//
کدخبر: ۴۵۸۱۳۴ //

این نشانه ها می گوید که کودک شما باد شکم دارد

همه افراد از جمله نوزاد شما، گاز تولید و دفع می کنند. همانطور که غذا از طریق دستگاه گوارش حرکت می کند، روده کوچک مواد مغذی قابل استفاده را جذب می کند. باکتری‌های روده بزرگ باقیمانده‌ها را تجزیه می‌کنند، هیدروژن و دی‌اکسید کربن آزاد می‌کنند و حباب‌های گاز را در این فرآیند تولید می‌کنند. آروغ زدن باعث می شود مقداری گاز در اوایل از معده خارج شود و بقیه گاز از روده بزرگ به راست روده منتقل می شود، جایی که عمدتاً از طریق حرکات روده یا نفخ خارج می شود.

این نشانه ها می گوید که کودک شما باد شکم دارد
به گزارش فرتاک نیوز،

نوزادان نیز به طور طبیعی مانند بزرگسالان گاز تولید کرده و نفخ می کنند، اما شما می توانید اقدامات پیشگیرانه را برای راحت نگه داشتن کودک خود انجام دهید.

تولید گاز بخشی طبیعی از فرآیند گوارش است، اما در اکثر شکایات و مشکلات مربو به روده نیز دخیل است. تولید گاز بیش از حد معمولاً علامتی است که مشکل دیگری در حال وقوع است. پس چه چیزی باعث ایجاد گاز در نوزاد می شود و نشانه های تولید بیش از حد گاز درنوزاد چیست؟

چرا کودک من اینقدر باد شکم دارد؟

همه، از جمله نوزاد شما، گاز تولید و دفع می کنند. همانطور که غذا از طریق دستگاه گوارش حرکت می کند، روده کوچک مواد مغذی قابل استفاده را جذب می کند. باکتری‌های روده بزرگ باقیمانده‌ها را تجزیه می‌کنند، هیدروژن و دی‌اکسید کربن آزاد می‌کنند و حباب‌های گاز در این فرآیند تولید می‌کنند. آروغ زدن باعث می شود مقداری گاز در اوایل از معده خارج شود و بقیه گاز از روده بزرگ به راست روده منتقل می شود، جایی که عمدتاً از طریق حرکات روده یا نفخ خارج می شود.

اما وقتی گاز به راحتی عبور نمی کند، در دستگاه گوارش جمع می شود و باعث نفخ و ناراحتی می شود. نوزادان به ویژه مستعد این موضوع هستند. سیستم گوارشی نوزادان نابالغ است، بنابراین گاز زیادی تولید می کند و این طبیعی است. نوزادان هنگام تغذیه و گریه هوای زیادی وارد بدن می کنند که گاز بیشتری تولید می کند. کودکانی که با شیشه شیر تغذیه می‌شوند بدترین حالت را دارند، اما شیردهی کودک را مصون نمی‌کند. در نهایت، نوزاد تازه متولد شده ممکن است گاز بیشتری نسبت به بزرگسالان دفع کند.

تعداد دفعات دفع باد شکم معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست. برخلاف بزرگسالان، نوزادان گاز را با ظرافت یا محدودیت کمتری دفع می کنند اما به ندرت اتفاق می افتد که یک نوزاد واقعاً به دلیل گاز ناراحتی داشته باشد.

به عبارت دیگر، کار دفع گاز ممکن است برای کودک شما ناراحت کننده تر از آنچه واقعاً باشد به نظر برسد. با این حال، اگر به نظر می رسد کودک شما درد دارد، به خصوص اگر پس از دفع گاز تمام نشد، وقت آن است که با پزشک اطفال خود مشورت کنید.

نشانه هایی که نوزاد باد شکم دارد

اگر مشکوک هستید که کودک بداخلاق شما واقعاً ناراحت است و او مدام می‌چرخد و پاهایش را بالا می‌کشد، ممکن است گازی داشته باشد که از عبور دادن خودداری کند. بهترین راه برای چک کردن این وضعیت این است که برخی از تکنیک های تخلیه گاز مانند آروغ زدن آنها و حرکت دادن بدن آنها به موقعیت های مختلف را امتحان کنید.

اگر نوزاد شما پس از دفع گاز بهتر به نظر می‌رسد، پس مشکل نوزاد شما تجمع گاز بوده است.

برای برخی از نوزادان، حتی مقادیر طبیعی گاز می تواند باعث ناراحتی غیرطبیعی شود. این نوزادان ممکن است حساسیت بیشتری به اتساع (کشش روده) داشته باشند. در واقع نوزادان نسبت به یکدیگر آستانه های درد متفاوتی دارند.

نحوه تسکین باد شکم در نوزادان

اگر نوزادی دارید که بادشکم باعث ناراحتی او شده است، چندین کار وجود دارد که می توانید برای کاهش ناراحتی آنها انجام دهید. با قرار دادن کودک روی یک سطح صاف، به سمت پایین، شروع کنید. آنها را کمی روی شکم خود بلند کنید و به آرامی شکم آنها را ماساژ دهید، یا کودک خود را روی پشت خود قرار دهید و سعی کنید پاها و باسن او را طوری حرکت دهید که انگار در حال دوچرخه سواری هستند. اغلب این نوع حرکات گاز ها را از بین می برد و به گاز فشار بیشتری وارد می کند تا راه خود را پیدا کند.همچنین می توانید یک حمام خوب و گرم را برای تسکین ناراحتی کودک امتحان کنید.

اگر هنوز با یک نوزاد ناراضی روبرو هستید، ممکن است بخواهید با پزشک اطفال خود در مورد آزمایش قطره های دفع گاز مشورت کنید یا ببینید آیا تغییر شیر خشک یا اصلاح رژیم غذایی برای والدین شیرده مورد نیاز است. گفته می شود برخی از نوزادان به قطره های ضد گاز بدون نسخه حاوی سایمتیکون واکنش خوبی نشان می دهند.

گزینه دیگر این است که در نظر بگیرید چه چیزی ممکن است باعث ایجاد گاز اضافی شود؛ مانند جذب هوای بیش از حد در هنگام تغذیه یا خوردن غذاهای تولید کننده گاز.

روش های پیشگیری از تولید باد شکم نوزادان

اگر نوزادتان دچار گاز اضافی شده است، این روش های پیشگیری از گاز را امتحان کنید:

کمک کنید نوزاد آروغ بزند

زمان تغذیه نوزاد می‌تواند همراه با گریه، بلعیدن و مکیدن زیاد باشد؛ به عبارت دیگر، مقدار زیادی هوای بلعیده شده است که در نهایت به شکل آروغ یا گاز ظاهر می‌شود و در حالی که تسکین آروغ ممکن است فوری‌تر باشد، هوایی که به گاز تبدیل می‌شود، ابتدا سفر طولانی‌تری از طریق دستگاه روده دارد. سعی کنید در مورد آروغ زدن نوزاد در حین و بعد از شیر دادن کمی هوشیارتر باشید.

جریان شیر را بررسی کنید

اگر سرعت جریان (از سینه یا شیشه شیر) زیاد باشد، ممکن است کودک شما هوای زیادی را همراه با غذا ببلعد. هنگام شیردهی، می‌توانید این مشکل را با پمپاژ کردن قبل از شیردهی کاهش دهید و یا می توانید تکنیک های کاهش جریان شیر را به کمک پزشک بیاموزید.

جریان کمتر به کودک شما امکان می دهد با سرعت کمتری شیر بنوشد که باید میزان هوایی را که هنگام بلع وارد می کند کاهش دهد.

چسبیدن نوزاد به سینه خود را بررسی کنید

اگر شیر می‌دهید، وضعیت کودکتان را بررسی کنید تا مطمئن شوید که مکش خوبی دارد. یک وضعیت نامناسب می‌تواند منجر به جدا شدن مداوم نوزاد از سینه و در نتیجه خوردن هوای بیشتر در هنگام تلاش برای اتصال صحیح شود.

اگر مشکلی با چسبیدن نوزاد به سینه خود دارید (یا هر مشکل دیگری در شیردهی) با یک مشاور شیردهی مشورت کنید.

بطری را در وضعیت صحیح نگه دارید

نوزادانی که با بطری تغذیه می شوند می توانند حباب های هوای زیادی بخورند. برای مبارزه با این وضعیت، بطری را با زاویه ای کج کنید که کل نوک آن را با شیر پر کند. در غیر این صورت کودک شما هوا را می مکد. هوای بلعیده شده بیشتر هم به معنای تولید گاز بیشتر است.

اگر از شیر خشک استفاده می‌کنید، قبل از دادن شیر خشک، ابتدا بگذارید بطری ته نشین شود. تکان دادن و مخلوط کردن اغلب باعث می شود بطری با حباب هایی در بالای فرمول واقعی انباشته شود. همچنین می‌توانید از شیر خشک آماده برای نوزادان حساس و همچنین بطری‌هایی با تهویه مخصوص استفاده کنید که ممکن است تعداد حباب‌ها را کاهش دهد.

زاویه شیردهی را تنظیم کنید

هنگامی که به نوزادتان غذا می دهید، مطمئن شوید که سر او بالاتر از شکمش است. شما بهتر است کودک خود را در موقعیتی نگه دارید که اجازه می دهد مایع به آرامی به پایین شکم او فرو رود در حالی که حباب ها به سمت بالا می روند. اگر حباب‌ها را نزدیک‌تر به سطح نگه دارید، طبیعی و آسان‌ترین راه خروج آروغ می شود. حباب های به دام افتاده احتمالاً به شکل گاز از سیستم گوارشی نوزاد عبور می کنند.

وعده های غذایی را بررسی کنید

غذاهایی که هضم آنها برای بدن سخت تر است، باعث ایجاد گاز اضافی می شوند. این غذاها می تواند شامل لوبیا، پیاز، کلم بروکلی، کلم، سیر، غذاهای سرخ شده و مارچوبه باشد. اگر با نوزادی به‌خصوص بداخلاق یا دائماً گازگرفتگی درگیر هستید، ممکن است ارزش آن را داشته باشد که به رژیم غذایی او نگاهی بیندازید. غذایی که می خورید اگر تولید گاز بیشتری کند و برای شما احساس نفخ ایجاد کند در شیر شما ظاهر می شود که ممکن است به معنای گاز اضافی برای کودک شما باشد.

اگر معرفی غذاهای جامد منجر به تولید گاز بیشتر شده است، باید توجه داشته باشید که آیا غذاهای خاص باعث ایجاد علائم کودک شما می شوند یا خیر.

چه زمانی باید به متخصص اطفال مراجعه کنید؟

به عنوان یک پدر و مادر، اغلب بهتر است به دل خود اعتماد کنید. اگر نگرانی دارید یا فرزندتان ناراحت است یا درد دارد، با پزشک اطفال خود مشورت کنید. گاهی اوقات، مشکلات دیگری ممکن است در هنگام دفع باد شکم نوزاد مطرح شود که شایسته ارزیابی و درمان است.

حساسیت غذایی

هنگامی که سر و صدا، ناراحتی زیاد و سایر رفتارهای عجیب بعد از چند ماه اول کودک شما همچنان ادامه پیدا می کند، منطقی است که احتمال آلرژی یا عدم تحمل غذایی را در نظر بگیرید.

نوزاد یا کودک مبتلا به آلرژی غذایی احتمالاً دارای بثورات پوستی، استفراغ، اسهال یا خون در مدفوع خود خواهد بود و ممکن است به اندازه کافی وزن اضافه نکند. در صورت مشکوک بودن به این موضوع به پزشک مراجعه کنید.

بیماری سلیاک

درد ناشی از باد شکم همچنین یکی از علائم بیماری سلیاک، عدم تحمل جدی به گلوتن است. کودکان با این اختلال خودایمنی متولد نمی شوند، اما زمانی که چیزی در محیط اطرافشان ژن های ایجاد کننده آن را "فعال" کند، می تواند در هر زمانی ایجاد شود. از پزشک خود بخواهید در صورتی که فرزند شما مشکلات رشد، ناراحتی شکمی، استفراغ، اسهال مزمن یا یبوست را دارد یا اگر سلیاک یا هر بیماری خودایمنی دیگری در خانواده شما وجود دارد، از نظر بیماری سلیاک کودک را آزمایش کند.

اضافه بار لاکتوز

مسئله دیگری که می تواند باعث ایجاد گاز در نوزادان شیرده شود، اضافه بار لاکتوز است که زمانی اتفاق می‌افتد که عدم تعادل شیر پسین و شیر پیشین وجود داشته باشد. شیر پیشین که حاوی چربی کمتر و لاکتوز بیشتری است، اولین شیری است که نوزاد در هر جلسه شیردهی دریافت می کند. شیر هندی که پس از تخلیه شیر پیش می آید، حاوی سطوح بالاتری چربی است.

اگر کودک شما از شیر پیشین سیر می شود و به اندازه کافی شیر عقب نمی خورد، ممکن است از لاکتوز اضافی دچار گاز شود. نشانه‌های احتمالی که کودک شما بیش از حد لاکتوز را تجربه می‌کند عبارتند از مدفوع آبکی، کف آلود یا سبز رنگ (که نشان می‌دهد غذای او خیلی سریع در سیستم بدنش حرکت می‌کند و نمی‌تواند به طور کامل هضم شود)، بثورات پوشک مداوم (در اثر تماس با مدفوع اسیدی)، و گاز گرفتگی.

این عدم تعادل ممکن است در صورتی اتفاق بیفتد که قبل از اینکه کودکتان شیر پیشین را بخورد، به دفعات طرف را عوض کنید. همچنین فراوانی بیش از حد شیر مادر می‌تواند شرایطی را ایجاد کند که نوزاد با شیر پسین پر شود. تخلیه کامل سینه قبل از تعویض طرفین می تواند به کودک شما اطمینان حاصل کند که در هر بار شیر خوردن شیر پیشین را دریافت می کند. همچنین می توانید در شروع هر جلسه شیر خود را پمپاژ کنید تا مقداری از شیر پسین خارج شود. در صورت نیاز، با پزشک متخصص اطفال یا مشاور شیردهی خود صحبت کنید.

عفونت و سایر نگرانی های پزشکی

در نهایت، پزشک اطفال خود را در مورد هرگونه دفع گازی که با تب، بی اختیاری ادرار، اسهال، درد شدید شکم، رشد ضعیف، وجود خون در مدفوع یا سایر علائم ناگهانی همراه است، مطلع کنید. این علائم ممکن است نشانه یک مشکل اساسی مانند عفونت باشد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۵۸۱۳۴ //
ارسال نظر