‌ها وجود دارد.

وی با بیان اینکه خود شخص در ابتدا می‌تواند سکته مغزی را درک کند به‌خصوص اگر آگاهی کامل به موضوع داشته باشد، عنوان کرد: شخص می‌تواند متوجه تغییراتی مثل گزگز، مورمور و بی‌حسی در صورت، دست‌ها و یا پاها و همچنین اختلال در تکلم شود و یا اینکه نمی‌تواند خوب صحبت کرده و بعضی کلمات را صریح بیان کند.

این پزشک با بیان اینکه در طولانی‌مدت نیز این بیماران نیازمند پیگیری بالینی مکرر و فیزیوتراپی خواهند بود و گاها تا آخر عمر بیمار به زندگی طبیعی خود بر نخواهد گشت و در برخی از موارد منجر به مرگ خواهد شد، اضافه کرد: هر ۵ ثانیه یک مورد سکته مغزی در جهان روی می‌دهد که در سال ۲۰۰۵ عامل ۱۵ درصد مرگ‌های روی داده در سراسر جهان بود.

این پزشک متخصص با بیان اینکه بررسی‌های به عمل آمده نشان داده است که ۷۰ الی ۸۰ درصد مرگ‌های ناشی از سکته مغزی در ضایعات ایسکمیک مغزی روی می‌دهد، افزود: از لحاظ بالینی سکته مغزی همراه با انواع نقص‌ها شامل تغییراتی در سطح هوشیاری، اختلالات جسمی، حرکتی، شناختی، درکی، عملکرد زبانی، درد و مشکلات روحی مثل افسردگی است که این مسئله بهبودی و بازتوانی را کاهش داده و حتی ممکن است فرد را به سمت خودکشی بکشاند.

وی تصریح کرد: سکته مغزی سندرومی است که با شروع حاد اختلالات نورولوژیک به مدت حداقل ۲۴ ساعت مشخص می‌شود و انعکاسی از گرفتاری موضعی سیستم عصبی مرکزی و در نتیجه اختلال در گردش خون مغز است.

این نورولوژیست با توضیح این مطلب که بیمارانی که در بیمارستان با علایم سکته مغزی بستری می‌شوند و احتمال تکرار سکته در این افراد وجود دارد، تاکید کرد: علایم گذرا نیز ممکن است اتفاق بیافتد که خطر زمینه‌سازی برای یک سکته مغزی در آینده محسوب می‌شود. به‌طور کلی دو استراتژی درمانی برای این بیماری وجود دارد که شامل خون‌رسانی مجدد مغزی و محافظت نورونی است.

وی با یادآوری اینکه معمولا اطرافیان بیمار اولین کسانی هستند که متوجه ناتوانی بیمار می‌شوند و این علایم در کمتر از چند ساعت بروز پیدا می‌کند، متذکر شد: بیماران در صورت مراجعه به هنگام می‌توانند از این درمان سود ببرند و از هر ۴ نفر علایم یک نفر طی ۳ تا ۶ ماه برطرف خواهد شد و فرد به عملکرد قبل از سکته باز خواهد گشت.

جعفری تنها نکته درمان را مراجعه به موقع و ممنوعیت‌های تزریق دانست و افزود: شایع‌ترین فرم سکته‌های مغزی دو نوع است، فرم ناشی از انسداد عروق و نارسایی در خون‌رسانی در مغز (فرم ایسکمی) و فرم سکته مغزی به واسطه خونریزی مغزی.

وی افزود: طبق این تعریف بیشترین بیماران در فرم ایسکمی قرار می‌گیرند (تا ۸۵ درصد موارد ) که بر اثر انسداد عروق مغزی و نارسایی خونی قسمتی از مغز عملکردش را از دست می‌دهد و علائمی را در بیمار ایجاد می‌کند این علائم می‌تواند شامل علائم حسی، حرکتی، زبانی و یا اختلال در تعادل، قدرت بینایی، شنوایی و یا اختلال در تمرکز و حافظه باشد که معمولا به صورت حاد ایجاد می‌شود و ظرف چند دقیقه و چند ساعت به حداکثر میزان می‌رسد.

 

 

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۷۳۰۳۵ //
ارسال نظر