//
کدخبر: ۴۰۰۱۸۲ //
چای | تاثیرات منفی چای

اثرات منفی چای بر دندان | چای با دندان ما چه می کند؟

در این پست قصد داریم به بررسی تاثیر چای بر دندان ها و راههای مقابله با تاثیرات منفی چای بپردازیم. با ما همراه باشید.

اثرات منفی چای بر دندان | چای با دندان ما چه می کند؟
به گزارش فرتاک نیوز،

آنچه شما می خورید و می آشامید تاثیر مستقیمی بر ظاهر دندان های شما دارد. بسیاری از نوشیدنی ها مانند آبمیوه های غیر طبیعی، قهوه و چای باعث تغییر رنگ دندان ها و آسیب به آنها می گردد. البته ناگفته نماند که چای حاوی فلوراید است و این ماده به حفظ سلامت دندان ها کمک می کند. در این مطلب سعی خواهیم کرد شما را با معایب و مزایای نوشیدن چای برای دندان آشنا کنیم.

 

تاثیر چای بر دندان ها و راههای مقابله با تاثیرات منفی چای

چای یکی از نوشیدنی های دلخواه اکثر مردم می باشد. نوشیدن یک فنجان چای بعد از کارهای روزمره باعث ایجاد آرامش در انسان میگردد. اما این نوشیدنی مفرح به خاطر داشتن ماده ای به نام تانن باعث ایجاد لکه و تغییر رنگ در دندان ها میگردد. در ادامه به اثرات نوشیدن چای بر روی دندان ها می پردازیم.

تغییر رنگ دندان ها: یکی از مهمترین تاثیرات چای بر روی رنگ دندان ها است. چای با دارا بودن ماده ای به نام تانیک اسید (تانن) که عامل رنگ تیره چای است باعث تغییر رنگدانها می شود. اگر دندان های شما دارای شیار باشد تانیک اسید با ورود بر این شیارها باعث تغییر رنگ مینای دندان می شود.

برای اینکه بتونید تاثیر این ماده را کمتر نمایید و رنگ زیبا و درخشندگی دندان هایتان را حفظ نمایید بهتر است بعد از مصرف این نوشیدنی گرم حتما مقداری آب بنوشید یا دندان هایتان را با دستمال پاک نمایید و یا اگر در منزل هستید مسواک بزنید. البته می توانید برای مصرف این نوشیدنی از نی استفاده کنید تا چای کمتر با دندان ها در تماس باشد.

در نظر داشته باشید که اگر از چای سبز به جای چای سیاه استفاده نمایید می توانید از میزان لک شدن دندان هایتان بکاهید اگر چه مشکل را به طور قطع حل نمی کند. ناگفته نماند در صورت کدر شدن دندان هایتان می توانید از خمیر دندان های ذغالی نیز استفاده نمایید اثر این خمیر دندان ها بعد از گذشت یک هفته خود را نشان می دهند و یا با استفاده از روش بلیچینگ دندان موجب درخشان شدن  دوباره دندان هایتان شوید.

• فرسایش: اگر نمی توانید از این نوشیدنی دلچسب بگذرید حداقل چای را بدون قند و یا با کمترین میزان قند مصرف نمایید زیرا ذرات موجود در قند و نبات به دلیل چسبیدن به مینای دندان باعث پوسیدگی دندان ها می گردند.

اگر عادت دارید چای را با قند، خرما و یا شکلات می خورید بدانید با هر بار نوشیدن چای، دندان های شما دوش شکر می گیرند و این شکر باعث خراب شدن دندان هایتان می گردد. ترجیحا چای تلخ بهترین گزینه می باشد.

 

معایب نوشیدن چای برای دندان ها

- از نوشیدن چای داغ خودداری نمایید زیرا چای داغ به مینای دندان آسیب می رساند و حتی می تواند باعث ترک دندان گردد.

- در صورت مصرف چای با رنگ های مصنوعی، به مرور زمان رنگ دندان ها زرد می شوند.

- چای های میوه ای باعث از بین رفتن روکش دندان ها میگردند.

- شیرین کردن چای با قند و شکر باعث از بین رفتن مینای دندان می شود.

- ترکیب چای داغ با آبلیمو، باعث تخریب دندان ها می شود.

- استفاده از چای ترش به مروز زمان سبب ایجاد ساییدگی در دندان ها می گردد.

 

مزایای نوشیدن چای برای دندان ها

در صورت رعایت نکات بهداشتی نوشیدن چای خالی از لطف نیست در ادامه مقاله تاثیر چای بر دندان می خواهیم شما را با مزایای این نوشیدنی آشنا کنیم.

 

• کاهش دهنده التهاب: چای حاوی ماده ایی به نام پلی فنول است این ماده در حفظ سلامت دندان ها تاثیر به سزایی دارد. مصرف روزانه پلی فنول باعث کاهش التهاب های لثه در اثر ژنژیویت می گردد این التهابات به مروز زمان آسیب های جدی در دندان ها ایجاد می نماید. به خاطر همین مصرف یک فنجان چای تلخ در طول روز می تواند بنقش محافظتی از لثه و دندان ها داشته باشد.

 

• آنتی اکسیدان قوی: می توان از نقش چای برای پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان استفاده کرد زیرا این نوشیدنی منبع غنی از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها می توانند دندان ها را در برابر پوسیدگی و فرسایش حفاظت نمایند و همچنین از ابتلا به سرطان دهان جلوگیری می کند. ناگفته نماند که نقش آنتی اکسیدان ها علاوه بر  دندان باعث کاهش بیماری های قلبی و عروقی، دیابت نوع دو و برخی سرطان ها پر رنگ است.

 

جلوگیری از عفونت:   استفاده از چای به همراه کمی نمک یکی از روش های از بین بردن عفونت دندان می باشد. چای و نمک هر کدام به طور جداگانه مزایای زیادی برای درمان عفونت دندان دارند و ترکیب این دو با هم باعث تاثیر بیشتر و کوتاه مدت درمان عفونت می گردد.

تانیک اسید موجود در چای ، باعث جلوگیری از خونریزی دندان می گردد زیرا این ماده بهترین اقباض کننده خون می باشد و کسانی که دندان خود را می کشند و دچار خونریزی شدید هستند بهترین درمان برای رفع خونریزی استفاده از چای کیسه ای است.

به این صورت که چای کیسه ای را روی دندان های خود گذاشته و فشار دهید تا خونریزی قطع گردد. البته با نوشیدنی چای نیز می توانید برای رفع عفونت دندان استفاده نمایید. حتی در صورتی که دندان درد دارید می توانید با نوشیدن چای سرد به درد دندان های خود خاتمه دهید.

 

قرقره چای به جای دهان شویه: چای ملایم کم رنگ یک دهان شویه طبیعی و غیر مخرب است و برای حفظ سلامت دندان ها و نظافت دهان بسیار موثر می باشد. کارشناسان و محققان بر این باور هستند که قرقره دهان با چای نیمه گرم و کم رنگ، بعد از مسواک زدن دندان ها به مدت 30 ثانیه، علاوه بر اینکه دهان را ضدعفونی می کند باعث از بین رفتن پلاکت های دندانی و کاهش التهاب ها و عفونت های لثه می گردد. علت این موضوع ماده شیمیایی است که در انواع چای سیاه، سبز و چای سفید وجود دارد و این ماده خواص ضد باکتری دارد.

استفاده از دهان شویه به طور مداوم باعث می گردد تا تمام باکتری های مفید دهان و دندان از بین بروند و همچنین رنگ طبیعی دندان ها را از بین می برد. اما استفاده از قرقره چای ملایم با نمک یک دهانشویه طبیعی و غیر مخرب برای حفظ سلامت دهان و دندان می باشد.

که علاوه بر سازگاری با محیط دهان باعث نابودی و از بین رفتن باکتری های مفید دهان نمی گردد. استفاده از این قرقره بعد از مصرف شیرینی ، شکلات و آبنبات که حالت چسبندگی به دندان ها دارند باعث انحلال این مواد از سطح دندان شده و راه حلی برای جلوگیری از آسیب آنها به دندان ها می باشد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۰۰۱۸۲ //
ارسال نظر