//
کدخبر: ۴۲۸۳۰۸ //
خاصیت انار برای زنان باردار | خاصیت انار برای مردان | خواص انار برای بدن

۲۳ خاصیت معجزه گر انار | این ۱۱ نفر لب به انار نزنند

انار را میوه بهشتی می دانند البته این صفت تنها به دلیل ظاهر دلربای آن نیست بلکه خواص فوق العاده این میوه برای بدن باعث شده تا در صدر جدول میوه های مفید قرار بگیرد.

23 خاصیت معجزه گر انار | این 11 نفر لب به انار نزنند
به گزارش فرتاک نیوز،

 انار از مهمترین میوه های فصل پاییز است که از آن به عنوان میوه ای بهشتی هم یاد میشود. این میوه حاوی ویتامین ها و آنتی اکسیدان فراوانی است به طوری که از قدیم مورد توجه اطباء بوده و برای آن خواص بی شماری برشمرده اند. نام انار از کلمه ای یونانی به معنای سیب با هسته های زیاد گرفته شده است و با توجه به خواص غذایی و دارویی فراوانی که دارد ، مصرف آن برای برخی از افراد مضر می باشد.

فواید انار

انار میوه‌ ای خوش‌ خوراک و خوش‌ رنگ که با آغاز فصل پاییز، در مغازه‌های میوه‌ فروشی خودنمایی می‌کند. خواص انار به همراه تاج زیبا و شاه مانندش که به‌ راستی هم از لحاظ خواص می‌تواند در صدر بی‌ رقیب‌ ترین میوه‌ها قرار گیرد. در این مقاله قصد داریم به معرفی خاصیت انار بپردازیم، پس تا انتها ما را همراهی کنید.طبق نظر اکثر محققان و تاریخ‌شناسان، این میوه خوش آب و رنگ بومی ایران بوده و بعدها بذر و دانه‌های آن به مناطق دیگر دنیا رفته است. ازآنجایی‌که این میوه و درخت آن زیبایی و جلوه‌ای خاص داشته بسیار کشت آن در میان ایرانیان باستان موردتوجه بوده است. به‌صورتی که حتی در آیین زرتشت از کاشت این درخت به نکویی ذکرشده و آن را نکو داشته‌اند.

نهال انار که با این قدمت تاریخی می باشد، حتما خواص بی‌ نظیری نیز دارد. به گفته کارشناسان تغذیه برای حفظ سلامتی لازم نیست روزانه مخلوطی از آب سبزی‌هایی مثل اسفناج را مصرف کنید. تنها کافی است مقداری انار را به‌صورت روزانه بخورید؛ چراکه این ماده غذایی بیش از 100 ماده گیاهی مفید را برای بدن تأمین می‌کند. در ادامه به معرفی خواص انار و مزیت مصرف آن برای بدن پرداخته‌ ایم.

  • آنتی‌ اکسیدان بالا

همان‌طور که می‌دانید بدن ما روزانه در معرض آسیب‌ رادیکال‌های آزاد شده قرار دارد که با فواید انار می توان تا حد بسیار مناسبی آن را مدیریت نمود. این رادیکال‌ های آزاد ناشی از مصرف انرژی در بدن است و در صورت باقی ماندن آن‌ها در بدن به جداره سلول‌ها رسوخ می‌کند. نفوذ این رادیکال‌ها به سلول باعث مرگ سلول‌ها می‌شود. نجات سلول‌ها تنها به‌ واسطه مصرف موادی حاوی آنتی‌اکسیدان میسر است. آنتی‌اکسیدان‌ها سلول‌ها را از این مواد سمی پاک می‌کنند.

دارای مقادیر قابل توجه ای از آنتی اکسیدان و همچنین پونیکالاجین است.به صورتی که میزان آنتی‌ اکسیدان سنجیده شده در انار را بیشتر از چای سبز نیز تخمین زده‌اند. آنتی‌اکسیدان‌های انار در پوست و دانه‌های قرمزرنگ آن وجود دارد به همین دلیل پوست این میوه نیز خاصیت داروی دارد. پس با مصرف انار به‌راحتی می‌توانید از سلول‌های خود در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت کنید.

  • خاصیت ضدالتهابی دردانه‌های قرمزرنگ انار:

طبق گفته پزشکان التهاب مزمن می‌ تواند به‌ عنوان عامل محرک بسیاری از بیماری‌ها معرفی شود. بیماری‌هایی که در اثر التهاب مزمن ممکن است به وجود آید یا تشدید شود شامل بیماری‌های قلبی، دیابت، سرطان نوع 2، بیماری آلزایمر و چاقی است. ازآنجایی‌که انار حاوی مقادیر بالایی ماده مؤثر بر درمان التهاب است می‌تواند به‌صورت ماده ضدالتهابی مورداستفاده قرار گیرد.

طی تحقیقات انجام‌ شده محققان به این نتیجه رسیده‌ اند که بهره گیری خواص میوه انار به‌ دلیل خواص ضدالتهابی می‌تواند عوارض ناشی از التهاب در دستگاه گوارش، سرطان سینه و سرطان روده بزرگ را کاهش دهند.

  • انار میوه‌ای خوشمزه با خواص دارویی:

در خواص انار؛ ماده بی‌ نظیر وجود دارد که نقش اصلی آن‌ها حفظ سلامت بدن است. این ماده اسید پونیکیک نام دارد. اسید پونیکیک در هسته انار موجود است و به‌عنوان اسیدهای چرب مناسب بدن انسان معرفی می‌شود. این اسید چرب در گروه خانواده اسیدهای چرب امگا 5 قرار دارد و خاصیت آن نقش آنتی‌اکسیدانی است که در بدن ایفا می‌کند. علاوه‌ برآن اسیدپونیکیک از پوست در برابر اشعه‌ی مضر آفتاب نیز محافظت می‌کند.

  • فواید انار، شوالیه قدرتمند در برابر سرطان پروستات:

طی تحقیقات انجام‌ شده محققان به این موضوع پی برده‌ اند که آب انار می‌تواند به‌عنوان ماده‌ای نجات‌بخش برای افرادی که به سرطان پروستات مبتلاء هستند معرفی شود. همان‌طور که می‌دانید سرطان پروستات سرطانی شایع در بین مردان در سنین میان‌سالی است.

تحقیقات نشان داده که مصرف انار می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را کند، کند و در برخی موارد به مرگ سلول‌های سرطانی نیز منجر شود. پس یکی از بی‌نظیرترین خواص انار تأثیر آن بر سلامت بدن و مقابله با موارد آسیب‌رسان در آن است.

  • فواید انار برای کنترل سرطان سینه:

یکی از متداول ترین سرطان‌ ها در بین بانوان عزیز، متاسفانه سرطان سینه می باشد. تحقیقات آزمایشگاهی گسترده‌ای در مورد خواص انار بر این سرطان انجام‌شده است. نتایج حاصله گویای تأثیر این میوه بهشتی بر کنترل و حتی کاهش حجم سلول‌های سرطانی است. این آزمایش‌ها تاکنون در سطح آزمایشگاهی باقی‌ مانده و هنوز وارد فاز انسانی نشده است، اما نتایج امیدوارکننده‌ای خاصیت انار بر این سرطان گزارش می‌شود.

  • انار مولتی‌ ویتامین طبیعی:

آب انار منبع غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. انار بمب آهن و پتاسیم به‌حساب می‌آید. علاوه‌برآن این ماده خوراکی حاوی ویتامین‌های K، E، B6، B12 و C است. جالب است بدانید آب یک انار متوسط می‌تواند بیش از 40 درصد نیاز روزانه شما را به ویتامین C در روز تأمین کند.

  • با انار فشارخون خود را نرمال نگه‌ دارید:

این روزها به‌ دلیل تغییر سبک زندگی و افزایش مصرف خوراکی‌ های مضر برای بدن افراد زیادی به فشارخون مبتلاء می‌شوند. متأسفانه فشارخون بالا افراد در معرض سکته قلبی و مغزی قرار می‌دهد. از دیگر خواص انار می‌توان به تأثیر آن بر کنترل فشارخون به دلیل وجود مقادیر بالای پتاسیم در آن اشاره کرد. علاوه‌ برآن این ماده مفید خوراکی جریان خود در قلب را بهبود می‌بخشد و مصرف آن سلامت عروق خونی را در پی خواهد داشت.

  • فواید انار در صدر جدول حافظان بدن:

ویتامین C و E این میوه خوشمزه به‌عنوان تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن شناخته می‌شوند. به همین علت انار را به‌ عنوان ماده‌ ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شناسند. طی تحقیقات انجام‌شده آب انار خاصیت ضد باکتریایی و ضدویروسی دارد، اما هنوز نقش و تأثیر آن بر انواع عوامل بیماری‌زای ویروسی مشخص نشده است.

  • کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی با مصرف خواص انار:

طبق آمار جهانی یکی از دلایل فوت در افراد مشکلات قلبی عروقی است. عوامل به وجود آورنده این بیماری متفاوت است که هرکدام نقشی جداگانه و سوء بر سلامت قلب و عروق بدن می‌گذارند. محققان بر این باورند که اسیدهای چرب موجود در انار می‌تواند محافظی چندجانبه از قلب داشته باشد. همچنین از دیگر خواص انار بر قلب می‌توان به بازسازی و بهبود شرایط اندامی قلب و عروق اشاره کرد.

آب انار غلظت لیپوپروتئین‌های موجود در خون را کاهش می‌دهد که این عمل باعث کاهش ریسک ابتلاء به سکته قلبی خواهد شد.

  • انار تری گلیسیرید را کاهش می‌دهد:

آنتوسیانین یکی از آنتی‌اکسیدان‌های است که به‌وفور در انار یافت می‌شود. این ماده غذای با استفاده از آنتوسیانین و تانن‌ها موجود در خود از تجمع کلسترول در خون جلوگیری می‌کند. همچنین از عروق خونی در برابر ضعیف شدن نیز محافظت خواهد کرد.

علاوه‌ بر آنتوسیانین، ماده دیگری که در بدن نقش سازنده‌ ای دارد اسید پونیکیک است. این ماده به کاهش کلسترول LDL کمک می‌کند. علاوه‌ برآن مصرف انار مانع از تجزیه و اکسیداسیون LDL خواهد شد.

  • با خواص انار نگران آلزایمر نباشید:

شواهد موجود حاکی از آن است که انار حافظه را تقویت می‌کند. علاوه‌برآن با تأثیر بر فلاونوئیدها حافظه از شروع آلزایمر جلوگیری می‌کند. همچنین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انار به تقویت بافت مغزی کمک خواهد کرد. مواد موجود در انار افسردگی را کنترل کرده و روحیه افراد را نیز بهبود می‌بخشد.

  • مبارزه با آرتروز با بهره بردن از فواید انار:

آرتروز بیماری شایع مفصلی در دنیا است. عوامل مختلفی می‌ تواند فرد را در معرض ابتلاء به این بیماری قرار دهد، اما عامل اصلی آن التهابات مفاصل است. همان‌ طور که گفته شد انار خاصیت ضدالتهابی دارد، پس می‌ تواند بر التهاب مفاصل نیز تأثیر گذاشته و به بهبود آرتروز کمک کند.

علاوه‌ بر آن تحقیقات نشان داده که مواد موجود در انار می‌ تواند ترشح آنزیم‌هایی که فرد را به آرتروز مبتلاء می‌کند کاهش دهد. تمامی موارد گفته‌ شده حاکی از خواص انار بر آرتروز و کنترل درد در آن است.

  • خاصیت انار بر عملکرد جنسی:

درصورتی‌که فرد به فشارخون، کلسترول بالا و تمامی بیماری‌هایی که عروق خونی را با آسیب مواجه می‌کند مبتلاء باشد، عروق خونی موجود در بخش‌های تناسلی افراد نیز از این آسیب‌ها دچار مشکل می‌شوند. انار می‌ تواند به بهبود شرایط عروق خونی کمک کند.

علاوه‌برآن تغییر در سبک زندگی منجر به کاهش باروری در زوج‌های جوان شده است. باور محققان بر آن است که انار می‌ تواند بر کیفیت اسپرم و تخمک تأثیر مفید و مستقیم بگذارد. این عامل می‌ تواند به تقویت باروری در زوج‌ها بینجامد.

  • پوستی شاداب و درخشان با مصرف روزانه خواص انار:

از دیگر فواید انار؛ می‌توان به تأثیر بی‌نظیر این میوه خوشمزه بر شاداب و جوان ماندن پوست اشاره کرد. ازآنجایی‌که انار حاوی ویتامین‌های است که پوست را محافظت می‌کند، دور از انتظار نیست که تأثیر خوبی نیز بر پوست داشته باشد. به‌طور مثال ویتامین C موجود در انار عامل مؤثر بازسازی و شاداب بودن پوست است.

علاوه‌برآن آنتی‌اکسیدان‌ها موجود در انار روند پیری و ایجاد چین‌وچروک در پوست را کنترل می‌کند. همچنین مصرف انار می‌ تواند سیاهی دور چشم را کاهش دهد.

  • خواص انار بر رشد مو:

همان‌طور که گفته شد انار حاوی ویتامین‌های B6 و B12 است. این ویتامین‌ها نقش مؤثری در داشتن موهایی سالم و زیبا دارند. علاوه‌برآن ازآنجایی‌که انار محافظ پوست سر شما نیز هست می‌ تواند به داشتن موهایی مقاوم و زیبا کمک کند.

  • دیابتی‌ها نیز می‌توانند از خاصیت انار بهره مند شوند:

نتیجه تحقیقات گسترده از افراد دیابتی بعد از مصرف انار تأثیر چندجانبه این میوه قرمزرنگ را بر دیابت مشخص کرده است. این میوه از 3 جهت تأثیر مثبت بر کاهش قند خون افراد دیابتی دارد. این 4 عامل به شرح زیر است:

کاهش قند خون؛

شاید برایتان جالب باشد چگونه میوه‌ای که خود قند دارد بتواند قند خون را پایین آورد. قندهای انار به آنتی‌اکسیدان‌ها متصل هستند که همین آنتی‌اکسیدان‌ها به کاهش قند خون در افراد کمک می‌کند.کاهش مقاومت به انسولین؛

مواد شیمیایی موجود در انار مثل تانن و اسید گالیک مقاومت بدن افراد دیابتی به انسولین را کاهش می‌دهد. علاوه‌برآن آب انار خانگی می‌ تواند محرکی برای ترشح انسولین از سلول‌های پانکراس شود. این عامل به فرد دیابتی کمک می‌کند به‌صورت طبیعی و راحت‌تری قند خود را کنترل کند.کاهش کلسترول بد؛

از دیگر خواص انار که پیش‌تر نیز به آن اشاره شد کنترل کلسترول بد است. سطح بالای کلسترول برای افراد دیابتی عاملی خطرناک برای آن‌ها به‌حساب می‌آید. درصورتی‌که کلسترول افراد دیابتی کنترل نشود سلامت و جان این افراد را تهدید می‌کند. پس انار به‌صورت غیرمستقیم بر قند خون سلامت افراد دیابتی را بهبود می‌بخشد.

  • نقش خواص انار در بارداری:

مادران باردار با مشکلاتی از قبیل دیابت حاملگی، مشکلات دستگاه گوارش و گاهی کم‌خونی مواجه می‌شوند. انار خواص بی‌نظیری برای مادران باردار و نوزادشان دارد. ازآنجایی‌که انار سرشار از آهن است می‌ تواند کمبود آهن مادر و جنین را جبران کند. همچنین با کنترل قند خون ریسک ابتلاء به دیابت بارداری را کم می‌کند.

از دیگر خواص انار که در نوع خود بی‌نظیر است تأثیر آنتی‌اکسیدان‌های آن بر عوامل ایجادکننده نقض‌های مادرزادی چه ازلحاظ جسمی و چه ازلحاظ مغزی است. با مصرف انار این عوامل به‌صورت قابل‌توجهی کاهش می‌یابد. از دیگر فواید انار تصفیه خون مادر و افزایش تولید شیر است.

مشکل دیگری که مادران باردار با آن مواجه هستند افزایش حالت اسیدیته ادرار است. انار با کاهش این حالت در ادرار سلامت مثانه افراد را بهبود می‌دهد.

  • با مصرف فواید انار وزن خود را کم کنید!

خاصیت انار سرشار از فیبر است. فیبر باعث می‌شود که فرایند هضم غذا با سرعت کمتری صورت گیرد. همچنین فیبر باعث بهبود در عملکرد روده‌ها می‌شود. بهبود عملکرد روده‌ها فرایند دفع مواد اضافی و چربی‌ها به‌صورت قابل‌توجهی بهتر می‌کند. پس انار به‌صورت دوجانبه بر کاهش وزن اثر می‌گذارد.

  • حفظ سلامت دندان با خواص انار:

انار میوه‌ای است که از تجمع پلاک دندانی جلوگیری می‌کند. تجمع پلاک دندانی می‌ تواند فرآیند تخریب بافت دندان را با سرعت بیشتری پیش ببرد. علاوه‌برآن مصرف انار می‌ تواند تأثیر مستقیم بر بهبود شرایط لثه‌ها نیز داشته باشد.

  • فواید انار، میوه‌ای که بی شمار خواص دارد:

شاید شما هم مثل 99 درصد افراد در زمان بهره بردن از خواص های انار، آن را با پوست و لایه‌های سفید انار را دور می‌اندازید. جالب است بدانید که علاوه بر پوست و لایه‌های سفید درون انار برگ این درخت نیز خاصیت درمانی دارد. به‌طور مثال برگ‌های این میوه در کاهش وزن و کم کردن کلسترول نقش دارد. پوست و لایه سفیدرنگ این میوه در کم کردن قند خون، سلامت دندان‌ها، سلامت پوست، کاهش وزن و سلامت دستگاه گوارش نقش مؤثری دارد.

  • جمع‌بندی نهایی در رابطه با خواص انار:

انار هدیه‌ ای است که از گذشتگان ما برایمان به یادگار مانده است. این ماده خوراکی به‌صورت معجزه‌آسایی می‌ تواند عملکرد تمامی ارگان‌های بدن بهبود بخشد. در مقاله بالا به معرفی خواص انار و تأثیر آن بر بدن پرداختیم. به خاطر داشته باشید مصرف بیش‌ازاندازه هر ماده غذایی مفید می‌ تواند اثرات سو بر بدن داشته باشد، پس با مصرف متعادل هر ماده غذایی مفید می‌شود از فواید آن بهره برد.

این افراد لب به انار نزنند

اگر به مصرف انار علاقه مندید ، مضرات این میوه خوشمزه را نیز در نظر بگیرید و در خوردن آن زیاده روی نکنید. در این بخش ازبهداشت و سلامت به شما می گوییم که مصرف انار برای چه کسانی مضر است.

طبع انار

مزاج انار به طعم آن بستگی دارد. مزاج انار به طور کلی سرد و خشک است و هر چه ترش تر باشد مزاج سرد و خشکی آن نیز بیشتر است. انار شیرین مزاجی سرد و معتدل دارد و بهترین زمان برای مصرف آن صبح وقبل از صبحانه است.

چه کسانی نباید انار مصرف کنند؟

  • مبتلایان به زخم معده

افرادی که به مشکلات معده و زخم معده مبتلا هستند ، نباید انار ترش مصرف کنند زیرا مصرف انار سبب تشدید زخم معده می شود.

  • افراد سرد مزاج

مصرف انار در افراد سرد مزاج به علت طبع آن مشکلاتی را به وجود می آورد . مصرف این میوه در این افراد معده را سست کرده و ایجاد نفخ می کند. این افراد باید پس از خوردن این میوه مقداری نبات و زنجبیل مصرف کنند.

  • افراد دچار یبوست

افرادی که همیشه دچار یبوست هستند ، باید از خوردن انار و رب انار خود داری کنند زیرا مصرف انار همراه با هسته های آن سبب تشدید یبوست شده ، این افراد بهتر است انار را با پرده های سفید داخل آن مصرف نمایند چرا که آنها حاوی فیبرند. این فیبر نامحلول به حرکات دستگاه گوارش، رفع مشکلات دستگاه گوارش، جلوگیری از یبوست و کاهش اضافه وزن و کنترل اشتهای کاذب کمک می کند.

  • افراد دچار اختلالات هضم

انار به علت داشتن آهن و سایر عناصر دیگر دیر هضم می باشد و مصرف بیش از حد این میوه دستگاه گوارش را تحریک می کند و باعث اختلالات بسیاری مانند حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و... خواهد شد.

  • افراد دچار اضافه وزن

مصرف انار و عصاره آن به علت کالری فراوانی که دارد ، سبب افزایش وزن می شود پس اگر رژیم دارید و کالری مصرفی را چک می کنید از خوردن این میوه خودداری کنید.

  • افراد دچار فشار خون پایین

خوردن انار سبب کاهش فشار خون می شود پس افراد دچار افت فشار خون از فشار خون پایین رنج می برند نباید بیش از حد انار مصرف کنند. مصرف این میوه با انواع خاصی از داروها که برای درمان فشار خون و کلسترول بالا استفاده می شود، مداخله می کند.

  • جراحی

انار بر فشار خون تاثیر می گذارد. این امر ممکن است با کنترل فشار خون در طول و بعد از عمل جراحی تداخل ایجاد کند پس دو هفته قبل از عمل جراحی انار مصرف نکنید.

  • افراد مبتلا به دیابت

انار قند بالایی دارد و برای افراد مبتلا به دیابت مضر است پس این افراد باید در خوردن انار احتیاط کنند.

  • افراد مبتلا به ناراحتی های ریوی

افراد مبتلا به ناراحتی های ریوی باید در خوردن انار احتیاط کنند زیرا این میوه سبب تشدید بیماری آنها می شود.

  • افراد دچار اختلالات کبد

اگر داروهای خاصی برای اختلالات کبد دارید، انار را با احتیاط و طبق نظر پزشک مصرف کنید زیرا آنزیم های موجود در انار مانع عملکرد آنزیم های خاصی در کبد می شوند.

  • آلرژی :

برخی افراد به خوردن انار آلرژی دارند و با مصرف این میوه دچار علائمی مانند بلعیدن دردناک ، خارش ،مشکلات پوستی ، تورم صورت ، سختی در تنفس ،درد و تورم در دهان می شوند. اگر شما نیز این مشکلات را با خوردن انار تجربه می کنید ، از خوردن این میوه اجتناب کنید.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۲۸۳۰۸ //
ارسال نظر