//
کدخبر: ۷۹۸۴۹ //

زمان طلایی نجات کودکان از مشکلات بینایی

چنانچه علائم غیر عادی در کودکتان مشاهده کردید باید علت آن مورد بررسی قرار گیرد و برای رفع بیماری به پزشک مراجعه کنید.

 زمان طلایی نجات کودکان از مشکلات بینایی
به گزارش فرتاک نیوز،

مرحله نوزادی دوران حساسی برای پدران و مادرانی است که تازه صاحب فرزند شده اند، مادران باید مراقب سلامتی کودکشان باشند و اگر با نشانه های غیر طبیعی در این دوران مواجه شدند حتما با پزشک خود مشورت کرده تا آسیبی به فرزندشان نرسد.

 

در ادامه به معرفی علائم هشدار دهنده ای می پردازیم که والدین در صورت مشاهده هر یک از آنها در صورت لزوم به پزشک مربوطه مراجعه کنند.

 

***عدم پاسخ به صداهای بلند

نوزادان و کودکان نمی‌توانند به شما بگویند که به خوبی نمی‌شنوند، همچنین آنها به همه محرک‌ها به روشی که ما انتظار داریم پاسخ نمی‌دهند. در بسیاری از موارد نیاز است که شنوایی نوزادان مورد ارزیابی قرار گیرد، اگر متوجه شدید که صدای بلند باعث ناراحتی کودکتان نمی‌شود و یا پاسخی به آن نمی‌دهد، برای بررسی مشکلات شنوایی از متخصص اطفال فرزند خود وقت بگیرید.

 

***از دست دادن شنوایی

همچنان که کودکان بزرگ می‌شوند و با دستگاه‌های پخش موسیقی، بازی‌های ویدیوئی، تلوزیون و حتی خیابان‌های پر سر و صدای شهرها آشنا می‌گردند، امکان آسیب دیدن سیستم شنوایی آنها وجود دارد.

 

طبق آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها حدود ۱۲٫۵ درصد از کودکان بین ۶ تا ۱۹ سال به علت قرار گرفتن در معرض صداهای بلند دچار آسیب‌های دائمی شنوایی هستند و والدین باید مدت زمان حضور در مکان‌های پر سر و صدا را برای فرزندشان کوتاه کنند.

 

***مشکلات بینایی

کودکان نمی توانند به شما بگویند که تاری دید دارند و یا شما را از عدم توانایی متمرکز کردن چشم‌هایشان با خبر کنند اما راه‌هایی وجود دارد که شما می‌توانید متوجه این مشکل شوید. اگر به نظر می‌رسد که کودک شما هیچگاه نمی‌تواند به اشیاء خیره شود یا به سختی اشیاء نزدیک مثل دست و صورت شما را پیدا می‌کند، متخصص اطفال فرزندتان را در جریان قرار دهید.

 

والدین باید علائمی همچون دوبینی، مشکل در خواندن و یا بیش از حد نزدیک نشستن به تلوزیون که بیشتر در سنین مدرسه بروز می‌کنند، را جدی بگیرند. بسیاری از کودکانی که برچسب دانش‌آموز ضعیف و یا اخلالگر برآنها زده می‌شود و یا حتی دارای اختلال کم‌ توجهی، بیش فعالی تشخیص داده می‌شوند، در واقع بینایی ضعیف تشخیص داده نشده دارند، همچنین ماساژ دائمی چشم یکی دیگر از علائم مشکلات بالقوه بینایی است.

 

***تب بالا و سردرد شدید

بچه‌ها اغلب به علت یک بیماری مانند ویروس‌های دستگاه گوارش و یا عفونت‌های خفیف دچار تب می‌شوند. هنگامی که تب بالا همراه با سردرد بسیار شدید باشد به طوری که فرزندتان به سختی ‌بتواند چشمان خود را باز نگه دارد این نشانه یک مشکل بزرگتر است. به متخصص اطفال مراجعه کنید تا بلافاصله احتمال وجود مننژیت رد شود و اگر مننژیت به موقع تشخیص داده شود، درمان آن می‌تواند از تشدید بیماری و حتی مرگ جلوگیری کند.

 

***درد شکم

دل درد اتفاقی عادی و معمول برای بعضی از کودکان است، مخصوصا زمانی که از رژیم جدیدی استفاده کرده، غذاهای جدید را امتحان می‌کنند یا گهگاهی که بیش از اندازه هله هوله می‌خورند. اگر متوجه ناراحتی بیش از اندازه در فرزندتان شدید، ممکن است مشکل بزرگتری وجود داشته باشد.

 

• درد در ناحیه سمت راست و پایین شکم

• استفراغ

• اسهال

• درد معده در هنگام لمس شکم

 

این دردها ممکن است مربوط به آپاندیسیت باشند. تفاوت اصلی بین آپاندیسیت و مشکلات معده در این است که در آپاندیسیت دل درد به مرور زمان بدتر می‌شود.

 

***خستگی مفرط

اگر فرزند شما علائمی از خستگی را بروز می‌دهد و یا انرژی لازم برای انجام کارهای معمول را ندارد، ممکن است مشکلی وجود داشته باشد. علت‌های متفاوتی برای خستگی مفرط وجود دارد. این علائم را به خاطر دیر خوابیدن یا دوران بلوغ نادیده نگیرید. پزشک شما طیف وسیعی از احتمالات شامل کم‌خونی، سوء جذب، انواع سردرد و افسردگی را مطرح خواهد کرد.

 

***مشکلات تنفسی

طبق آمار سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، حدود ۱۰ درصد از کودکان در آمریکا آسم دارند. علائم هشدار دهنده شامل مشکل در تنفس هنگام بازی یا ورزش، صدای سوت هنگام بازدم، تنگی نفس، دشواری برطرف شدن عفونت تنفسی است. معالجات، درمان آسم نیست اما کمک می‌کند تا علائم کمتر شود یا حملات آسم در هنگام وقوع متوقف شود. اگر متوجه مشکلات در تنفس فرزندتان شدید با متخصص اطفال فرزندتان صحبت کنید.

 

***کاهش وزن

کاهش وزن ناگهانی نگران کننده است و کاهش وزن شدید و ناخواسته می‌تواند نشانه مشکل باشد. مهم است که در اسرع وقت متخصص اطفال کودکتان را مطلع کنید.

 

***تشنگی شدید

ساعت‌ها دویدن و فعالیت ورزشی نیاز به مقدار کافی مایعات دارد. تشنگی شدید مساله دیگری است. اگر متوجه شدید که فرزندتان نیاز سیری ناپذیری به آب دارد و یا نمی‌تواند تشنگی خود را مرتفع کند، به پزشک خود مراجعه و در مورد دیابت سوال کنید.

 

طبق آمار سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، ۱۵۱ هزار نفر از افراد زیر ۲۰ سال در آمریکا مبتلا به دیابت نوع ۱ هستند. تشنگی مفرط فقط یک علامت است و سایر علائم شامل افزایش ادرار، گرسنگی مفرط، کاهش وزن و خستگی است. اگر هرکدام از این نشانه‌ها وجود دارد فورا از پزشک برای فرزندتان وقت بگیرید.

 

گفتنی است؛ دلایل زیادی برای این که فرزندتان در سنین رشد نیاز به مراجعه به پزشک داشته باشد وجود دارد در حالیکه بسیاری از مراجعات به پزشک مشکلات شایع و معمولی است، برخی موارد این گونه نیست و هنگامی که شما و فرزندتان متوجه علائم نگران کننده ای شدید، قبل از اینکه آسیب‌ها افزایش پیدا کند می توانید بیماری را درمان کنید.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: بهداشت نیوز
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۷۹۸۴۹ //
ارسال نظر