مقاومت آنتیبیوتیکی در پی مصرف ناآگاهانه و تجویز نادرست دارو
عضو هیات علمی گروه میکروبشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یکی از مشکلات اصلی در بیماریهای عفونی را ظهور مقاومتهای آنتیبیوتیکی در پی مصرف نا آگاهانه و تجویز نادرست داروها عنوان کرد و گفت که این موضوع باعث ازدیاد مقاومتهای آنتیبیوتیکی در باکتریها شده است.
![مقاومت آنتیبیوتیکی در پی مصرف ناآگاهانه و تجویز نادرست دارو](https://cdn.fartaknews.com/thumbnail/fNdarEIO6cPK/p_IUuvJQB-2mJilBKQWxvj1X0IDqLxtDyUgzRGJxjc1cGZ3vM-iFJE_oBnIHmGAlbIrI-F_GqBAJdFXUUYjjlsD0dLV3xuLqQHS3XWZxFj5ABC56oWB6IkCYybtwKX41/278753.jpg)
بهاره حاجیخانی، دبیر اجرایی ششمین کنگره بینالمللی باکتریشناسی پزشکی ایران روز جمعه در حاشیه اختتامیه این رویداد تخصصی به برگزاری این کنگره بعد از ۶ سال اشاره کرد و گفت: ششمین کنگره باکتریشناسی بعد از وقفهای چندساله به دلیل کرونا در روزهای ۲۴ تا ۲۷بهمن ماه امسال در دانشگاه شهید مدرس برگزار شد که پنجمین دوره آن قبل از کرونا در سال ۹۷ بوده است، بنابراین برگزاری ششمین کنگره با هدف ارتقای جایگاه علمی و تقویت ارتباطات در این عرصه در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: حمایت از طرحهای دانشجویان یکی از برنامههاست، در این کنگره برخی از استادان از انجمن باکتریشناسی پژوهانه خود را به طرحهای برتر اهدا میکنند. ما ۶ گرنت نقرهای به ارزش ۵۰ میلیون ریال و ۲ گرنت طلایی به ارزش ۳۰۰ میلیون ریال در نظر گرفتهایم که با بررسی طرحهای ارسالی دانشجویان، برگزیدگان مشخص شده و امروز جوایز خود را دریافت کردند. این حمایت با هدف دیده شدن طرحها و ایجاد انگیزه بیشتر برای طرحهای نوآورانه صورت گرفته و طرحهای نوآورانه مورد نظر هم طرحهایی است که به سمت تولید و نه فقط تولید علم باشد.
عضو هیات علمی گروه میکروبشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: دستاورد این کنگره علمی بودن آن و آگاهسازی و انتقال آن به مخاطبان و مطلع شدن از جدیدترین باکتریها و نحوه مراقبت است.
حاجیخانی گفت: در کنگره امسال طی سه روز، کارگاههای آموزشی مختلفی نظیر نقش پروبیوتیکها در سلامت و بیماری، هوش مصنوعی و تکنیکهای نوین در تشخیص عفونتهای باکتریال، عفونتهای منتقله از آب و غذا، عفونتهای بیمارستانی، بیماریهای نوپدید و بازپدید، تجویز منطقی آنتیبیوتیکها و مکانیسمهای مقاومت، عفونت و میکروبیوم در سرطان، باکتریوفاژها و سلامت و راهبردها در پیشگیری و درمان عفونتهای باکتریال برای بررسی مقاومتهای آنتیبیوتیکی با ارائه راهکارها و روشهای پیشگیری برگزار شد.
وی درباره روش عمده انتقال باکتریها یا میکروبها به مردم گفت: باکتریها موجودات تکسلولی هستند که معمولاً چند میکرومتر طول دارند و با هم در جوامع میلیونی به سر میبرند و اغلب با دید منفی به باکتری نگاه میشود، اما بسیاری از آنها مفید هستند. اما عمده عامل انتقال باکتریها از طریق تنفس و دستگاه گوارش است و میزان باکتریهای مضر که باعث بیماری میشوند، از باکتریهای خوب بیشتر است. زمانی که باکتریها از طریق دهان، چشم، بینی یا بریدگی پوست وارد بدن میشوند، عفونتهای باکتریایی را ایجاد میکنند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تفاوت عفونت باکتریایی با عفونت ویروسی در موجودات تک سلولی گفت: عامل عفونتهای باکتریایی، موجودات زنده و تکسلولی هستند که میتوانند خود به خود تکثیر و باعث عفونت شوند. همچنین، تعداد باکتریهایی که باعث بیماری در افراد میشوند، تنها چند نمونه هستند. درحالیکه عامل عفونتهای ویروسی، یک ارگانیسم بدون سلول است که برای تکثیر نیاز به آلوده کردن انسانها یا موجودات زنده دیگر دارند. از طرف دیگر، اکثر عفونتهای باکتریایی را می توان با استفاده از آنتیبیوتیکها درمان کرد درحالی که تعداد ویروسهایی که با دارو درمان میشوند، اندک است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.