//
کدخبر: ۵۶۴۱۲ //

۴ مشکلی که با نگه داشتن ادرار اتفاق می‌افتند

وقتی که مثانه را به نگه داشتن ادرار برای ساعات طولانی مجبور می‌کنید، عضله‌های کف لگن شروع می‌کنند به ضعیف شدن و درنتیجه استحکام آن‌ها از دست می‌رود.

۴ مشکلی که با نگه داشتن ادرار اتفاق می‌افتند
به گزارش فرتاک نیوز،

 فرقی نمی‌کند که برنامه کاری‌تان بیش از حد فشرده باشد یا این‌که خودتان شدیدا تنبل باشید، چون نگه داشتن ادرار واقعا می‌تواند به سلامتی شما آسیب برساند. دکتر لائورن اشترایخر (متخصص زنان) می‌گوید: «شما باید هر ۴ تا ۶ ساعت، برای ادرار کردن اقدام کنید. اگر همیشه ادرار را برای مدت زیادی نگه دارید، باید منتظر عواقب ناخوشایندی باشید».

اتفاق ناخوشایند...

توجه داشته باشید که هرچه مثانه بیشتر پُر شود، شانس این‌که بدون مشکل به دستشویی نرسید هم بیشتر می‌شود. مثانه را مانند یک بالن پُر از آب تصور کنید که بیش از حد پُر شده است. هرچه آب بیشتر درون این بالن باقی بماند، هم بزرگ‌تر و هم سنگین‌تر می‌شود. به‌علاوه، عضله‌هایی که باید مثانه را در جایگاه خودش حفظ کنند نیز فقط تا حد مشخصی می‌توانند به وظیفه خودشان عمل کنند. درواقع، اگر ظرفیت عضله‌ها مثانه و ظرفیت خود مثانه تکمیل شود، قطعا با اتفاق ناخوشایندی مواجه خواهید شد که شما را شرمنده و ناراحت می‌کند.

عضله‌های کف لگن‌تان ضعیف می‌شوند

وقتی که مثانه را به نگه داشتن ادرار برای ساعات طولانی مجبور می‌کنید، عضله‌های کف لگن شروع می‌کنند به ضعیف شدن و درنتیجه استحکام آن‌ها از دست می‌رود. دکتر اشترایخر می‌گوید: «عضله‌های کف لگن طوری طراحی شده‌اند که به دفع یا نگه داشتن ادرار کمک کنند. اما اگر از قابلیت نگه داشتن این عضله‌ها بیش از حد کار بکشید، این عضله‌ها را دچار اختلال می‌کنید و درنهایت کیفیت عملکردی آن‌ها را از بین می‌برید. متاسفانه باید بگوییم که این وضعیت در درازمدت می‌تواند قابلیت کنترل ادرار را از مثانه بگیرد و شما را به بی‌اختیاری ادراری مبتلا کند». متخصصان به همین دلیل توصیه می‌کنند که در سخت‌ترین شرایط هم هرگز ادرار خودتان را نگه ندارید. در ضمن، اگر این اتفاق برای یک یا دو بار به‌وجود بیاید، به سلامت شما آسیبی نمی‌رساند، اما تکرار همیشگی آن واقعا با عواقب ناخوشایندی همراه می‌شود.

دردهای پایدار و طولانی

افرادی که همیشه ادرار خودشان را نگه می‌دارند، باید منتظر دردهای پایدار و طولانی هم باشند. درواقع، وقتی که سیگنال‌های درد در ناحیه پایینی شکم فعال می‌شوند، درد نیز به این راحتی از بین نمی‌رود. عضله‌های ناحیه پایینی شکم و و نزدیک به مثانه در این حالت شدیدا خم می‌شوند و نوعی اسپاسم عضلانی در آن‌ها به‌وجود می‌آید. بنابراین، نباید انتظار داشت که این مشکل سریعا رفع شود. متخصصان می‌گویند که این دردها می‌توانند تا چندین روز ادامه پیدا کنند. بسیاری از افرادی که به علت دردهای سخت در ناحیه پایینی شکم به پزشک مراجعه می‌کنند، عادت‌های نادرستی برای ادرار کردن دارند و ادرار را بیش از حد نگه می‌دارند.

مثانه بیش از حد کشیده می‌شود

همان‌طور که در قسمت‌های پیشین هم گفتیم، مثانه درنهایت منفجر نمی‌شود، اما ممکن است که بیشتر از ظرفیت خودش کشیده شود و درنهایت آسیب ببیند. در این مواقع، شانس بزرگ شدن غیرعادی مثانه نیز وجود دارد و درنهایت بدن دیگر نمی‌تواند تشخیص بدهد که مثانه چه زمانی برای تخلیه شدن آماده می‌شود. البته توجه داشته باشید که منظور متخصصان، نگه داشتن بیش از حد ادرار است. بنابراین، اگر ادرار شما باعث احساس ناراحتی و درد در شما نمی‌شود یا فشاری به شما وارد نمی‌کند، هنوز ظرفیت مثانه به حد نهایی خودش نرسیده است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۶۴۱۲ //
ارسال نظر