//
کدخبر: ۴۷۳۹۲۳ //

نکاتی که لازم است در مورد جراحی قلب باز بدانید

جراحی بای‌پس عروق کرونر (CABG) شایع‌ترین نوع عمل قلب است که روی افراد بزرگسال انجام می‌شود. طی این عمل، یک شریان یا رگ سالم به شریان کرونری پیوند زده می‌شود تا ناحیه مسدود شده را دور بزند. در نتیجه جریان خون به سمت قلب آزادانه انجام خواهد شد.

نکاتی که لازم است در مورد جراحی قلب باز بدانید
به گزارش فرتاک نیوز،

امروزه بسیاری از عمل‌های قلب را می‌توان با برشی کوچک در سینه انجام داد و این عمل‌ها بسیار کم‌تهاجمی‌اند. برخی از انواع عمل‌های قلب را حتی می‌توان از طریق پوست انجام داد و از طریق سیم‌ها و کاتترهایی که وارد یک رگ یا شریان می‌شود به قلب دسترسی پیدا کرد.

چه زمانی به عمل قلب باز نیاز است؟

عمل قلب باز ممکن است برای انجام جراحی بای‌پس عروق کرونر صورت بگیرد. بای‌پس عروق کرونر ممکن است برای افرادی که بیماری عروق کرونری دارند لازم باشد.

بیماری عروق کرونری زمانی رخ می‌دهد که رگ‌های خونی تأمین‌کننده خون و اکسیژن برای عضله قلب، تنگ و سخت می‌شوند. این تصلب شرایین اغلب سختی عروق نامیده می‌شود.

سختی عروق زمانی روی می‌دهد که مواد چرب روی دیواره عروق کرونری تشکیل پلاک می‌دهند و این پلاک، عروق را تنگ می‌کند و خون نمی‌تواند به‌راحتی از آن عبور کند. وقتی خون جریان مناسبی به سمت قلب نداشته باشد می‌تواند موجب نارسایی قلبی و حمله قلبی شود.

عمل قلب باز به دلایل زیر نیز می‌تواند انجام شود:

. ترمیم یا جایگزین‌کردن دریچه‌های قلب که به خون امکان عبور از قلب می‌دهد

. ترمیم نواحی آسیب‌دیده یا غیرنرمال قلب

. جایگزین‌کردن یک آسیب در قلب با یک قلب اهدایی (پیوند قلب)

 

عمل قلب باز چگونه انجام می‌شود؟

جراحی بای‌پس عروق کرونر (CABG) می‌تواند از ۳ تا ۶ ساعت طول بکشد و مراحل زیر را دارد:

. به بیمار بیهوشی عمومی داده می‌شود تا بخوابد و طی عمل دردی احساس نکند.

. جراح یک برش ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتری روی سینه ایجاد می‌کند.

. جراح تمام قسمت‌ها یا بخشی از روی استخوان سینه را باز می‌کند تا قلب دیده شود.

. وقتی قلب دیده شد بیمار به یک دستگاه بای‌پس قلب - ریه متصل می‌شود. این دستگاه کار قلب را انجام می‌دهد تا جراح بتواند دارویی برای توقف ضربان قلب و انجام عمل استفاده کند.

. جراح از یک رگ یا شریان سالم برای ایجاد مسیری جدید در اطراف شریان بسته شده استفاده می‌کند.

. جراح استخوان سینه را با سیم می‌بندد و سیم را داخل بدن باقی می‌گذارد.

. برش اولیه بخیه زده می‌شود.

 

خطرات عمل قلب باز چیست؟

. عفونت زخم سینه که در بیمارانی که چاق هستند یا دیابت دارند و یا آنهایی که قبلاً عمل قلب باز انجام داده‌اند محتمل‌تر است.

. حمله قلبی یا سکته مغزی

. بی‌نظمی ضربان قلب

. نارسایی ریوی یا کلیوی

. آسیب به قلب یا ساختارهای اطراف آن

. ازدست‌دادن حافظه یا پریشانی

. خونریزی

. لخته خون

. پنومونی

 

چگونه برای عمل قلب باز آماده شوید؟

در مورد هر دارویی که مصرف می‌کنید حتی داروهای غیرتجویزی و ویتامین‌ها و داروهای گیاهی با پزشکتان صحبت کنید. همچنین پزشک را در جریان هر بیماری یا عارضه‌ای که دارید قرار دهید، از جمله هر نوع عفونت.

در روزهای پیش از عمل با پزشک جراحتان در مورد اینکه آیا لازم است مصرف دارویی را قطع کنید یا نه صحبت کنید (مثلاً داروهای رقیق‌کننده خون).

اگر الکل مصرف می‌کنید پزشک را در جریان بگذارید. مصرف الکل در روزهای پیش از عمل می‌تواند موجب عوارض خطرناکی بعد از عمل قلب باز شود، مانند تشنج.

احتمالاً از شما خواسته می‌شود روز قبل از عمل بدن خود را با صابون مخصوصی بشویید. این صابون باکتری‌های روی پوستتان را از بین می‌برد و احتمال عفونت بعد از عمل را کاهش می‌دهد. همچنین شاید پزشک دستور بدهد بعد از نیمه‌شب دیگر چیزی نخورید و ننوشید.

هر وقت برای عمل در بیمارستان حاضر شوید، پزشکان و پرستاران دستورالعمل‌های لازم را به شما خواهند داد.

 

بعد از عمل قلب باز چه اتفاقی می‌افتد؟

بعد از عمل که به هوش بیایید، دو یا سه لوله در سینه‌تان خواهد بود که به تخلیه مایعات از اطراف قلب کمک می‌کنند. مایعات و داروها از طریق تزریق وارد بدنتان می‌شوند. شما به‌دقت تحت مراقبت تیم پزشکی خواهید بود. احتمالاً یک یا دو روز در ICU بستری خواهید بود و تقریباً یک هفته در بیمارستان.

مراقبت از جای عمل

مراقبت از جای عمل بی‌نهایت مهم است. تیم پزشکی شما دستورهایی در مورد اینکه چه زمانی می‌توانید حمام کنید و چطور باید مراقب جای عملتان باشید خواهد داد. باید مطمئن شوید که ناحیه عمل در حمام خیس نمی‌شود. ضمناً لازم است مرتباً جای عمل را از جهت هرگونه علامتی از عفونت بررسی کنید:

. ترشحات، چرک یا بازشدگی در ناحیه برش

. قرمزی در اطراف برش

. گرما در ناحیه خط برش

. تب

مدیریت درد

مدیریت درد بعد از عمل بسیار مهم است زیرا می‌تواند به ریکاوری سرعت دهد و احتمال عوارض بعد از عمل مانند پنومونی یا لخته‌شدن خون را کاهش دهد. شاید درد عضله، گلودرد، درد در ناحیه برش یا درد در قسمت لوله‌هایی که وارد سینه‌تان شده‌اند داشته باشید. پزشک داروهای مسکن برایتان تجویز می‌کند تا در خانه مصرف کنید. این داروها را حتماً طبق دستور پزشک استفاده کنید. برخی از پزشکان توصیه می‌کنند هم پیش از فعالیت بدنی و هم پیش از خواب، داروی مسکن مصرف کنید.

به‌اندازه کافی بخوابید

بعضی از افراد بعد از عمل قلب باز دچار مشکل خواب می‌شوند؛ اما استراحت و خواب کافی واقعاً مهم است. مطالعه‌ای دریافته ۷۸ درصد از بیماران طی یک ماه اول بعد از عمل قلب دچار اختلالات خواب می‌شوند. برخی از کابوس‌های شبانه شاکی‌اند و تقریباً نیمی از آنها سراغ داروهای خواب‌آور می‌روند.

تحقیقات نشان می‌دهد عمل قلب باز با افت در عملکرد ذهنی همراه است. اما این مسئله اغلب به‌مرورزمان رفع می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند در بسیاری از افراد، بعد از ۶ ماه، عملکرد ادراکی و شناختی بهتر می‌شود.

بعضی از افراد بعد از عمل قلب باز به افسردگی یا اضطراب دچار می‌شوند. در این شرایط باید از روان‌شناس یا تراپیست کمک بگیرید.

توان‌بخشی

بیشتر افرادی که عمل قلب باز انجام می‌دهند از یک برنامه جامع توان‌بخشی سود خواهند برد که معمولاً به‌صورت سرپایی و چند بار در هفته انجام می‌شود. این برنامه شامل ورزش، کاهش ریسک فاکتورها و کنترل استرس و افسردگی و اضطراب می‌شود.

 

برای عمل قلب باز چه چشم‌اندازی وجود دارد؟

انتظار می‌رود ریکاوری به‌مرور اتفاق بیفتد. شاید ۶ هفته طول بکشد تا احساس بهتری داشته باشید و ۶ ماه طول می‌کشد تا اثرات عمل را به طور کامل احساس و تجربه کنید. اما چشم‌انداز عمل قلب باز برای خیلی از افراد مثبت است و نتیجه‌اش تا سال‌های زیادی ادامه دارد.

باید بدانید که جراحی بای‌پس عروق کرونر جلوی انسداد مجدد شریان را نمی‌گیرد و باید با موارد زیر سلامت قلب خود را بهبود بخشید:

. داروها را طبق دستور پزشک مصرف کنید از جمله داروهای کاهنده کلسترول و آنتی پلاک

. رژیم غذایی سالمی داشته باشید

. غذاهای پرچرب و پرنمک و قندی مصرف نکنید

. فعالیت بدنی داشته باشید

. سیگار نکشید

. فشارخون و کلسترولتان را کنترل کنید.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۷۳۹۲۳ //
ارسال نظر