انواع دندان عقل
انواع دندان عقل مشخص شد.

دندان عقل سه نوع رویش دارد که به شرح زیر است:
- دندان عقل روییده: این دندان در صورتی که فضای کافی در فک در اختیار داشته باشد، طبیعی رشد میکند و هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نمیکند. در مورد کشیدن این دندان اختلاف نظر وجود دارد و عدهای از پزشکان آن را دندان زائد میداند و حتی در صورت سالم بودن هم توصیه به خارج کردن آن دارند اما عدهای دیگر بر این عقیده اند اگر فشاری به دندانهای دیگر وارد نمیکند یا پوسیدگی ندارد کاری به کارش نداشته باشید. در هر فردی ممکن است یکی یا هر ۴ تای دندان عقل این وضعیت را داشته باشد. اگرچه کم پیش میآید که دندان عقل این وضعیت را داشته باشد و معمولا فرد با درد یا آبسه، عفونت دندان عقل مواجه میشود. ممکن است دندان عقل به شکل نیمه نهفته و یا نهفته باشد. اول میگوییم دندان عقل نهفته و نیمه نهفته چیست و بعد سراغ راه چاره برای این دندانها میرویم.
- دندان عقل نهفته: وقتی دندان در فک باقی بماند و اصلآَ از ریشه نتواند خارج شود، دندان عقل نهفته است. اگر فرد درد یا مشکلی در فک خود احساس نکند، شاید اصلا متوجه نداشتن دندان عقل نشود. درصورتی که دندانپزشک درخواست عکس رادیولوژی کند، این دندان در لثه خود را نشان میدهد و پیشنهاد میشود هرچه سریعتر دندان کشیده شود چون:
- دندانهای نهفته فولیکول در اطراف خود دارند و با سپری شدن زمان و بیتوجهی به کشیدن آن، این فولیکول کیست ایجاد میکند و کیست بزرگ میشود و قسمتی از فک را ازبین میبرد.
- عوارض دندان عقل در بزرگسالان مسنتر بیشتر است و بهتر است هرچه زودتر این دندان را کشید.
پس با توجه به مشکلاتی که دندان عقل در آینده ممکن است ایجاد کند، حتماَ قبل از سیسالگی وضعیت دندان عقل خود را نزد دندانپزشک بررسی کنید و اگر نیاز بود آن را جراحی کنید.
- دندان عقل نیمه نهفته: در فرایند رشد دندان عقل، وقتی به صورت نیمه نهفته است و هنوز کامل رشد نکرده است و فقط قسمتی از تاج بیرون است، ممکن است فرد را با مشکلاتی روبرو کند. در بعضی کودکان که کمخونی یا راشیتیسم دارند، یا به دلیل ارث یا هماهنگ نبودن اندازه فک برای رویش دندان دندان عقل نیمه نهفته شیوع دارد. درد در هنگام رشد، شایعترین عارضه است که در بعضی افراد همراه با سر درد هم خواهد بود. اما عوارض این دندان بیش از اینهاست. فضای بین دندان عقل و دندانهای آسیا به سختی تمیز میشود، چون در انتهای دهان قرار دارد و دسترسی به آن سخت است. اگر غذایی هم بین دندان و لثه گیر کند، احتمال دارد به لثه آسیب بزند یا سلولیت و آبسه ایجاد کند.
حالا اگر دندان عقل فضای کافی برای رشد نداشته باشد چه اتفاقی میافتد؟ به دندانهای دیگر فشار میآورد و باعث کج شدن آنها میشود.