ایجاد اختلال در رشد، قد و وزن کودکان چه موقعی باید اقدام کنیم؟
عضو هیأت علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فوق تخصص غدد داخلی و متابولیسم کودکان گفت: اختلالات ایجاد در رشد، قد و وزن کودکان باید بهموقع مورد بررسی قرار بگیرد، موضوع بسیار مهمی که کمتر مورد توجه واقع شده است.
دکتر پیمان اشراقی اظهار کرد: اختلالات شدید رشد اعم از کوتاهی، بلندی، چاقی و لاغری، اختلال در تکامل ذهنی، بیماریهای تیروئید و دیابت با اولویت سابقه خانوادگی، نرمی استخوان، اختلالات کلسیم و متابولیک استخوان و همچنین اخلالات متابولیک ارثی از جمله موارد و غدد کودکان است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: در چنین مواقعی اگر مراجعه بهموقع به پزشک متخصص غدد کودکان باشد میتوان ضمن درمان مشکل بهوجود آمده از تشدید وضعیت بیماری جلوگیری کرد.
وی تأکید کرد: ما داشتیم مواردی را که در سن شیرخوارگی دچار مشکل شدند، اما به دلیل تصور و باور غلط و نادرستی که در خصوص عدم جدی گرفتن مشکلات در سنین شیرخواری داشتند تأخیر دیرهنگام در مراجعه به پزشک متخصص غدد کودکان داشتند و در یک نمونه آن مراجعه کودک 6 ساله را داشتیم که باید در زمان شیرخوارگی مورد معاینه قرار میگرفت، اما به دلیل جدی نگرفتن والدین در آن زمان مراجعهای نشد و این کار پس از تداوم آن وضعیت و با یک تأخیر نسبتاً طولانی انجام شد.
فوق تخصص غدد داخلی و متابولیسم کودکان بیان کرد: بسیاری از کودکان با مشکلات غدد که مراجعه بههنگام به پزشک متخصص این حوزه داشتند مشکلشان با یک درمان ساده و تجویز و مصرف داروی موردنیاز برطرف شده و این گروه از بیماران بر خلاف مواردی که با تأخیر مراجعه کردند کمتر نیازمند دریافت خدمات بالینی و بستری در بیمارستان بودند و درمانشان هم مؤفقتر بوده و به همین جهت است که بر مراجعه بهموقع به پزشک متخصص غدد کودکان تأکید داریم.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.