چرا حملات قلبی اتفاق میافتد؟
حملات قلبی معمولاً از انسداد سرخرگهای کرونری ناشی میشود. گاهی اوقات این بیماری را بیماری عروق کرونری نیز مینامند.
بسیاری از مردم و همینطور رسانهها به هنگام صحبت درباره ایست قلبی و حمله قلبی، این دو عبارت را به اشتباه و به جای هم به کار میبرند. این در حالی است که ایست قلبی و حمله قلبی دو مفهوم متمایز هستند، هر چند میتوانند از برخی جهات با یکدیگر همپوشانی داشته باشند.
برای اینکه تفاوت و ارتباط آنها را با یکدیگر بفهمیم، ارائه چند جمله درباره نحوه عملکرد قلب ضروری است.
قلب ماهیچهای است که منقبض میشود و به عنوان یک پمپ عمل میکند. هنگامی که منقبض میشود، خون (حاوی اکسیژن و مواد مغذی) را به تمام بافتهای بدن ما میفرستد.
برای اینکه عضله قلب به طور موثر به عنوان یک پمپ کار کند، باید خودش به وسیله خونی که توسط شریانهای کرونری فرستاده تغذیه کند.
اگر این رگها مسدود شوند، عضله قلب خون مورد نیاز خود را دریافت نمیکند. چنین امری میتواند باعث آسیب یا مرگ عضله قلب شود و در نتیجه قلب به درستی پمپاژ نخواهد کرد.
حمله قلبی یا ایست قلبی؟
به بیان ساده حمله قلبی (که از نظر فنی به عنوان «انفارکتوس میوکارد» شناخته میشود) به آسیب یا مرگ عضله قلب اشاره دارد.
ایست قلبی اما زمانی است که قلب از تپش باز میایستد، یا به عبارت دیگر به عنوان یک پمپ موثر کار نمیکند.
در واقع هر دوی عبارات حمله و ایست قلبی مربوط به این است که قلب آنطور که باید کار نمیکند، اما به دلایل مختلف.
همانطور که در ادامه خواهیم دید، یکی میتواند به دیگری منجر شود.
چرا حملات قلبی اتفاق میافتد؟ چه کسی در معرض خطر است؟
حملات قلبی معمولاً از انسداد سرخرگهای کرونری ناشی میشود. گاهی اوقات این بیماری را بیماری عروق کرونری نیز مینامند.
تجمع بافت چربی و فیبری در دیواره عروق کرونر میتواند رگ خونی را مسدود کند یا در برخی موارد منجر به تشکیل لخته خون شود.
این فرایند که اصطلاحا «آترواسکلروز» خوانده میشود، فرایندی طولانیمدت و پنهان است که میتواند در هر فردی رخ دهد. فشار خون بالا، کلسترول بالا، رژیم غذایی، دیابت، استرس و ژنهای شما همگی در این فرآیند نقش دارند.
علل دیگر حملات قلبی عبارتند از اسپاسم عروق کرونر (که باعث انقباض آنها میشود)، ضربه به قفسه سینه یا هر چیز دیگری که جریان خون را به عضله قلب کاهش دهد.
صرف نظر از علت، انسداد یا کاهش جریان خون از طریق این شاهرگها میتواند منجر به عدم دریافت اکسیژن و مواد مغذی کافی توسط عضله قلب شود. بنابراین سلولهای عضله قلب میتوانند آسیب ببینند یا بمیرند.
ایست قلبی چیست؟
ایست قلبی اما نتیجه بینظمی ضربان قلب است که پمپاژ موثر خون در بدن را برای قلب سختتر میکند. این بینظمیهای ضربان قلب عموماً به دلیل اختلالات الکتریکی در قلب است که چهار نوع متمایز برای آن وجود دارد:
- تاکی کاردی بطنی: یک ریتم سریع و غیرطبیعی قلب که در آن ضربان قلب بیش از ۱۰۰ ضربه در دقیقه است (ضربان قلب طبیعی بزرگسالان در حالت استراحت معمولاً ۶۰ تا ۹۰ ضربه در دقیقه است).
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.