توصیه طب سنتی در رابطه با پوکی استخوان
پوکی استخوان بیماری است که با کهولت سن در زن و مرد به وجود میآید اما در زنان بیشتر از مردان پوکی استخوان دیده میشود. در این مقاله راه درمان پوکی استخوان بر اساس طب سنتی را با یکدیگر بررسی میکنیم.
برای درمان پوکی استخوان توصیه های زیادی وجود دارد. در این مقاله میخواهیم از دید طب سنتی توصیه های لازم برای درمان پوکی استخوان را به شما بگوییم.
یکی از بزرگترین بیماریهای جامعه امروز پوکی استخوان است، که در بین افرادی که دچار این بیماری هستند، خانمهای بالای 50 سال بیشتر از همه دچار این بیماری میشوند. در زنان بعد از یائسگی به علت کاهش استروژن در بدن زیادتراست. همچنین، افرادی که قفقازی و یا از تبار آسیایی هستند احتمال ابتلا به این بیماری زیاد است.
عوامل دیگر عبارتند از سابقه خانوادگی، سوء تغذیه، عدم فعالیت بدنی، مصرف سیگار، برخی از داروها، وزن کم بدن, تیروئید بیش از حد فعال، پاراتیروئید و غده فوق کلیوی نیز به پوکی استخوان مرتبط است.
کمبود کلسیم نیز می تواند باعث پوکی استخوان شود. کمبود مواد مغذی نقش مهمی در شکل گیری استخوان دارد که عبارتند از ویتامین D و K، منیزیم، منگنز، روی، مس.
در پوکی استخوان, استخوان آنقدر شکننده است که حتی کاهش اندکی می توانددر باسن، مچ و ستون فقرات شکستگی بوجود آورد. در مراحل بعدی، ممکن است برخی از علائم و نشانه ها مانند کمر درد، کاهش قد در طول زمان، وجود دارد.
اگر مبتلا به پوکی استخوان شده اید و یا در معرض خطر ابتلا به آن هستید ، باید یک رژیم غذایی سخت را دنبال و حفظ یک شیوه زندگی سالم برای کمک به دفع کردن یا کاهش سرعت پیشرفت بیماری انجام دهید.
درمان پوکی استخوان با زردچوبه و گزنه
برای درمان پوکی استخوان در طب سنتی توصیه شده که ریشه زردچوبه مصرف شود چون برای درمان درد مفاصل و پوکی استخوان کاربرد دارد.
همچنین گیاه گزنه نیز خواص ضد درد مفاصل و پوکی استخوان دارد به طوری که جوشانده گزنه برای پیشگیری از پوکی استخوان توصیه شده است چرا که پوکی استخوان در نتیجه از بین رفتن املاح معدنی از بدن ایجاد می شود؛ البته اغلب در افراد بالای 50 سال این بیماری بروز می یابد.
مصرف صبحانه و شام البته در ابتدای شب برای پیشگری و درمان این بیماری توصیه شده است. همچنین استفاده از روغن بادام تلخ و اسانس نعنا برای ماساژ دادن اندامهایی که دردناک است مناسب است.
در برخی موارد با توصیه پزشک طب سنتی انجام حجامت برای کاهش دردهای استخوانی و مفصلی مجاز است.
مصرف روزانه مخلوط آسیاب شده از پوسته جوشیده تخم مرغ با عسل نیز توصیه شده است و همچنین مصرف جوشانده رازیانه به صورت روزانه و فرنی پودر سنجد توصیه شده است.
سنجد درمانگر آرتروز و پوکی استخوان
آرتروز و پوکی استخوان، مشکلی است که در میانسالی، دامنگیر همه به خصوص خانمها میشود.
دکتر علی شهیدی زندی، متخصص طب اسلامی و سنتی گفت: در بروز آرتروز و پوکی استخوان، تنها کمبود کلسیم و ویتامین D نقش ندارند بلکه فقدان گروهی از املاح و عناصر به صورت هم زمان فرآیندهای مربوط به پوکی استخوان و آرتروز را تصریح میبخشند.
دکتر شهیدی زندی ادامه داد: میوه سنجد و گل بهاره سنجد، حاوی منابع قابل توجهی از املاح و عناصر هستند که مانع پوکی استخوان میشوند که از آن جمله میتوان به عناصر روی، مس، کروم و منیزیم اشاره کرد.
میوه سنجد همچنین حاوی اسید فولیک فراوان و ویتامین c زیاد است. علاوه بر این، این میوه حاوی ترکیبات گیاهی است که گیرندههای هورمونی را فعال میکند و بنابراین مانع از دست رفتن کلسیم در دوران یائسگی در خانمها می شود.
این متخصص طب سنتی تاکید کرد: مصرف پودر سنجد به همراه شیر که غنی از کلسیم است، در جلوگیری از بروز و یا پیشرفت پوکی استخوان و آرتروز بسیار کمک کننده است. ضمن اینکه افراد باید تحت نظر پزشک متخصص، در صورت نیاز از دارو درمانی کمک بگیرند.
مقدار مصرف
هر روز صبح ناشتا 3 قاشق مرباخوری پودر سنجد (شامل پوست، گوشت و هسته) را در یک لیوان شیر داغ زده و نوش جان کنید و یا پودر سنجد 2 قسمت و پودر سویای بوداده 1 قسمت را با عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق یا 2 قاشق غذاخوری با یک لیوان شیر میل کنید.
فقط پودر سنجد را از عطاری های مطمئن خریده و در یخچال نگهداری کنید.
و در نهایت این که
(سَمِعتُ أَبا عَبدِاللّه علیه السلام یَقولُ فِى الغُبَیرا:) ِ إِنَّ لَحْمَهُ یُنْبِتُ اللَّحْمَ وَ عَظْمَهُ یُنْبِتُ الْعَظْمَ وَ جِلْدَهُ یُنْبِتُ الْجِلْدَ. از امام صادق علیه السلام درباره سنجد شنیدم که مىفرمودند: گوشت سنجد براى گوشت، هسته آن براى استخوان و پوست آن براى پوست مفید است. کافى(ط- الاسلامیه) ج 6، ص 361، ح 1 - مکارم الاخلاق ص 176