//
کدخبر: ۴۷۵۰۴۹ //
سلامت| علائم تومور مغزی

علائم تومور مغزی را بشناسید| هشیار باشید!

امروزه، به دلیل سبک زندگی ناسالم مشکلاتی زیادی برای افراد به وجود می آید و اگر به اطراف خود نگاهی بیاندازید متوجه می شوید افراد زیادی به دنبال تومور مغزی و یا تشخیص سرطان حنجره باشند.

علائم تومور مغزی را بشناسید| هشیار باشید!
به گزارش فرتاک نیوز،

 با توجه به این مسئله که بیماری سرطان یک بیماری مزمن است و حتی شنیدن نام آن می تواند استرس زیادی را در افراد به وجود بیاورد، به همین دلیل تمامی افراد تمایل دارند با یک پزشک متخصص آشنایی داشته باشند.

آشنایی با علائم تومور مغزی

علائم تومور مغزی می‌توانند متنوع و متفاوت باشند و به عواملی مانند موقعیت، اندازه، نوع تومور و تأثیر آن بر ساختارهای مغزی بستگی دارند. در ادامه، برخی از علائم شایع تومورهای مغزی ذکر شده است:

سردرد: سردرد شایع‌ترین علامت تومور در مغز است. سردرد ممکن است مداوم یا تکرارشونده باشد و به خصوص در صبح‌ها شدیدتر می شود. همچنین، سردرد با تغییرات در شدت، محل و مدت زمان آن همراه باشد.

تغییرات در الگوی خواب: مشکلات خواب، از جمله بی خوابی یا خواب زیاد، بیدار شدن در طول شب و خواب غیرعادی می‌توانند نشانه‌های تومور های مغزی باشند.

تغییرات در رفتار و شخصیت: تومور مغزی ممکن است باعث تغییرات در رفتار و شخصیت فرد شود. این تغییرات ممکن است شامل تحول در خلق و خو، افسردگی، اضطراب، خشم و عصبانیت زیاد، اختلال در تمرکز و حافظه، تغییرات در تصمیم‌گیری و تغییرات در شخصیت باشد.

مشکلات حرکتی: تومورهای مغزی می‌توانند باعث مشکلات حرکتی شوند که از آن جمله می توان به مشکلات تعادل، کاهش قدرت عضلات، مشکلات در راه رفتن و تکانه‌های عصبی اشاره کرد.

اختلالات حسی: تومورهای مغزی ممکن است باعث اختلال در حواس مانند دید، شنوایی، بویایی، ذایقه و لمس شوند.

تشنج: تومورهای مغزی می‌توانند باعث تشنجات تکراری و ناگهانی شوند. تشنجات ممکن است با علائم متنوعی همراه باشند که از آن جمله می توان به ترس، تغییرات در سطح هوشیاری و تکراری شدن حرکات بدن اشاره کرد.

اختلالات در گفتار و زبان: تومورهای مغزی ممکن است باعث اختلال در گفتار و زبان شوند.

روش های تشخیص تومور مغزی

تشخیص تومور مغزی نیازمند استفاده از روش‌های متنوعی است که توسط پزشکان و تیم‌های درمانی انجام می‌شود. در زیر، برخی از روش‌های تشخیصی معمول برای تشخیص تومورهای مغزی ذکر شده است:

تاریخچه بالینی و بررسی فیزیکی: پزشک ابتدا با شما مصاحبه می‌کند و تاریخچه بالینی شما را جمع‌آوری می‌کند.

تصویربرداری مغز: روش‌های تصویربرداری مغزی از جمله رادیوگرافی، توموگرافی کامپیوتری و رزونانس مغناطیسی برای تشخیص و تعیین مشخصات تومورهای مغزی استفاده می‌شوند. این روش‌ها امکان مشاهده ساختارهای داخلی مغز را فراهم می‌کنند و بتوانند تومورها را تشخیص دهند و اندازه، موقعیت و ویژگی‌های آنها را نشان دهند.

آنژیوگرافی مغزی: در این روش، یک ماده رنگی وارد رگ‌های خونی مغز می‌شود و با استفاده از اشعه ایکس، تصاویری از ساختار عروقی مغز بدست می‌آید.

بیوپسی: اگر تشخیص با استفاده از تصویربرداری مشخص نباشد، پزشک ممکن است بیوپسی را توصیه کند. در این روش، با استفاده از روش‌های جراحی کوچک، نمونه‌ای از بافت تومور برداشته شده و به آزمایشگاه فرستاده می‌شود تا تومور را ارزیابی کنند و نوع آن را تشخیص دهند.

آزمایش خون: برخی از آزمایش‌های خون ممکن است برای ارزیابی تومورهای مغزی مفید باشند. این آزمایش‌ها می‌توانند شامل آزمایش‌های بیوشیمیایی، آزمایش‌های تشخیصی مولکولی، آزمایش‌های تشخیصی ژنتیکی و آزمایش‌های تشخیصی باشند.

لومبار پانکتی: این روش شامل جمع‌آوری نمونه‌ای از مایع نخاعی است که با استفاده از سوزن در فضای نخاعی برداشته می‌شود. پس از آن، نمونه مایع نخاعی برای بررسی توسط آزمایشگاه فرستاده می‌شود. این روش می‌تواند اطلاعاتی درباره وجود تومور در مغز و نحوه تأثیر آن بر مایع نخاعی را فراهم کند.

تشخیص سرطان حنجره نیازمند ترکیبی از روش‌ها و آزمون‌های مختلف است. در زیر، روش‌های تشخیصی معمول برای تشخیص سرطان حنجره ذکر شده است:

بررسی فیزیکی: پزشک ممکن است با بررسی دقیق حنجره و منطقه دهانی ، علائمی از سرطان حنجره را تشخیص دهد. این بررسی شامل بررسی دهان، بازوها، گردن و غدد لنفاوی نزدیک است.

آندوسکوپی: در این روش، یک دستگاه به نام اندوسکوپ که شامل یک لامپ و یک دوربین کوچک است به حنجره وارد می‌شود. این روش به پزشک برای تشخیص سرطان حنجربه به کار می رود و می تواند توده ها را به وجود بیاورد.

بیوپسی: در صورت مشکوک بودن نتایج آندوسکوپی یا وجود توده‌های مشکوک در حنجره، بیوپسی ممکن است انجام شود. در این روش، نمونه‌برداری از بافت آلوده یا مشکوک در حنجره صورت گیرد و نمونه‌ها به آزمایشگاه فرستاده ‌شوند تا توسط متخصصان پاتولوژی بررسی و تشخیص داده شوند.

سیستم تصویربرداری: در برخی موارد، برای تشخیص سرطان حنجره ممکن است ترکیبی از روش ها استفاده شود. رادیوگرافی، توموگرافی و رزونانس مغناطیسی می‌توانند به عنوان روش‌های تصویربرداری مورد استفاده قرار گیرند تا تومورها و تغییرات ساختاری مرتبط با سرطان حنجره را نشان دهند.

آزمایش خون: آزمایش خون ممکن است برای تشخیص سرطان حنجره مورد استفاده قرار بگیرد. میزان برخی از نشانگرهای توموری مانند آنتی‌ژن کارسینومایومی و آنتی‌ژن سرطانی 125 در خون اندازه‌گیری می‌شود.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۷۵۰۴۹ //
ارسال نظر