//
کدخبر: ۳۷۹۳۸۶ //

وزیر بهداشت :کرونا هنوز تمام نشده و خطرات موج هشتم را احساس می‌کنیم

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کرونا هنوز تمام نشده و خطرات موج هشتم آن را احساس می‌کنیم و باید در کنار دریافت دُز جدید، استفاده از ماسک را همواره در دستور کار خود قرار دهیم.

 وزیر بهداشت :کرونا هنوز تمام نشده و خطرات موج هشتم را احساس می‌کنیم
به گزارش فرتاک نیوز،

بهرام عین‌اللهی امشب در حاشیه نشست با پژوهشگران و مدیران حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه در جلسه اخیر هیئت دولت در خصوص موج هشتم بحران کرونا با خطرات سویه جدید کووید تاکید کردیم، اظهارداشت: ایمن‌ترین کار در برابر کووید 19 تزریق واکسن کرونا است و بهترین کار در وضعیت کنونی این است که سالی یک نوبت واکسن کووید را همانند واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه تاکنون 156 میلیون دُز واکسن کرونا تزریق شده که عدد خوبی است، اما نباید از ویروس کرونا غافل شویم، گفت: نگرانی این روزهای ما کاهش میزان مراجعات مردم به مراکز واکسیناسیون ماه‌های اخیر بوده و باید بدانیم که این ویروس منحوس در اشکال مختلف ظاهر می‌شود و باید مراقب باشیم که غافل نشویم و شاهد تکرار اتفاقات تلخ گذشته نباشیم.

عین اللهی اظهار کرد: وقتی پژوهشکده به پژوهشگاه تبدیل می‌شود یک اقدام ارزشمند دانشگاهی صورت پذیرفته، اقدامی که برای نخستین بار در شهر امام رضا(ع) محقق گردیده و در اینجا از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تشکر می‌کنیم.

وی تصریح کرد: 25 درصد کارهای دانش بنیان کشور در حوزه سلامت بوده و در یک سال اخیر رتبه علمی ایران از 16 به 15 ارتقاء یافته و سرعت رشد علمی دنیا هم 5 بوده، در حالی که ایران 8.3 است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در 11 دی ماه سال 1401 نمایش کارهای فناورانه سراسر کشور از جمله دانشگاه علوم پزشکی مشهد را در تهران داریم، خاطرنشان کرد: از تمامی فعالان حوزه سلامت می‌خواهیم که ارتباط موثرتری میان دانشگاه‌ها و شرکت‌ها برقرار کنند و خوشبختانه این ارتباط خوب در شهر مشهد به‌خوبی برقرار شده است.

عین‌اللهی با بیان این نکته که شرکت‌های دانش بنیان و فناور نقش موثری در توسعه حوزه سلامت و در زمینه تولید اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی دارد و مشهد از جمله شهرهای موفق کشور در این خصوص است، تاکید کرد: ما بر تجاری‌سازی محصول و همکاری با هلدینگ‌ها در ابرپروژه‌های حوزه سلامت داریم و امیدواریم که شرایطی رقم بخورد تا بتوانیم در ماه‌های آینده خبرهای خوشی را در این خصوص اعلام کنیم.

وی بیان کرد: فعالیت 21 دانشمند یک درصدی در مشهد افتخار بزرگی است و در جلسه‌ای که با دانشمندان و نخبگان حوزه سلامت این شهر داشتیم از تجربیات آنان در مسیر توسعه خدمات حوزه سلامت بهره‌مند خواهیم شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: بودجه سال 1402 به مجلس ارسال شده و رقم خوبی هم برای حوزه سلامت در نظر گرفته شده است و در روزهای آینده پس از تصویب و تایید نهایی رقم آن را اعلام خواهیم کرد.

مشهد در حوزه پژوهش پیشتاز کشور است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین در نشست با پژوهشگران و مدیران حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهارداشت: تاکید ما بر توسعه و حمایت از دانش بنیان‌ها و فناور محورها است. انتظارمان این است که نخبه ایرانی متناسب با توان و تخصص خود تحقیقات و پژوهش‌هایش به‌گونه‌ای باشد که سبب تولید محصول باکیفیت ایرانی و قابل رقابت با نمونه خارجی آن باشد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ما مشکلی در بحث صدور مجوزهای مربوط به پارک‌های علم و فناوری سلامت نداریم، اما باید سبب تولید محصول شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه موارد زیادی بوده که به مرحله تجاری‌سازی نرسیده و صدور مجوز فاقد محصول کاربردی و اثربخش فایده‌ای ندارد.

وی با تاکید بر اینکه ما آمادگی داریم که مشهد را به عنوان پایلوت اتصالات پارک‌های علم و فناوری معرفی کنیم، گفت: ما بر ظرفیت‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد واقف هستیم و معتقدیم که اگر این ماموریت را به‌خوبی انجام دهد، نه تنها زمینه واگذاری مسئولیت را برای دیگر دانشگاه‌های کلان مناطق فراهم می‌آورد، بلکه حتی دیگر دانشگاه‌ها می‌توانند از تجربه موفق دانشگاه علوم پزشکی مشهد الگوگیری کنند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دشمنان توان دیدن موفقیت‌های ما را ندارند، تاکید کرد: گرچه موفقیت‌های حاصله را اوج تحریم‌های ظالمانه دشمنان داشتیم، اما از افزایش کارهای تیمی هم نباید غافل شویم، زیرا هیچ کاری به تنهایی جلو نمی‌رود.

وی بیان کرد: افتتاح پژوهشگاه مشهد در ماه آینده و همزمان با ایام‌الله دهه مبارک فجر یک اقدام بزرگ و شاخص بوده که دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌تواند الگویی موفق برای دیگر نقاط کشور در بحث ایجاد پژوهشگاه باشد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این نکته که موضوع پژوهش باید در تمام برنامه‌های حوزه‌های بهداشت و درمان دیده شود، زیرا تا پژوهشی نباشد اقدام مناسبی در مسیر پیشگیری و درمان صورت نمی‌پذیرد، تاکید کرد: مشهد در حوزه پژوهش پیشتاز کشور است ما خواستار بهره‌گیری تمامی حوزه‌های دانشگاه‌ها از تجربیات حوزه پژوهش این دانشگاه هستیم، ما 17 قرارداد در حوزه سلامت با کشورهای منطقه منعقد کردیم و در موضوع شانگهای هم به افتخارات ارزشمندی دست یافتیم.

پرداخت بالغ بر 400 میلیارد تومان تسهیلات پژوهشی 

یونس پناهی، معاون پژوهش و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نیز اظهارداشت: ما دنبال کارهای جزیره‌ای نیستیم و به همین جهت تاکید بر ایجاد پژوهشگاه‌ها داریم و دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از دانشگاه‌های موفق کشور در ایجاد چنین مکانی بوده است.

وی اضافه کرد: در دولت سیزدهم تقسیمات بودجه پژوهشی دانشگاه‌ها یکسان بوده و از مسئولان دانشگاه‌ها خواسته شده تا بودجه پژوهشی را در یک حوزه دیگر هزینه نکنند.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه ما نمی‌توانیم مالیات را حذف کنیم، اما به‌جای آن بر مبلغ بودجه تخصیصی می‌افزاییم تا جبران شود، گفت: ما همچنین باید بگوییم که تعریف جدایی برای حمایت‌های پژوهشی از مقطع پسادکترا نداریم، اما حمایت لازم را از آنان همانند دیگر مقاطع داریم، یکی از راه‌های جذب نخبگان به‌کارگیری آنان در قالب پسادکترا بوده، موضوعی که ضمن عدم خروج فرد از کشور، موجب ایجاد درآمدزایی بدون اختصاص بودجه دانشگاهی و همچنین فراهم آوردن ایجاد شرکت‌های فناور و دانش بنیان می‌شود.

 پناهی تصریح کرد: ما تاکنون 10 مجوز پارک علم و فناوری سلامت داده‌ایم که یکی از آنها مشهد بوده و آخرین مجوز صادره هم برای زاهدان بوده است، در شمال ساری، در شرق مشهد، در جنوب شیراز و در غرب تبریز از پتانسیل بالایی برخوردار هستند و تفویض اختیار مجوزهای پارک‌های علم و فناوری سلامت این مناطق را با موافقت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاه‌های علوم پزشکی مشهد، ساری، شیراز و تبریز واگذار می‌کنیم.

وی تاکید کرد: ما مجوزهای پارک‌های علم و فناوری سلامت را بدون مالیات می‌دهیم، در حالی که پارک‌های علم و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اینگونه نیست.

 پناهی خاطرنشان کرد: از نیمه دوم سال گذشته تاکنون بالغ بر 400 میلیارد تومان تسهیلات پژوهشی از محل صندوق‌ها به پژوهشگران پرداخته شده است و ما به شرکت‌های مختلف از جمله ثامن مشهد اعلام کردیم که آمادگی کامل جهت همکاری با این شرکت‌ها در مسیر تامین نیاز پژوهشگران هستیم.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۷۹۳۸۶ //
ارسال نظر