رژیم غذایی چگونه باعث مرگ می شود
مصرف غذاهای ناسالم میتواند منجر به بروز مشکلات سلامت و حتی مرگ زودهنگام در طولانی مدت شود.
محققان اعلام کردهاند در سال ۲۰۱۶، یک مرگ از هر پنج مرگ با رژیم غذایی نامناسب مرتبط بوده است.
در سال ۲۰۱۶، بیش از ۱.۶ میلیون نفر در کشورهای فقیر به دلیل اسهال ناشی از آب و غذای آلوده جانشان را از دست دادهاند، در حالیکه ۲.۴ میلیون نفر دیگر به دلیل عفونت های ریوی که عمدتا قابل پیشگیری یا درمان هستند، تسلیم مرگ شدهاند.
دو میلیون مادر و نوزاد هم به علت عوارض زایمان درگذشتند که مراقبتهای اولیه سلامت میتواند تا حد زیادی از وقوع آنها پیشگیری نماید.
ایدز و بیماری سل هر کدام جان بیش از یک میلیون نفر را گرفتهاند، در حالیکه طبق گزارش محققان مالاریا جان بیش از ۷۰۰ هزار نفر را گرفته است.
طبق گزارش محققان، در سال ۲۰۱۶ در حدود ۵۵ میلیون نفر فوت کردهاند، در حالیکه ۱۲۹ نوزاد متولد شده است. امید به زندگی در جهان برای زنان ۷۵.۳ سال و برای مردان حدود ۷۰ سال گزارش شده است.
طبق گزارشات، حدود سه چهارم تمام مرگها در سال ۲۰۱۶ به خاطر بیماریهای غیرعفونی یعنی بیماری قلبی بوده که بزرگترین قاتل جمعیت جهان با ۹.۵ میلیون مرگ بوده است. این رقم نسبت به دهه گذشته حدود ۲۰ درصد افزایش داشته است.
به همین ترتیب مرگ ناشی از بیماریهای سبک زندگی یعنی دیابت نسبت به دهه گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته و ۱.۴ میلیون نفر بوده است.
سرطان، و در راس آنها سرطان ریه، هم نسبت به سال ۲۰۰۶، ۱۷ درصد افزایش داشت و ۹ میلیون نفر به دلیل ابتلا به سرطان در سال ۲۰۱۶ جان خود را از دست دادهاند.
دخانیات موجب مرگ ۷.۱ میلیون نفر در سال ۲۰۱۶ شده است.
مطالعات نشان میدهد پنجمین عامل مرگ و میر این فهرست مربوط به تغذیه نامناسب و ناسالم در کشورهای ثروتمندتر بوده است که با یک مرگ به ازای هر پنج مرگ در جهان مرتبط است.
به گفته محققان، در بین تمام انواع سوءتغذیهها، عادات غذایی نامناسب، بخصوص مصرف کم غذاهای سالم، فاکتور پرخطر اصلی مرتبط با مرگ و میر است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.