//
کدخبر: ۴۸۹۶۸ //

آیا مصرف کرفس باعث کاهش وزن می‌شود؟/ با فواید کرفس آشنا شوید

یکی از نکات جالب درباره کرفس، ‌این است که ۹۵ درصد از کرفس را آب تشکیل می‌دهد. بنابراین، مصرف کرفس می‌تواند راه مناسبی برای حفظ آب مورد نیاز بدن باشد.

آیا مصرف کرفس باعث کاهش وزن می‌شود؟/ با فواید کرفس آشنا شوید
به گزارش فرتاک نیوز،

کرفس به‌عنوان یکی از کم‌کالری‌ترین مواد غذایی شناخته می‌شود، درحالی که فوایدش واقعا فراتر از حد تصور است. این سبزی حاوی مواد مغذی گیاهی، ویتامین‌ها و املاح مهمی است که هر کدام اهمیت ویژه‌ای دارند. برخلاف بعضی از سبزی‌های دیگر،‌ کرفس حتی در صورت بخارپز شدن می‌تواند بیشترین مواد مغذی را در خودش نگه دارد.

 

کاهش وزن

هر ساقه کرفس فقط ۱۰ کالری دارد، ‌درحالی که میزان کالری در هر فنجان از کرفس خردشده فقط به ۱۶ کالری می‌رسد. به‌علاوه، هر فنجان کرفس حاوی ۱.۶ گرم فیبر غذایی است که با هوس‌های غذایی مقابله می‌کند، زیرا این توانایی را دارد که آب را در دستگاه گوارش نگه دارد و احساس سیری طولانی‌تری به‌وجود بیاورد. یکی از مطالعات Annals of Internal Medicine نشان می‌دهد که اضافه کردن فیبرهای غذایی مهمی مانند کرفس به رژیم غذایی می‌تواند یکی از عامل‌های حیاتی برای کاهش وزن مطلوب باشد. بعضی از افراد فکر می‌کنند که خوردن کرفس به‌عنوان «کالری منفی» حساب می‌شود، اما متاسفانه چنین تصوری واقعیت ندارد. درواقع، اگرچه کرفس حاوی کالری ناچیزی است، اما نمی‌توان چنین ادعایی را درباره آن مطرح کرد.

 

اثرات ضدالتهابی

کرفس سرشار است از مواد مغذی گیاهی مهم مانند آنتی‌اکسیدان‌ها که خاصیت ضدالتهابی دارند. یکی از مطالعات Nutrition and Cancer نشان می‌دهد که کرفس، یکی از بهترین منابع برای دریافت آنتی‌اکسیدان‌های مهمی مانند فلاونول‌ها و فلاون‌ها هستند. طبق گزارش World’s Healthiest Foods، مواد مغذی گیاهی موجود در کرفس بدین ترتیب هستند: اسید فنولیک، فلاون‌ها مانند لوتئولین، فلاونول‌ها مانند کوئرستین و کامپفرول، دی‌هیدروستیل‌بنوئید، فیتواسترول و فورانوکومارین. یکی از مطالعات Molecular Nutrition & Food Research حاکی از آن است که آب کرفس یا عصاره کرفس، می‌تواند فعالیت پروتئین‌های TNF-A و NF-KB که با مشکلات التهابی مرتبط هستند را کاهش بدهد. مطالعه دیگری در Planta Medica نشان می‌دهد که لوتئولین موجود در کرفس می‌تواند آنزیم COX-۲ که تحریک‌کننده التهاب است را مهار کند.

 

تامین آب بدن

یکی از نکات جالب درباره کرفس، ‌این است که ۹۵ درصد از کرفس را آب تشکیل می‌دهد. بنابراین، مصرف کرفس می‌تواند راه مناسبی برای حفظ آب مورد نیاز بدن باشد. کرفس، با توجه به آب زیادش، یکی از بهترین میان‌وعده‌های برای روزهای گرم تابستانی است، چون از کم‌آبی بدن و مشکلات ناشی از آن جلوگیری می‌کند.

 

سوزش سر معده

کرفس یکی از گیاهان دارویی قدیمی برای مقابله با سوزش سر معده است. به‌علاوه، خصلت اسیدی کرفس نیز ضعیف است و درنتیجه معده را به دردسر نمی‌اندازد. یکی از مطالعات Annals of Otology، Rhinology & Laryngology نشان می‌دهد که محققان، کرفس را در رژیم غذایی «کم‌اسید» برای افراد مبتلا به بیماری ریفلاکس تجویز می‌کنند. البته با این‌که رژیم غذایی کم‌اسید برای این بیماران مفید است، اما محققان معتقدند که هنوز به بررسی‌های بیشتری برای تعیین نقش قطعی کرفس در مقابله با بیماری ریفلاکس نیاز دارند.

 

منبع: بهداشت نیوز
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۸۹۶۸ //
ارسال نظر