//
کدخبر: ۶۸۶۱۴ //

سریع‌ترین راهکار‌های درمانی برای رهایی از سردردهای میگرنی

سردرد شدید یا بروز حمله‌های میگرن می‌تواند سبب ایجاد وفقه در کسب موفقیت در زندگی افراد شود به همین دلیل یادگیری روش‌های سریع درمان و کنترل آن ضروری است.

سریع‌ترین راهکار‌های درمانی برای رهایی از سردردهای میگرنی
به گزارش فرتاک نیوز،

بیشتر حمله‌های میگرن به دلیل عواملی چون استرس، ترس، خستگی، مصرف برخی مواد غذایی، ابتلا به بیماری، مصرف دارو، بی خوابی، گرسنگی، تشنگی، فشار‌های عصبی و مواردی از این دست رخ می‌دهد.

 

زمان امتحانات تعداد زیادی از دانشجویان و حتی استادان دچار میگرن و سردرد می‌شوند که به دلیل حجم بالای کار و استرس است، به همین دلیل شناسایی راهکار‌های درمانی برای مهار و کنترل استرس می‌تواند بسیار مفید باشد.

 

اگر دچار حمله میگرن شده اید در این حالت مطالعه نکنید، زیرا سبب تشدید آن می‌شود دراین زمان اندکی استراحت کنید، برای استراحت تمامی چراغ‌های اتاق را خاموش کنید واز سروصدای محیط فاصله بگیرید.

 

اگر لازم است در هوای آفتابی قدم بزنید یا رانندگی انجام دهید از عینک آفتابی استفاده کنید، زیرا حمله میگرن رابطه مستقیم با نوری دارد که وارد چشم می‌شود و اگر شدت نور زیاد باشد در افراد مستعد به سردرد سبب ایجاد عارضه می‌شود.

 

افراد مستعد سردرد زمان مطالعه و درس خواندن به موسیقی گوش نکنند حتی اگر موسیقی بی کلام و با صدای آهسته باشد، زیرا می‌تواند سبب میگرن شود، زمان بروز حمله میگرن سکوت و آرامش محیط می‌تواند به برطرف شدن سریع آن کمک کند.

 

خاموش کردن تلویزیون و رادیو یا حتی استفاده از هد ست و هندزفری سبب ساکت شدن محیط و کمک به بهبود میگرن می‌شود.

 

کم خوابی و مطالعه تا دیروقت نیز می‌تواند سبب سردرد شود، همیشه برای درس خواندن از ابتدای ترم تحصیلی باید برنامه ریزی دقیق داشته باشید و مطالعه را به روز‌های آخر نسپارید. خواب کافی حتی درشب امتحان می‌تواند سبب تقویت حافظه و به یاد آوری بهتر مطلب‌های درسی شود.

 

زمان بروز حمله میگرن بهترین کار استراحت است حتی اگر به مدت پنج دقیقه باشد، پژوهش‌ها نشان داده است که حمله میگرن پس از ۳۵ دقیقه استراحت و خواب تا حد زیادی بهبود پیدا می‌کند.

 

زمان حمله میگرن بر روی تخت دراز بکشید و سر خود را روی یک بالشت بگذارید که ارتفاع زیادی از سطح تخت ندارد و یک بالش دیگر را زیر زانو‌های خود قرار دهید تا از سطح تخت فاصله بگیرند.

 

دستی که با آن می‌نویسید را برروی سینه خود قرار دهید و دست دیگر را زیر قفسه سینه قرار دهید و به آرامی نفس عمیق بکشید تا انقباض عضله‌ها بر اثر میگرن از بین برود.

 

این کار را برای حداقل پنج دقیقه انجام دهید و اثر شگفت انگیز آن بر کاهش سردرد را مشاهده کنید.

 

بیشتر افرادی که دچار سردرد و میگرن می‌شوند اعلام می‌کنند که سر آن‌ها به شدت گرم می‌شود به طوری که گویا مبتلا به تب شده اند.

 

میگرن سبب انقباض سلول‌های مغزی، اختلال در ارتباط بین نورون ها، بالا رفتن فشارخون در مغز و حتی کاهش حجم مایع اطراف جمجمه و در نتیجه بالا رفتن دمای سر می‌شود، در این زمان خنک کردن سر می‌تواند درد میگرن را کاهش دهد.

 

برای این کار از کمپرس سر با استفاده از کیسه آب سرد، قراردادن دستمال خیس برروی پیشانی، استحمام با آب ولرم، نوشیدن مایعات خنک و حتی خوردن بستنی می‌توانید بهره بگیرید.

 

مصرف برخی مواد غذایی نیز می‌توانند سبب سردرد و میگرن در افراد شوند و توصیه می‌شود از این خوراکی‌ها در رژیم غذایی روزانه افراد مستعد میگرن استفاده نشود. از جمله این خوراکی‌ها می‌توان غذا‌های حاوی شیرین کننده آسپارتام، شکلات، پنیر، سوسیس سالامی و کافئین را نام برد، مصرف مواد غذایی سالم می تواند مانع از بروز میگرن شود.

 

دارو‌های زیادی امروزه در دنیا برای کاهش، درمان و پیشگیری از بروز میگرن وجود دارد و کارشناسان توصیه می‌کنند افراد به جای خود درمانی و مصرف دارو‌های مختلف به متخصص مراجعه کنند تا علت اصلی بروز میگرن در آن‌ها شناسایی شود و راهکار‌های درمانی و دارو‌های مجاز مصرفی توصیه شود.

 

البته مصرف دارو به میزان زیاد پس از مدتی می‌تواند سبب مقاومت بدن در برابر آن و بی اثر شدن خواص در زمان میگرن شود، هرچند میگرن شدید و کنترل نشده نیز می‌تواند خطر‌های شدید از جمله نابینایی موقت یا حتی دائم را متوجه افراد کند.

 

از جمله خوراکی‌هایی که مصرف آن‌ها در زمان میگرن می‌تواند سبب تسکین سردرد شود می‌توان دم کرده چای با گل گیاه اسطوخودوس و زنجبیل را نام برد.

 

ماساژ گردن، شقیقه‌ها و خود کاسه سر نیز یک روش درمانی فوق العاده برای درمان میگرن است و می‌تواند رگ‌های سر و عضله‌های گردن را که منقبض شده اند آرام کند.

 

قبل از ماساژ دست‌های خود را با آب سرد بشویید، این کار سبب می‌شود تا اثربخشی آن بیشتر شود، ماساژ را به صورت دورانی بدهید تا جریان خون در مغز بهبود یابد.

 

انجام برخی از ورزش‌های هوازی در کنار مطالعه، چون پیاده روی سریع، دویدن، دوچرخه سواری و یا شنا می‌تواند سبب بهبود گردش خون، سلامت قلب و جلوگیری از بروز میگرن در افراد شود.

 

فشردن فضای بین انگشت اشاره و شصت دست به وسیله دو انگشت دست دیگر نیز که به نام طب فشاری مشهور است می‌تواند سبب تسکین سردرد شود.

 

با رعایت این راهکار‌ها می‌توانید میگرن خود را کنترل و از بروز آن در فصل امتحانات جلوگیری کنید.

 

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: جام جم آنلاین
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۶۸۶۱۴ //
ارسال نظر