//
کدخبر: ۴۹۱۸۸۶ //
سلامت| بیماری‌های تنفسی

بیماری‌های تنفسی در کمین؛ توصیه‌های مهم دکتر بصیری برای پیشگیری

دکتر رضا بصیری، فوق تخصص بیماری‌های ریه و ICU، با هشدار درباره افزایش شیوع بیماری‌های تنفسی در فصل سرد، توصیه‌هایی را برای پیشگیری از این بیماری‌ها ارائه کرد. وی بر اهمیت رعایت بهداشت فردی و استفاده از ماسک تاکید کرد.

بیماری‌های تنفسی در کمین؛ توصیه‌های مهم دکتر بصیری برای پیشگیری
به گزارش فرتاک نیوز،

دکتر رضا بصیری - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: با توجه به افزایش شیوع بیماری‌های تنفسی در فصل زمستان و به علت تغییر درجه حرارت محیط، بسیاری از ویروس‌ها که به صورت نهفته و غیرفعال هستند، فعالیت‌شان آغاز می‌شود و افزایش ازدحام در محیط‌های سربسته، می‌تواند امکان انتقال ویروس و بیماری‌ها در این محیط‌ها را بیشتر کند و به دنبال آن مراجعین به بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها نیز افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه بیماری‌های تنفسی عمدتا از طریق استنشاق ذرات هوا، که آلوده به ویروس یا میکروب هستند منتقل می‌شود، افزود: مهم‌ترین اصل در کنترل بیماری های تنفسی و ریوی به خصوص در فصول سرد سال، پیشگیری است و لذا به مردم توصیه می‌شود همانگونه که در دوران کرونا توصیه های بهداشتی را جدی می گرفتند، در فصول سرد سال هم این مراقبت‌ها را داشته باشند و به خصوص افراد دارای بیماری های قلبی، ریوی، بیماری های تضعیف کننده سیستم ایمنی، بیماران همودیالیز و سایر افرادی که به نحوی سیستم ایمنی بدن آنها به طور مطلوب فعالیت نمی‌کند، در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی دقت بیشتری داشته باشند.

فوق تخصص بیماری‌های ریه و ICU، عمده‌ترین بیماری‌های تنفسی در فصل سرد سال را بیماری‌های باکتریال و وایرال نظیر بیماری‌های ویروسی رینوویروس، انواع آنفلوانزا و موارد اندک کرونا ذکر کرد و افزود: بیماری‌های ویروسی سرعت انتشار بالایی دارند و باعث اپیدمی در جامعه یا شیوع‌های دسته جمعی می‌شوند و به همین دلیل هم می‌توانند  همزمان چند عضو خانواده را مبتلا کنند و باعث از کار افتادگی افراد شوند.

وی اضافه کرد: بسیاری از عفونت های وایرال، با ورود به ریه باعث ایجاد عفونت می‌شوند؛ بنابراین می‌توانند زمینه را برای عفونت‌های باکتریال نیز مساعد کنند.

بصیری در ادامه، اساس درمان بیماری های تنفسی را جدی گرفتن بروز علائم تنفسی عنوان کرد و افزود: بیماران باید با رعایت بهداشت نظیر استفاده از ماسک، اجتناب از دست دادن و روبوسی کردن، از انتقال آن به اطرافیان جلوگیری کنند.

وی درباره مصرف رژیم غذایی بیماران دچار مشکلات تنفسی که به عفونت های وایرال و باکتریال مبتلا می شوند، تأکید کرد: این بیماران باید بیشتر مواد غذایی نرم قابل بلع راحت‌تر و مایعات گرم و نرم از جمله، چای کمرنگ، شیر و میوه جات و سبزیجات مفید مصرف کنند و استراحت بیشتر در منزل داشته باشند تا دوره بیماری تمام شود.

عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به باور اشتباه مردم درباره مصرف مواد سرخ شده در بیماران تنفسی، گفت: مصرف متعادل غذاهای سرخ شده، برای بیماران مشکلی ایجاد نخواهد کرد، اما گاهی اوقات مواد افزودنی مثل ادویه جات در دوزهای بالا به دلیل ایجاد تحریک مخاطی، ممکن است برای بیمار آزار دهنده باشند.

بصیری در ادامه بیماری آنفلوانزا را یکی از شایع‌ترین بیماری‌های فصل سرما برشمرد و اظهار کرد: این بیماری به سرعت قابل انتشار است، لذا افراد دارای نقص ایمنی حتما باید در فصل پاییز واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند تا در ادامه سال کمتر دچار بیماری آنفلوآنزا شوند.

وی افزود: بیمارانی هم که سرفه‌های طولانی دارند، به خصوص سرفه‌هایی با علائم نگران کننده مانند سرفه‌های با تب طولانی مدت، خلط خونی، گرفتگی صدا و یا تنگی نفس زیاد، باید به پزشک متخصص مراجعه کنند تا اقدامات تکمیلی برای آنها انجام شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی گفت: نکته مهم در مورد بیماری‌های تنفسی آن است که در جامعه ما افراد زیادی به دو بیماری شایع آسم و بیماری انسداد ریوی مزمن مبتلا هستند و طبق آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی در دنیا بیش از ۴۵۰ میلیون نفر مبتلا به آسم و ۳۰۰ میلیون به بیماری انسداد ریوی مزمن وجود دارد، یعنی در مجموع این دو بیماری حدود ۱۰ درصد جامعه بشری را در دنیا مبتلا می کنند. همچنین طبق آخرین آمارها در جامعه ایرانی ۵ تا ۷ درصد به  آسم مبتلا هستند، لذا اگر فرض کنیم که شبیه به آمار جهانی باشد، ۱۰ درصد جامعه به آسم و بیماری انسداد ریوی مزمن مبتلا باشد، عدد قابل توجهی خواهد شد.

بصیری همچنین توصیه کرد: بیماران مبتلا به بیماری‌های آسم و بیماری انسداد ریوی مزمن حتما مراقبت‌های بیشتری داشته باشند و از تماس با افراد بیمار و هوای سرد و خشک پرهیز کنند و ضمن داشتن رژیم غذایی مناسب، از داروهای تجویز شده توسط پزشک به درستی استفاده کنند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۹۱۸۸۶ //
ارسال نظر