//
کدخبر: ۴۶۸۱۴۲ //
سلامت | روده

اسهال سوزشی و راه های پیشگیری از آن| این مطلب رو حتما بخون!

در این مطلب، در مورد چیستی اسهال سوزشی و راه های پیشگیری از آن صحبت خواهیم کرد.

 اسهال سوزشی و راه های پیشگیری از آن| این مطلب رو حتما بخون!
به گزارش فرتاک نیوز،

اسهال سوزشی نوعی اسهال است که با سوزش و تحریک مقعد همراه است. این نوع اسهال می تواند در اثر عوامل مختلفی ایجاد شود. در این مقاله از بیتوته، علل و راههای پیشگیری از اسهال سوزشی را مورد بررسی قرار خواهیم داد. 

اسهال زمانی رخ می دهد که روده ها مایعات کافی را از مواد زائد بدن جذب نکنند. این بدان معناست که مدفوع حاوی مایعات اضافی خواهد بود و فرد ممکن است سه بار یا بیشتر در روز مدفوع شل و پر از مایع با یا بدون درد رکتوم را تجربه کند. گاهی اوقات، به خصوص در موارد شدید یا مزمن، اسهال می تواند باعث ایجاد احساس دردناک و سوزش در رکتوم و مقعد شود. به این ترتیب، هنگامی که یک فرد درد سوزشی همراه با اسهال را تجربه می کند، ممکن است افراد آن را به عنوان اسهال سوزشی نام ببرند.

اسهال سوزشی یک بیماری شایع است که بسیاری از مردم را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. با احساس دردناک و سوزش در رکتوم در حین و بعد از اجابت مزاج مشخص می شود. این وضعیت می تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله عفونت ها، عدم تحمل غذایی، داروها و شرایط پزشکی زمینه ای باشد.

علائم اسهال سوزشی عبارتند از:

• اسهال آبکی یا شل

• سوزش و تحریک مقعد

• درد یا ناراحتی در ناحیه مقعد

• ترشحات مقعدی

• خارش مقعد

در برخی موارد، اسهال سوزشی می تواند با علائم دیگری مانند تب، حالت تهوع، استفراغ یا درد شکم همراه باشد. اسهال آبکی یا شل یکی از علائم اصلی اسهال سوزشی است. این نوع اسهال می تواند به دلیل افزایش مایع در مدفوع ایجاد شود.

سوزش و تحریک مقعد یکی دیگر از علائم اصلی اسهال سوزشی است. این سوزش و تحریک می تواند ناشی از عبور مدفوع آبکی یا شل از مقعد باشد. درد یا ناراحتی در ناحیه مقعد نیز می تواند یکی از علائم اسهال سوزشی باشد. این درد یا ناراحتی می تواند ناشی از التهاب یا تحریک مقعد باشد. ترشحات مقعدی نیز می تواند یکی از علائم اسهال سوزشی باشد. این ترشحات می تواند ناشی از التهاب یا تحریک مقعد باشد.

خارش مقعد نیز می تواند یکی از علائم اسهال سوزشی باشد. این خارش می تواند ناشی از التهاب یا تحریک مقعد باشد. تب، حالت تهوع، استفراغ یا درد شکم نیز می توانند از علائم اسهال سوزشی باشند. این علائم معمولاً در مواردی که اسهال سوزشی ناشی از عفونت روده ای باشد، رخ می دهند. اگر دچار علائم اسهال سوزشی شدید، مهم است که به پزشک مراجعه کنید تا علت زمینه ای آن تشخیص داده شود.

علل اسهال سوزشی می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله:

• عفونت ها: عفونت های باکتریایی، ویروسی و انگلی همگی می توانند باعث اسهال سوزشی شوند. نمونه های رایج عبارتند از: سالمونلا، E. coli، نوروویروس و ژیاردیا.

• عدم تحمل غذایی: برخی غذاها مانند لبنیات، گلوتن و غذاهای تند می توانند باعث اسهال سوزشی در افرادی شوند که نسبت به آنها حساسیت دارند یا به آنها حساسیت دارند.

• داروها: برخی داروها مانند آنتی بیوتیک ها و ملین ها می توانند به عنوان یک عارضه جانبی باعث اسهال سوزشی شوند.

• بیماری التهابی روده : شرایط مزمن مانند بیماری کرون و کولیت اولسراتیو می تواند باعث اسهال سوزشی به عنوان یک علامت شود.

برای جلوگیری از اسهال سوزشی می توانید چندین مرحله انجام دهید:

1. بهداشت را رعایت کنید : شستن مرتب و مناسب دست‌ها می‌تواند به جلوگیری از گسترش عفونت‌هایی که می‌توانند باعث اسهال سوزشی شوند، کمک کند.

2. از غذاهای محرک اجتناب کنید: اگر دچار عدم تحمل غذایی هستید، اجتناب از غذاهای محرک می تواند به جلوگیری از اسهال سوزشی کمک کند.

3. هیدراته بمانید: نوشیدن مایعات زیاد می تواند به جلوگیری از کم آبی بدن کمک کند، که می تواند اسهال سوزشی را بدتر کند.

4. داروها را طبق دستور مصرف کنید: اگر داروهایی مصرف می کنید که می توانند باعث اسهال سوزشی شوند، دستورالعمل های پزشک خود را دنبال کنید و آنها را طبق دستور مصرف کنید.

5. شرایط پزشکی زمینه ای را مدیریت کنید: اگر یک بیماری زمینه ای دارید که می تواند باعث اسهال سوزش شود، مانند بیماری التهابی روده، مهم است که با کمک یک متخصص مراقبت های بهداشتی آن را به درستی مدیریت کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اسهال سوزشی می تواند باعث ناراحتی شدید شود. توجه به این نکته ضروری است که اسهال شدید یا طولانی مدت می تواند باعث سوء تغذیه و کم آبی شدید بدن شود. بدون درمان، کم آبی بدن می تواند کشنده باشد. اگر فردی اسهال سوزشی را تجربه کرد که بیش از 2 یا 3 روز طول کشید یا بسیار دردناک یا خونی بود، باید به دنبال مراقبت های پزشکی باشد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۶۸۱۴۲ //
ارسال نظر