//
کدخبر: ۴۲۹۵۱۹ //
اضطراب| درمان اضطراب

چگونه یک رواندرمانگر خوب پیدا کنیم؟

وقتی می خواهیم جسم خود را درمان کنیم، تقریباً می دانیم از کجا باید کمک بگیریم. اما وقتی می خواهیم احساسات درونی یا روابط خود را بهبود ببخشیم، یا بخواهیم افسردگی یا اضطراب خود را درمان کنیم، چه می کنیم؟

چگونه یک رواندرمانگر خوب پیدا کنیم؟
به گزارش فرتاک نیوز،

وقتی می خواهیم جسم خود را درمان کنیم، تقریباً می دانیم از کجا باید کمک بگیریم. اما وقتی می خواهیم احساسات درونی یا روابط خود را بهبود ببخشیم، یا بخواهیم افسردگی یا اضطراب خود را درمان کنیم، چه می کنیم؟ ذهن ما درگیر این موضوع می شود که چگونه یک تراپیست خوب پیدا کنیم؟ چگونه به یک مشاور اعتماد کنیم؟ پیدا کردن روانشناس خوب مانند یافتن سوزن در انبار کاه است مگر اینکه معیارهایی برای پیدا کردن داشته باشید. بنابراین در این مقاله به شما عزیزان چند نکته در رابطه با یافتن روانشناس خوب آموزش می دهیم.

تراپیست به چه کسی گفته می شود؟

تراپیست، یکی از متخصصان حوزه سلامت روان مانند روانشناس بالینی است که به مسائل و مشکلات مراجعان و ارائه حمایت و کمک‌های فکری و روانی به آنان می پردازد. تراپیست خوب معمولا در مورد مشکلات مراجع با او حرف می‌زند و تلاش می‌کند به راهکارهایی برای غلبه بر این مشکلات دست یابد. عمده مسائل و مشکلاتی که یک مشاور به آنها می‌پردازد، عبارتند از: استرس، اعتیاد، مشکلات در رابطه عاطفی، مشکلات شغلی، مشکلات خانوادگی و طلاق. برای موفقیت در این راه، لازم است که یک مشاور دارای توانایی و مهارت‌های خاصی باشد.

ویژگی های تراپیست خوب

1. هرگز بیمار را قضاوت نمی کند

در طول روان درمانی، یک روانشناس ممکن است با بیمارانی روبرو شود که از بسیاری جهات متفاوت باشند. همچنین، درک برخی از تجربیات آشکار شده توسط بیماران ممکن است برای بسیاری دشوار باشد. با این حال، یک دکتر روانشناس خوب باید از این وضعیت ها آگاه باشد و در عین اینکه بیمار را قضاوت نمی کند تفسیرهای خود را به او ارائه دهد. روانشناسان متخصصان آموزش دیده ای هستند که می توانند ابزارهای لازم را برای بهبود سلامت روان بیماران در اختیارشان قرار دهند. بنابراین یک روانشناس خوب در تهران نه بیماران خود را قضاوت و نه انتقاد می کند.

2. دسترسی به او آسان است

مراجعین روانشناسی معمولاً افرادی هستند که به دلایل مختلف به کمک تخصی نیاز دارند، اما معمولاً در شرایط پریشانی روانی و عاطفی قرار دارند. یک روانشناس خوب در تهران می تواند در دسترس باشد و باعث شود مراجعین در احساس راحتی داشته باشند. این می تواند به بیماران کمک کند تا صحبت کنند و برای غلبه بر ترس خود آماده شوند.

3. به خوبی به مراجع گوش می دهد

درمانگر باید کاملاً مراقب بیمار خود باشد، بنابراین نه تنها باید آنچه را که می گویید بشنود، بلکه باید کاملاً گوش دهد. این بدان معنی است که با شما باید فعالانه گوش دهد، یعنی به آنچه بیمار در حواس پنج گانه می گوید توجه کند. مهمتر از آن، رواندرمانگر نباید مدام صحبت بیمار خود را در طول جلسه قطع کند، زیرا ارتباط درمانگر با بیمار مثبت نمی شود. از این نظر، بسیار مهم است که روانشناسان در جلسات ارتباط معنی داری برقرار کند.

4. خودآگاهی

بهبود روابط همیشه آسان شکل نمی گیرد زیرا روانشناسان نیز افرادی با احساسات و افکار شخصی خود هستند. اما روانشناسان خوب خودآگاه هستند، می دانند در جلسات چگونه متمرکز باشند و هنگام کمک به بیماران از تعصب دوری کنند. علاوه بر این، روانشناسان خوب با بیماران و نیز خودشان صادق هستند و این کار به مسیر بهبودی کمک می کند.

5. آموزش مستمر دریافت می کند

یک روانشناس خوب دائماً در حال آموزش است زیرا باید بتواند بیماران خود را به بهترین شکل ممکن درک کرده و از آنها مراقبت کند. جامعه ما دائماً در حال تغییر است و پیشرفت‌های فناوری در حال تغییر نحوه تعامل ما با محیط است. به منظور درک واقعیت های فعلی، درمانگران باید دانش خود را به طور مداوم به روز کنند. آموزش های پایه برای بهبود و رشد مستمر در سطح تخصصی لازم است.

6. با اخلاق و صبور باشد

روانشناسان علاوه بر داشتن دانش دانش و مهارت برای درمان های تخصصی، باید منابع و اصول اخلاقی حاکم بر حرفه خود را درک کنند. یک تراپیست خوب باید به شدت به کدهای اخلاقی پایبند باشد. همچنین متعهد به ارائه خدمات روانشناسی و با کیفیت باشد. مسئولیت اجتماعی یک روانشناس را وادار می کند که به کرامت بیمارانش احترام بگذارد و از حقوق او حمایت کند. در میان برخی از تعهدات اخلاقی روانشناسان می توان به دو مورد اشاره کرد: استفاده از دانش روانشناسی برای بهبود رفاه انسان و حفظ رازداری حرفه ای.

7. ارتباط موثر برقرار کند

از آنجایی که روانشناسان با انسان ها کار می کنند، لازم است آنها را به مهارت های بین فردی و مهارت های ارتباطی خاصی مجهز کنند. یکی از دلایل ایجاد رابطه حرفه ای خوب بین روانشناس و بیمار، تفاهم خوب بین دو طرف است. بنابراین، داشتن طیف وسیعی از منابع ارتباطی برای متخصصان امری ضروری است تا پیام خود را برای بیمار روشن کنند.

8. یک تراپیست خوب صبور است

یکی از ویژگی هایی که درمانگر باید داشته باشد، صبر است. بیمار ممکن است در طول دوره درمان فراز و نشیب هایی داشته باشد و ممکن است با زیر سوال بردن روش های روانشناس، او را نیز تحت تاثیر قرار دهد. رابطه بین روانشناس و بیمار همیشه ایده آل نیست و در بسیاری از موارد روانشناس باید بردبار و صبور باشد. باید بتواند این صبر را منتقل کند تا بیمار متوجه شود که فراز و نشیب ها طبیعی هستند.

9. با بیمار همدل است

تراپیست خوب نه تنها باید با فرد مقابل صبور باشد، بلکه برای موفقیت در کار حرفه ای خود باید همدل باشد. این بدان معناست که باید بتواند خود را به جای دیگران قرار دهید تا درک کند که آنها چه احساسی دارند و چگونه فکر می کنند. به این ترتیب، یک روانشناس خوب قادر خواهد بود بزرگی مشکلی که شخص دارد را درک و به شما کمک کند. اگر روانشناس همدل نباشد، می ممکن است مشکلات بیمار را به کم برآورد کند و مراجع را به استفاده از ابزارهای نامناسب سوق دهد.

 انتخاب یک تراپیست یا روانشناس خوب در تهران، بسیار اهمیت دارد چرا که اگر راه حل اشتباهی را به شما بدهد می تواند زندگی شما را به راحتی نابود کند. اگر در شرایط سختی قرار دارید و به دنبال مشاور خوبی هستید که بتواند شما را در حل مشکلاتتان راهنمایی کند، به نکات زیر توجه کنید.

1. داشتن رابطه گرم و صمیمی

آنچه قبل از هر چیز در مورد مشاوره مد نظرتان باید به آن توجه شود داشتن یک رابطه گرم و صمیمی با روانشناس و احساس راحتی کردن با او می باشد. باید بتوانید روانشناس و مشاوره خود را مثل یک دوست صمیمی بدانید تا راحت با او هم صحبت شوید. اگر احساس راحتی نداشته باشید نخواهید توانست مشکل خود را با او در میان بگذارید.

2. مطمئن باشید راهکار مناسب را می داند

یک درمانگر و مشاور خوب علاوه بر اینکه باید شنونده خوبی باشد باید بتواند بهترین راه حل را به مراجعین خود ارائه دهد. صرفاً همین که صحبت‌های او را بشنود و اتفاقات گذشته مراجع خود را مرور کند هیچ فایده ای ندارد. باید خوب به همه چیز گوش کند ، احساس مراجع خود را در لحظات مختلف درک کند و با استفاده از دانش و مهارت خود بهترین راه‌حل را با او در میان بگذارد و در حل مشکلات کمک کند.

3. در کمترین زمان باید تاثیرات مثبت را متوجه شوید

از دیگر مواردی که باید در هنگام انتخاب مشاور به آن توجه کرد سرعت تاثیرات مثبت در شما می باشد. گاهی اوقات پیش می آید که با گذشت چندین جلسه از مشاوره هنوز هیچ تغییری را احساس نمی کنید و این یعنی روش‌درمان مشاور شما صحیح نمی باشد. البته منظور این نیست که با جلسه اول شما صد در صد تغییرات را در خود متوجه شوید اما همین که احساس مثبتی داشته باشید و بر دانش شما افزوده شده باشد و به حل مشکلات خود امیدوار شده باشید یعنی مشاور درست را انتخاب کرده اید.

4. قبل از انتخاب تحقیق کنید

درباره مشاور خود تحقیق کنید روش های درمانی او را بفهمید و نتیجه روان درمانی هایی که انجام داده است را مرور کنید.

5. پرس و جو کنید

از دوستان و آشنایانی که قبلاً مشاوره را انجام داده اند بپرسید و نتیجه را پیگیری کنید. اگر مطمئن شدید که آنها توانسته اند مشکل خود را حل کنند و نتیجه مثبتی گرفته اند می توانید برای شروع مشاوره خود اقدام کنید.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۲۹۵۱۹ //
ارسال نظر