با انقلابیگری از توپخانه به موشک بالستیک رسیدیم
مجموعه سپاه باید انقلابی بماند این شاهبیت فرمایشات اخیر رهبری در جمع فرماندهان سپاه پاسداران بود؛ فرمایشی که شاید در ظاهر عادی بهنظر برسد؛ اما در باطن، حامل دغدغه بزرگی است.
سپاه انقلابی بماندشکلگیری نهاد سپاه پاسداران در اردیبهشت1358 را باید تدبیر بزرگ امام خمینی با هدف حراست از تمامیت آرمانهای انقلاب اسلامی دانست. سپاه در طول عمر 40ساله خود در عرصههای مختلف سازندگی، کارنامه درخشانی از خود برجای گذاشته که بخشی از آنها اخیرا در بیانات رهبر انقلاب مطرح شد. قطعا تمامی ثمرات و دستاوردهای سپاه در سایه منش انقلابیگری و دوری از درجازدن بوده است. حضرت آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب، در دیدار با جمعی از فرماندهان سپاه، با اشاره به لزوم حفظ انقلابیگری سپاه فرمودند: «بههیچوجه نگذارید سپاه پیر، محافظهکار و به وضع موجود قانع شود. باید روزبهروز جلو روید و در جهت انقلابی و دینی و کارآمد شدن باید بهتر شوید. منظور از پیرشدن بهمعنای آدمهای پیر نیست؛ آن البته بیتأثیر نیست؛ اما مقصود روحیه است. روحیه جوانِ سپاه باید باقی بماند و میشود. میتوان سازمانی را فرض کرد که با کمک و هدایت الهی، با شیوههای گوناگون هرگز به پیری نرسد و همیشه جوان باشد».
رهبر انقلاب در بخش دیگری از فرمایشات خود، با اشاره به راههای حفظ روحیه انقلابی در سپاه، به جوانگرایی پرداختند و گفتند: «جوانگرایی که مدتها است در سپاه شروع شده و توجه به نسل جوان وجود دارد و تربیت دینی و انقلابیِ نسلهای دوم و سوم. نگذارید انقطاع نسلی بهوجود بیاید؛ همان روحیهای که شهدای بزرگ و نامآور سپاه در میدانهای نبرد از خودشان نشان دادند». حضرت آیتالله خامنهای درباره روش دیگر حفظ روحیه انقلابی در سپاه، به حفظ روحیه آمادهبهکاری در مواجهه با حوادث بزرگ اشاره کردند و گفتند: «این یکی از خصوصیات سپاه بوده است. سپاه از اولی که متولد شده، در حوادث بزرگ همیشه در خطمقدم سینه سپر کرده است. در همان دوران اوایل کار که سپاه تازه متولد شده بود، این حوادث گوناگونِ اطراف کشور، این [بحث] قومیتها و تحریکاتی که میشد و در شرق کشور، در غرب کشور، در شمال کشور راه افتاده بود، سپاه سینه سپر کرد، جلو رفت و آمادهبهکاریِ خودش را نشان داد». ایشان همچنین با اشاره به حفظ نگاه وسیع جغرافیای مقاومت، بهعنوان سومین راه حفظ انقلابیگری سپاه فرمودند: «این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. به منطقه خودمان قناعت نکنیم. آن کسانی که در خانه نشستند تا به آنها حمله شود، دچار ذلت شدند. اینگونه نباشد که چهاردیواریای انتخاب کنیم و دیگر کارمان به این نباشد که پشت این دیوار چه کسی است و چه تهدیدی وجود دارد. این نگاه وسیع فرامرزی و این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجبترین واجبات کشور هم لازمتر است که موردتوجه قرار بگیرد که خیلیها متوجه این نیستند».
برای بررسی اینکه چرا رهبر انقلاب دغدغه انقلابیماندن نهاد سپاه را دارند، بهسراغ حجتالاسلام علی سعیدی، نماینده پیشین ولیفقیه در سپاه و رییس کنونی دفتر عقیدتی - سیاسی فرماندهی کل قوا رفتیم.
در انقلاب اسلامی آرمانها استمرار داشته و دارد
حجتالاسلام علی سعیدی ، دراینباره گفت: یکی از تعابیری که حضرت آقا در بیانیه گام دوم تأکید کردند، این بود که انقلاب اسلامی، تنها انقلابی است که یک چله شکوهمند را بدون تغییر آرمان گذرانده است. همه انقلابها از آرمانها عدول میکنند؛ مثلا در انقلاب چین و فرانسه و الجزایر یا حتی در انقلابهای توحیدی، افول از آرمانها را میبینیم که در سیاستمداران و نهادهای برخاسته از انقلاب بهوجود میآید؛ اما امتیاز انقلاب اسلامی این بود که نهادها و جریانهای آن، ثبات و حفظ استمرار آرمانها را داشته و دارند. یکی از آن نهادها که باید این آرمانها را متجلی میساخت، سپاه پاسداران بود.
هم پیشبرنده، هم پیشرونده
سعیدی در بخش دیگری از اظهارات خود، با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب مبنیبر اینکه سپاه هم پیشبرنده و هم پیشرونده است، اظهار کرد: البته این پیشروندگی الزاماتی دارد تا بتواند پیشبرنده باشد. یکی از الزامات، حفظ روحیه انقلابیگری است که برخاسته از جوهره اسلام است که طبق آیه قرآن برای خدا قیام کنید. قیام انفرادی یا جمعی سپاه هم برای انقلاب، از انقلابی اسلامی برای خداست.
سپاه نهادی منعطف و انقلابی است
نماینده پیشین ولیفقیه در سپاه تصریح کرد: یکی دیگر از این الزامات، نگرش جهادی است که نباید در چنبره بروکراسیها باشد. سپاه نهادی منعطف، انقلابی، پویا و بالنده است و باید همیشه در حرکت باشد؛ بنابراین، حضرت آقا بر این انقلابیگری و مدیریت جهادی در بعضی نهادها تأکید میکنند. در این برهه زمانی که تغییر جهت را در بعضی از احزاب شاهد هستیم، این هشدار مهم است که تحتتأثیر جریانها نباشد و در خط اصول و مبانی باشد و در اندیشه، نگرش، فکر، حرکت و تلاش همه شاخصههای انقلابیگری را مدنظر قرار دهد.
رییس دفتر عقیدتی-سیاسی فرماندهی کل قوا در پاسخ به این پرسش که فرمایش رهبری مبنیبر انقلابیماندن سپاه چقدر ناظر بر سایر نهادها نیز باید باشد، گفت: جالب است شاید 20 سال قبل، جلسهای را در محضر رهبر بودیم که ایشان در آنجا فرمودند بعضی از نهادها مثل وزارت اطلاعات، سپاه و سازمان تبلیغات باید انقلابی باشند و به انقلابیبودن تظاهر کنند و اگر بعضی از نهادها هم دچار افت میشوند، این نهادها باید انقلابی بمانند.
قوه قضاییه برای مردم امید ایجاد کرده است
حجتالاسلام سعیدی با بیان اینکه قوه قضاییه امروز دارد بهسمت آرمانها و حرکتهای جهادی پیش میرود و برای مردم امید ایجاد کرده است، افزود: اگر قوه قضاییه با همین روش پیش رود، ذائقه قوه قضاییهای عدالتمحور و طعم نهاد قضایی جهادی انقلابی عدالتمحور، در ذائقه مردم چشانده خواهد شد.
مجلس و دولت انقلابی
رییس دفتر عقیدتی-سیاسی فرماندهی کل قوا درهمینباره به مجلس اشاره کرد و گفت: درکنار این، درباره قوه مقننه هم امیدواریم در آینده باور، بینش و رفتار انقلابی و جهادی داشته باشد و محافظهکارانه رفتار نکند و دچار تردید در حرکتها نشود. همین مسأله میتواند زمینه تحول عظیمی در حرکت نظام بهوجود آورد. درکنار آن، دولت انقلابی دولتی است که نگرش، باور، رفتار و عملکرد آن در مدیریت برای جامعه انقلابی باشد.
از موشک بالستیک تا پراید
حجتالاسلام سعیدی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به تفاوت نوع مدیریت در بخشهای مختلف نظام گفت: ما نتوانستیم طعم مدیریت شیرین انقلابی را به مردم بدهیم. براساس مدیریت انقلابی و جهادی توانستیم در یکجا از توپخانه به موشک بالستیک برسیم؛ اما در جای دیگر چون آن صلابت و جهتگیری انقلابی نبوده، از پیکان به پراید رسیدیم. مقایسه این دو نشان میدهد تفاوت مدیریت انقلابی و جهادی چقدر مهم است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.