//
کدخبر: ۴۷۰۱۰۱ //

شیر مادر؛ کلید رشد و تکامل سالم نوزادان

دکتر معموری با اشاره به اهمیت تغذیه با شیر مادر در دوره شیرخوارگی، بر نقش آن در رشد و تکامل سالم نوزادان تاکید کرد و تغذیه با شیر مادر را یک فرآیند تکاملی دانست.

شیر مادر؛ کلید رشد و تکامل سالم نوزادان
به گزارش فرتاک نیوز،

دکترغلامعلی معموری در مراسم هفته ملی حمایت از تغذیه با شیر مادر در بخش زایشگاه بیمارستان قائم (عج) اظهار داشت: شیر مادر از سه بُعد تغذیه، عاطفی و ایمونولوژی برای سلامت نوزاد دارای اهمیت است و از بدو تولد تمام نیازهای شیرخوار را فراهم می کند، لذا این ماده می تواند از نظر بیولوژیکی، بهترین ماده غذایی سازگار با طبیعت نوزاد باشد.

وی افزود: در بُعد تغذیه‌ای می توان گفت که، شیر مادر حاوی مواد منحصر به فردی است و علاوه بر مواد غذایی معمولی مثل پروتئین و چربی و کربوهیدارت ها، بیش از 150نوع ماده هورمونی، آنزیمی و مدیاتوری در آن وجود دارد، که نقش بی بدیلی در سلامت ارگان ها و سایر اندام بدن نوزادان ایفا می کند.

دکتر معموری همچنین گفت: تغذیه با شیر مادر در بُعد عاطفی می تواند، به برقراری و حفظ ارتباط عاطفی قوی مادر با نوزاد شیرخوار برای تمام دوران کودکی تا بزرگسالی کمک کند و بنابراین در سلامت روان نوزاد بسیار مؤثر خواهد بود.

وی با بیان اینکه، بحث ایمونولوژی سومین بُعد از ابعاد اهمیت تغذیه با شیر مادر است افزود: با توجه به اینکه، نوزاد از فضای داخل شکم استریل مادر به دنیای بیرون پا می گذارد، در معرض تهدید عفونت ها قرار می گیرد، بنابراین شیر مادر جایگزین مؤثری است، که به عنوان یک واکسن مقاومت بدن نوزاد را افزایش داده و او را از عفونت های مختص این دوره مصون نگه دارد.

استاد گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه افزود: زندگی انسان ها به سه بخش دوره جنینی، شیرخوارگی و کودکی و بعد از آن تقسیم می شود، که دوره شیرخوارگی چنانچه با شیر مادر تغذیه نشود، می تواند مخاطرات و آسیب های جدی برای زندگی بعد از شیرخوارگی ایجاد کند و نیز جدا از اهمیت ابعاد ایمونولوژیکی، عاطفی و تغذیه ای، جزء یک فرآیند تکامل محسوب می شود.

وی در عین حال گفت: خوشبختانه همه مادران اعتقاد،آگاهی و نگرش کافی نسبت به اهمیت شیردهی در 2 سال اول زندگی شیرخوار دارند دارند، اما آموزش های قبل تولد و هنگام تولد باید بیشتر تقویت شود.

دکتر معموری با اشاره به بحرانی بودن دو و سه هفته اول بعد از تولد نوزاد خاطر نشان کرد: در این دوره ممکن است، خروج شیر با تأخیر انجام شود یا مکیدن نوزاد ضعیف و یا شیر مادر کم باشد و نوزاد نارس متولد شده باشد، لذا کارکنان حوزه های بهداشت، سلامت و پزشکان ضمن حمایت از مادر، آموزش های لازم را  ارائه می کنند و همدم مؤثری برای ارتقاء، ترویج، استمرار و ماندگاری شیر مادر تا 2 سالگی باشند تا شیردهی مطلوب انجام شود.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۷۰۱۰۱ //
ارسال نظر