//
کدخبر: ۵۰۱۲۲۵ //

خواص کره بادام زمینی برای قلب

کره بادام زمینی ( Peanut butter ) یکی از خوراکی هایی است که امروزه طرفداران زیادی مخصوصا در بین ورزشکاران و افرادی که به دنبال رژیم های لاغری هستند، پیدا کرده است. در مورد خواص کره بادام زمینی به طور کلی در سایت طبایع صحبت کرده ایم. در این مقاله قصد داریم به طور اختصاصی به خواص کره بادام زمینی برای سلامت قلب بپردازیم.

خواص کره بادام زمینی برای قلب
به گزارش فرتاک نیوز،

همانطور که در همه مقالات طب سنتی بیان کردیم یکی از 6 اصل ضروری در طب سنتی که به سته ضروریه نیز معروف می باشد بحث تغذیه و خوردن و آشامیدن است. ما می توانی با یک سبک تغذیه مناسب از خیلی از بیماری ها پیشگیری کنیم و در درمان خیلی از بیماری ها موفق باشیم.

مصرف کره بادام زمینی به دلیل ترکیبات موجود در آن، برای پیشگیری و درمان بیماری های قلبی و عروقی بسیار مفید می باشد.  برای استفاده بهینه از فواید کره بادام زمینی برای بیماران قلبی، توصیه می‌شود آن را همراه با میوه‌ها، سبزیجات، ماهی، غلات کامل و منابع پروتئین سالم مصرف کنید. در ضمن بهتر است از کره بادام زمینی استفاده کنید که فاقد مواد افزودنی و از همه مهمتر شکر و روغن پالم باشد.

برای بیماران قلبی میزان مصرف کره بادام زمینی باید با دقت و به توصیه پزشک یا متخصص تغذیه انجام شود. چرا که توصیه‌ها برای هر فرد بسته به وضعیت سلامتی، عوامل خطر و دیگر عوامل فردی می‌تواند متفاوت باشد. در نظر داشته باشید که مصرف نادرست چربی‌ها می‌تواند بر سلامت قلب و عروق تاثیر منفی بگذارد.

علاوه بر این، مهم است به تعادل کلی رژیم غذایی خود توجه کنید. در طراحی رژیم غذایی برای بیماران قلبی، عواملی مانند کاهش مصرف چربی های اشباع و ترانس، افزایش مصرف مواد غذایی سالم مانند میوه‌ها، سبزیجات، ماهی، غلات کامل و محصولات لبنی با کم چربی باید مورد توجه قرار بگیرد.

ترکیبات کره بادام زمینی

کره بادام زمینی حاوی اسید های چرب اشباع نشده است که این اسیدهای چرب می‌توانند سطح کلسترول بد (LDL) را کاهش داده و سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهند. از این رو، می‌توانددر سلامت قلب و عروق موثر باشند و ریسک بروز بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش دهد.

همچنین کره بادام زمینی حاوی مقدار قابل توجهی آنتی‌اکسیدان‌ها است. آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند در مقابله با استرس اکسیداتیو و کاهش التهاب‌های مرتبط با بیماری‌های قلبی کمک کنند.

بادام زمینی از نظر منابع پروتئینی که دارد در گروه حبوباتی مانند لوبیا، عدس و نخود قرار می گیرد و ما صرفاً به دلیل نحوه مصرف خود این محصول را در دسته بندی آجیل ها قرار داده ایم. از آنجایی که این خوراکی بسیار مورد علاقه کودکان می باشد، می توانید از آن به عنوان یکی از منابع مناسب تامین انرژی و پروتئین برای کودکان استفاده کنید.

کره بادام زمینی حاوی مقدار قابل توجهی فیبر است. مصرف مواد غذایی با فیبر بالا می‌تواند به کاهش سطح کلسترول خون و کنترل قند خون کمک کند و در نهایت کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی موثر باشند.

و در نهایت و مهم تر از همه کره بادام زمینی حاوی املاحی مانند منیزیم و پتاسیم است. منیزیم به حفظ ضربان قلب منظم، کاهش فشار خون و بهبود عملکرد عروق کمک می‌کند. پتاسیم نیز می‌تواند فشار خون را کنترل کرده و به حفظ سلامت قلب و عروق کمک کند.

به طور کلی کره بادام زمینی حاوی ترکیبات زیر است:

اسید های چرب غیر اشباع.

ویتامین های گروه B شامل

نیاسین.

ریبوفلاوین.

تیامین.

ویتامینB6.

ویتامین B9.

ویتامینC.

ویتامینA.

اسیدپانتوتنیک.

پتاسیم.

منگنز.

مس.

کلسیم.

منیزیم.

آهن.

سلنیوم.

روی.

پروتئین.

مواد شیمیایی گیاهی مانند

فیتواسترول ها.

ترکیبات فنلی.

رسوراترول.

آرژنین.

طبع کره بادام زمینی

کره بادام زمینی در طب سنتی دارای طبع گرم و تر است.

خواص کره بادام زمینی برای قلب

مهمترین فواید کره بادام زمینی برای بیماران قلبی بیشتر به مواد تشکیل دهنده آن مربوط می شود که می توانند از بروز التهاب در بدن و بروز بیماری های قلبی جلوگیری کنند. ضمن اینکه آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کره بادام زمینی می‌توانند در پیشگیری از آسیب اکسیداتیو به سلول‌های قلبی موثر باشند.

اسیدهای چرب اشباع نشده موجود در کره بادام زمینی  شامل اسیدهای چرب امگا-6 و امگا-9 است که می‌توانند به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) در خون و همچنین افزایش سطح کلسترول خوب خون (HDL) کمک کنند.

فیبر و پروتئین بالای موجود در کره بادام زمینی می تواند باعث ایجاد احساس قدرت و انرژی و همچنین احساس سیری در فرد شود. آجیل می تواند به کاهش وزن کمک کند. آجیل می تواند به بدن کمک کند تا انرژی بیشتری را بسوزانید ( حتی زمانی که در حال استراحت هستید).

چربی‌های نیمه اشباع موجود در کره بادام زمینی می‌توانند به حفظ فشار خون سالم کمک کنند. مصرف آن ها می‌تواند به کاهش فشار خون و کنترل فشار خون بالا مرتبط با بیماری‌های قلبی و عروقی کمک کند.

 وجود پتاسیم در بادام زمینی باعث می شود که ضربان قلب و فشار خون تنظیم گردد.

 کره بادام زمینی حاوی مقدار قابل توجهی آنتی‌اکسیدان‌ها مانند ویتامین E است. آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند از سلول های بدن در مقابل استرس اکسیداتیو محافظت کنند و اثرات رادیکال‌های آزاد را کاهش دهند. استفاده از منابع غذایی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند به حفظ سلامت قلب و عروق کمک کند.

کره بادام زمینی حاوی مقداری ویتامین‌های گروه B و مواد معدنی است که این ترکیبات می‌توانند به تقویت عملکرد قلب و عروق کمک کنند.

جلوگیری از تشکیل پلاکت در رگ های خونی.

تقویت قلب.

نکات مهم در مصرف کره بادام زمینی

برای کاهش مصرف چربی‌های اشباع، می‌توانید کره بادام زمینی را به عنوان جایگزینی برای کره، مارگارین، یا روغن‌های گیاهی با چربی‌های اشباع بالا در رژیم غذایی خود استفاده کنید. این کره می‌تواند گزینه‌ای سالم‌تر باشد.

مهم است که مصرف کره بادام زمینی را در کنار رژیم غذایی سالم و متنوع دیگر قرار دهید. مصرف میوه‌ها، سبزیجات، ماهی، غلات کامل و محصولات لبنی با کم چربی نیز در رژیم غذایی بیماران قلبی بسیار مهم است.

مهم است که مصرف کره بادام زمینی را در مقادیر مناسب و متعارف نگه دارید. مصرف بیش از حد چربی‌ها ممکن است به افزایش وزن و سطح کلسترول مضر (LDL) در خون منجر شود که این مسائل می‌توانند عوارض منفی بر سلامت قلب داشته باشند.

وقتی کره بادام زمینی را خریداری می‌کنید، به ترکیبات موجود در آن توجه کنید. خرید کره بادام زمینی باکیفیت می‌تواند سطح کلسترول بد خون را کاهش دهد.

آفلاتوکسین‌ها ترکیبات سمی هستند که در برخی از بادام زمینی‌ها یافت می‌شوند و می‌توانند باعث آسیب کبدی و سایر مشکلات سلامتی شوند.

عوارض و موارد احتیاط مصرف کره بادام زمینی

همه مواد غذایی مفید ممکن است به دلیل مصرف بیش از حد برای بدن مضر باشند و حتی نتایج معکوسی برای بدن داشته باشند.

آلرژی به کره بادام زمینی: بعضی افراد ممکن است نسبت به بادام زمینی و کره آن آلرژی داشته باشند. آلرژی به بادام زمینی، یکی از هشت آلرژی غذایی رایج است که می تواند کودکان و بزرگسالان را تحت تأثیر قرار دهد. بادام زمینی در زیر زمین رشد می کند و از حبوبات محسوب می شود. اکثر افراد مبتلا به آلرژی به بادام زمینی می توانند حبوبات دیگر مانند نخود، لوبیا سویا، عدس و نخود را تحمل کنند.

ممکن است عجیب به نظر برسد که مصرف یک خوراکی ممکن است آسیب زننده باشد، اما اگر یاد بگیریم چگونه علائم خود را تشخیص دهیم و از مصرف بادام زمینی در صورت بروز آلرژِی اجتناب کنیم، می توانیم از خطر واکنش شدید جلوگیری کنیم.

کمتر از 5 تا 10 درصد از افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند به سایر حبوبات حساسیت دارند. اکثر افراد مبتلا به آلرژی به بادام زمینی همچنین قادر به تحمل آجیل درختی (بادام، مغز برزیلی، بادام هندی، فندق، اسپند، پسته، گردو) هستند. حدود 30 درصد از افراد مبتلا به آلرژی به بادام زمینی به آجیل درختی نیز حساسیت دارند.

آلرژی به بادام زمینی معمولا در دوران کودکی شروع می شود و در طول زندگی ادامه می یابد. در تقریباً 20٪ از افراد ممکن است در طول زمان حساسیت به بادام زمینی افزایش پیدا کند. یکی از خطرناکترین عوارض این آلرژی آنافیلاکسی است که تهدید کننده زندگی فرد میتواند باشد.

علت آن واکنش سیستم ایمنی بدن نسبت به پروتئین های موجود در بادام زمینی است که به اشتباه ماده مضر تشخیص داده می شوند. اکثر افرادی که آلرژی دارند هنگام تماس با بادام زمینی و مصرف ماده غذایی حاوی بادام زمینی دچار مشکل می شوند.

علائم این آلرژی عبارتند از:

واکنش پوستی مانند کهیر یا قرمزی.

سوزن سوزن شدن یا خارش در دهان یا گلو.

اسهال، حالت تهوع، گرفتگی معده یا استفراغ.

آبریزش بینی.

احساس خشک شدن گلو.

تنگی نفس یا خس خس سینه.

آنافیلاکسی: آنافیلاکسی، واکنش آلرژیک تهدید کننده زندگی است و نیاز به درمان اورژانسی دارد. بادام زمینی یکی از شایع ترین علل آنافیلاکسی است که می تواند چندین قسمت از بدن را به طور همزمان درگیر کند.

چاقی: کره بادام زمینی دارای مقدار قابل توجهی کالری است. مصرف بیش از حد کره بادام زمینی می‌تواند منجر به افزایش وزن شود. چاقی با افزایش فشار خون همراه است و از این رو ممکن است بر سلامت قلب و عروق تاثیر منفی داشته باشد و ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش دهد.

تپش قلب: مصرف بیش از حد بادام زمینی می تواند در برخی افراد باعث تپش قلب شود.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: بهداشت نیوز
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۰۱۲۲۵ //
ارسال نظر