//
کدخبر: ۷۶۴۰۰ //

مصرف آزیترومایسین برای این افراد ممنوع است!

می خواهیم شما را با یک داروی معروف و پرکاربرد اشنا کنیم: آزیترومایسین. پیشنهاد می کنیم ادامه مطلب را بخوانید.

مصرف آزیترومایسین برای این افراد ممنوع است!
به گزارش فرتاک نیوز،

آزیترومایسین یک آنتی بیوتیک معروف و پراستفاده است که در درمان انواع عفونت های ناشی از باکتری استفاده می شود . از جمه : عفونت های تنفسی ، عفونت های پوستی ، عفونت گوش و برخی از بیماری های جنسی و …آزیترومایسین در عفونت های مختلف باکتریایی پوست و دستگاه تنفس (عفونت های ریوی) مانند فارنژیت، تونسیلیت، سینوزیت، برونشیت مزمن، پنومونی، اوتیت حاد میانی کاربرد دارد، بدین معنی که آزیترومایسین برای گلودرد و گوش درد در سرماخوردگی با علت عفونت باکتریایی، استفاده می شود. در مواردی قرص آزیترومایسین برای جوش های عفونی پوست با علت باکتریایی(آزیترومایسین 250 میلی گرم) کاربرد دارد.

آزیترومایسین در عفونت های یورتریت و سرویسیت نیز مصرف میشود. بدین معنی که آزیترومایسین برای عفونت ادراری و عفونت رحم در زنان کاربرد دارد.

 

چه کسانی نباید آزیترومایسین استفاده کنند؟

در صورتی که به داروی آزیترومایسین و یا داروهای مشابه مانند کلاریترومایسین، اریترومایسین یا تلیتررومایسین آلرژی دارید نباید از آزیترومایسین استفاده کنید . همچنین در صورتی که مشکلات زیر را دارید ، قبل از تجویز آزیترومایسین ، به پزشک خود اطلاع دهید (موارد منع مصرف):

از داروی آزیترومایسین در موارد زیر نباید استفاده کرد و یا باید طبق تجویز و نظر پزشک متخصص باشد :

در صورتی که بیماری کبدی دارید

در صورت ابتلا به بیماری کلیوی

در صورت ابتلا به اختلالات ریتم قلب

اگر سطح پتاسیم در خون شما پایین است

در صورت ابتلا به بیماری میاستنی گراویس

در صورتی که باردار هستید و یا قصد بارداری دارید

در صورتی که در دوران شیردهی هستید

 

مقدار و شیوه مصرف

آنتی بیوتیک ها را دقیقا مطابق دستور پزشک مصرف کنید و دوره ی درمان را حتی اگر احساس بهبودی می کنید و علائمتان برطرف شده است کامل کنید زیرا در این زمان ممکن است هنوز باکتری بصورت کامل ریشه کن نشده باشد و این کار احتمال بروز مقاومت میکروبی را افزایش می دهد.مقاومت میکروبی یکی از مشکلات جهانی می باشد که با سرعت زیادی رو به افزایش است ودر صورتی که مصرف بی رویه و نامناسب آنتی بیوتیک ها در دنیا ادامه یابد با مشکلات تهدید کننده ی حیات مواجه خواهیم شد.زمانی که این داروها بدون تجویزپزشک ،با مقدار نامناسب یا طول درمان نامناسب مصرف شوند،نه تنها اثرات مطلوب برای خود فرد ندارند بلکه منجر به عدم ریشه کن شدن باکتری های موجود در بدن آن فرد می شوند و علاوه بر این،باکتری هایی که در معرض دارو قرار گرفته اند اما از بین نرفته اند، نسبت به این دارو مقاومت پیدا می کنند.این مسأله منجر به ایجاد نسل جدید و مقاومی از میکروب ها می شود که دیگر به سادگی به داروهای آنتی بیوتیکی موجود ،پاسخ نمی دهند.از آنجا که عموماً عفونت ها مسری می باشند مصرف بی رویه ی آنتی بیوتیک ها نه تنها برای خود فرد بیمار بلکه برای سایر افراد جامعه نیز مشکل آفرین می باشد.

-مصرف خوراکی این دارو ممکن است بصورت تک دوز و یا بصورت دوره ی 5تا3روزه می باشد لذا مقدار و نوبت مصرف را حتما از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید.

-در کودکان معمولاً فرم سوسپانسیون آزیترومایسین تجویز می شود و مقدارمصرف آن در هر نوبت با توجه به وزن و شرایط کودک توسط پزشک تعیین می شود.به دلیل طعم تلخ این دارو می توانید پس از آن ،مقداری آب میوه به کودک خود بدهید.

-فرم کپسول آزیترومایسین بهتر است با معده ی خالی(یک ساعت قبل یا دوساعت پس از غذا) مصرف شود ولی در صورت معده درد،می توان آن را همراه با غذا مصرف کرد. اما فرم قرص و سوسپانسیون دارو با غذا تداخلی ندارد و می توان آن را قبل یا پس از غذا مصرف کرد.

-مصرف شربت های ضداسید معده را حداقل دوساعت با مصرف این دارو فاصله دهید.

-در صورت اقدام به هرگونه واکسیناسیون پزشک خود را از مصرف این دارو مطلع نمایید.

 

آزیترومایسین چه عوارضی دارد؟

هر دارو به موازات ایجاد اثرات درمانی مورد نظر، ممکن است سبب بروز عوارض ناخواسته نیز بشود. اگرچه کلیه این عوارض در یک فرد مشاهده نمی شود ولی در صورت بروز هر یک از عوارض زیر با پزشک معالج مشورت نمایید.

از جمله عوارض جانبی آزیترومایسین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

CNS: سرگیجه، ورتیگو، سردرد، ضعف، بیخوابی

CV: طپش قلب، درد قفسه سینه

Derm: بثورات جلدی، حساسیت به نور

GI: تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم، سوء هاضمه، نفخ، یرقان کلستاتیک، کولیت پسودومامبرانو

GU: کاندیدیاز، واژینیت، نفریت

Other: آنژیوادم

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: الو دکتر
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۷۶۴۰۰ //
ارسال نظر