درمان عقب ماندگی ذهنی
متاسفانه برای بهبود وضعیت کودکانی که به کم توانی ذهنی مبتلا هستند داروی مخصوصی وجود ندارد.
متاسفانه برای بهبود وضعیت کودکانی که به کم توانی ذهنی مبتلا هستند داروی مخصوصی وجود ندارد. ولی برای توانبخشی به این افراد خدمات درمانی گوناگونی وجود دارد که به آنها کمک میکند تا با محیط اطراف خود سازگارتر شوند. برخی برای درمان عقب ماندگی ذهنی از طریق طب سنتی نیز اقدام میکنند.
راههایی وجود دارند که به بهبودی اوضاع کمک کرده و شرایط را برای زندگی بهتر این عزیزان فراهم میکنند. این راهها در حالت کلی به سه اساس کلی تقسیم میشوند که به شرح زیر است.
- در مرحله اول باید عواملی که باعث تشدید این اختلال میشوند را در نظر داشت و روی آنها کار کرد. برای نمونه اگر فرد به نوعی اختلال متابولیک دچار است باید با تنظیم رژیم غذایی شخص، موادی که به بدن او میرسند تحت کنترل باشند تا سبب تشدید اختلال در فرد نشوند.
- در مرحله دوم باید در نظر داشت که اگر اختلالات دیگری به همراه اختلال کم توانی ذهنی در فرد رخ میدهد کنترل شود. برای نمونه در برخی موارد اختلالات روانی نیز از دیگر مسائل مربوط به افراد کم توان ذهنی است که میتوان آن را درمان یا مدیریت کرد.
- در مرحله سوم سرعت واکنش والدین به این موضوع است. از این جهت که در صورت اقدام به موقع میتوان توانمند سازی کودک را زودتر شروع کرد تا کودک از جنبههای مختلف زندگی مانند تحصیلات، فراگیری مهارتها و حمایت اجتماعی بینصیب نماند.