//
کدخبر: ۴۷۴۸۳۶ //
سلامت | ترانکوپین

کاربرد، عوارض و موارد منع مصرف ترانکوپین !

ترانکوپین دارویی برای بهبود علائم روان‌پریشی نسل دوم است. این قرص برای درمان اختلالاتی همچون دوقطبی، اسکیزوفرنی، افسردگی، دوره‌های ناگهانی افسردگی یا شیدایی (مانیا) تجویز می‌شود. درواقع ترانکوپین نوعی داروی آنتی سایکوتیک است.

کاربرد، عوارض و موارد منع مصرف ترانکوپین !
به گزارش فرتاک نیوز،

این دارو برای درمان برخی شرایط روحی-خلقی (مانند اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی، دوره‌های ناگهانی مانیا یا شیدایی یا افسردگی مرتبط با اختلال دوقطبی) استفاده می‌شود و به‌عنوان داروی آنتی سایکوتیک استفاده می‌شود. این دارو به فرد کمک می‌کند تا واضح و مثبت فکر نماید، کمتر عصبی شود و در زندگی فعال‌تر ظاهر شود، همچنین ممکن است باعث بهبود روحیه، خواب، اشتها و سطح انرژی شود. ترانکوپین می‌تواند به جلوگیری از تغییرات شدید خلقی کمک کند و یا باعث کاهش دفعات تغییرات خلقی می‌شود.

کاربردها و مصارف قرص ترانکوپین

قرص ترانکوپین با تغییر در انتقال‌دهنده‌های عصبی مغز و بازگرداندن تعادل به آن‌ها باعث بالا رفتن تمرکز شده و کمک می‌کند که فرد مثبت فکر کند، بهتر بتواند به مسائل روزمره زندگی‌اش رسیدگی کرده و فعالیت کند؛ بنابراین ترانکوپین نوعی داروی ضد روان‌پریشی و از نوع غیر آوایی است.

فردی که دچار اختلالات روانی است، بیشتر از سایرین در معرض عصبانیت و پرخاشگری قرار دارد. این قرص کمک می‌کند افرادی که با چنین مشکلاتی روبه‌رو هستند، کمتر عصبانی شوند، روحیه‌شان بهتر باشد، تغذیه مناسب‌تری داشته و بهتر بخوابند که همین فعالیت‌های ساده‌ی روزمره به بالا رفتن سطح انرژی و روحیه آن‌ها کمک کرده و در کل کمک می‌کند که کیفیت بهتری از زندگی را تجربه کنند. همچنین این قرص به افرادی، همچون بیماران دوقطبی  که تغییرات خلق‌وخو  و دوره‌های شدید افسردگی یا شیدایی دارند، کمک می‌کند که به تعادل بیشتری برسند.

خوب است بدانید که ترانکوپین ازجمله داروهایی است که پس از مصرف، فوری جذب بدن می‌شود و عمر اثرش 6 ساعته است. کبد، نقش اصلی را در متابولیزه کردن ترانکوپین دارد. این دارو 73 درصد از طریق ادرار و 20 درصد از طریق مدفوع، دفع می‌شود.

نحوه عملکرد داروی ترانکوپین

عملکرد این دارو کمک به بازگرداندن تعادل برخی از مواد طبیعی (انتقال‌دهنده‌های عصبی) در مغز است و باعث کاهش توهم و افزایش تمرکز می‌شود.

نحوه مصرف و دوز مصرفی ترانکوپین

حتماً قبل از استفاده از ترانکوپین بروشور موجود دربسته بندی را مطالعه نمایید. و در صورت وجود هرگونه سؤال یا ابهام به پزشک یا داروساز خود مراجعه کنید. این دارو را طبق دستور پزشک ۲ یا ۳ بار در روز همراه یا بدون غذا به‌صورت خوراکی مصرف کنید.

تجویز و تعیین دوز مصرفی این دارو برای درمان اختلالات روانی تنها بر عهده روان‌پزشک است، ازاین‌رو از مصرف خودسرانه دارو جدا خودداری کنید.

عوارض جانبی ترانکوپین

خواب‌آلودگی

 سرگیجه

سردرد

خشکی دهان

علائم قطع ترانکوپین

افزایش سطح تری گلیسیرید سرم

افزایش کلسترول کل (به‌طور عمده کلسترول LDL)

کاهش کلسترول HDL

افزایش وزن

کاهش هموگلوبین

علائم اکسترا پارامیدال

همچنین ، ممکن است علائمی مانند حالت تهوع، اسهال، تحریک‌پذیری را تجربه کنید، که نیاز به کاهش تدریجی دوز دارو است.

قرص ترانکوپین خطرناک است ؟

این سؤال را در مورد تمام داروهای موجود در بازار دارویی می‌توانید بپرسید. خطرناک بودن یا نبودن یک دارو به عوامل زیادی بستگی دارد. مشخص است که مصرف دارویی که برای شما تجویز نشده است، ممکن است عوارض جانبی‌خطرناکی با خود داشته باشد. ترانکوپین هم از این قاعده مستثنا نیست. این دارو برای درمان اختلالات روانی ای که در بالا به آن‌ها اشاره شد تجویز می‌شود و اثرات مثبت فراوانی برای این بیماران دارد، اما اگر زیاد از حد مصرف‌شده یا دچار سوءمصرف شوید، مطمئناً بی‌خطر نیست. درهرصورت بهتر است که قبل از مصرف هر نوع دارویی از عوارض احتمالی آن آگاه باشید.

آیا مصرف ترانکوپین برای کودکان توصیه می‌شود ؟

مصرف ترانکوپین برای کودکان زیر 13 سال به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود، برای کودکان بالای 13 سال نیز، مشورت با پزشک و نسخه ضروری است. داروهایی که در درمان افسردگی استفاده می‌شوند ممکن است به افزایش افکار مربوط به خودکشی در کودکان، نوجوانان و جوانان بینجامند، بنابراین حتماً از پزشک کودک بپرسید که مزایای این قرص بیش از مضراتش باشد.

تداخلات دارویی قرص ترانکوپین

قبل از مصرف ترانکوپین، پزشکتان را از لیست داروهایی که مصرف می‌کنید، باخبر کنید. تداخل دارویی ترانکوپین می‌تواند به تغییر عملکرد آن و ابتلا به عوارض جدی منجر شود بنابراین بدون نظر پزشک به مصرف این دارو نپردازید.

در ادامه نام داروهایی را می‌بینند که مصرف آن‌ها به همراه ترانکوپین بر رتیم قلب اثر می‌گذارند؛

آمیودارون

​​سوتالول

پروکائین آمید

تیوریدازین

موکسی فلوکساسین

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۷۴۸۳۶ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرتاک نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرتاک نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد