//
کدخبر: ۹۵۳۹۱ //
نگاه رسانه های عربی؛

ایران برنده عهد شکنی آمریکا است

خروج آمریکا از توافق هسته ای، شکست های واشنگتن در کارزار ضد ایرانی و منزوی شدن جهانی آن و مدیریت هوشمندانه موضوع خروج آمریکا از برجام توسط ایران، مقاومت و برتری ایران موضوعی بود که مورد توجه رسانه های عربی قرار گرفت.

 ایران برنده عهد شکنی آمریکا است
به گزارش فرتاک نیوز،

 آمریکا با قلدرمابی های خود از توافق هسته ای خارج شد. ترامپ با خروج از برجام به دنبال وارد کردن ضربه ای سخت به ایران و منزوی کردن این کشور بود. اما خروج از برجام به معنی پایان اعتبار سیاسی آمریکا و پیروزی برای ایران است.

رسانه های عربی نیز از این موضوع غافل نماندند و گزارش و تحلیل هایی درباره ناکامی های آمریکا در برابر ایران منتشر کردند.

این گزارش دربردارنده مهمترین محور تحلیل هایی است که در رسانه های عربی درباره سرخوردگی آمریکا در برابر ایران منتشر شده است.

** بی نتیجه بودن تقلاهای ترامپ علیه ایران

روزنامه «عربی 21» مصر و نشریه «المنار» فلسطین و تارنمای «العهد» لبنان با اشاره به عقب نشینی آمریکا از توافق هسته ای و افزایش فرصت های ایران در منطقه و جهان، پیش بینی کردند این تصمیم ترامپ زیان هایی را برای واشنگتن به دنبال داشته باشد.

به نوشته روزنامه عربی 21، ایران بر روی شرکا و همپیمانان منطقه و بین المللی خود مانند اتحادیه اروپا، روسیه و چین شرط بندی کرده است. افزون بر این، گزینه های ایران در منطقه هم در مقایسه با چهار سال گذشته بیشتر است و این کشور با ترکیه، پاکستان، هند، عمان، قطر و غیره روابط خوبی دارد. این موضوع سبب می شود که در برابر فشارهای آمریکا از فرصت مقاومت بسیار بالایی برخوردار باشد.

در ادامه آمده است : فضای بین المللی و منطقه در مقایسه با چهار سال گذشته برای ایران بسیار بهتر است. در سوریه به شریک قابل اعتماد روسیه تبدیل شده است که می تواند به این کشور تکیه کرد. تهران دیگر تنها نیست. توافق هسته ای شبکه ای از امنیت را برای این کشور فراهم کرده است که با وجود فشارهای آمریکا می تواند آسوده خاطر مسیر خود را ادامه دهد. این در شرایطی است که فرصت های آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورها همواره در حال کاسته شدن است و این کشورها به دلیل گستاخی ها و اشتباهات خود هر روز در حال فرسوده شدن هستند.

ایران با مهارت از توافق هسته ای استفاده می کند. هنر باقی ماندن و همزیستی با چالش ها را فراگرفته است. بسیاری از برگه ها را در عرصه های مختلف در اختیار دارد و از طریق شبکه گسترده ای از روابط منطقه ای می تواند با تغییراتی که از فشارهای آمریکا ناشی می شود خود را سازگار سازد.

آمریکا تاکنون در کارزار و نبرد علیه توافق هسته ای ناموفق بوده است و نتوانسته ایران را منزوی سازد و بار دیگر با این کشور وارد مذاکره شود. ایران زمان و برگ برنده های بسیاری برای مانور سیاسی و اقتصادی در اختیار دارد. این کشور از حجم بالای فشارهایی که ترامپ و اطرافیان او در آمریکا از آن رنج می برند، آگاه است. تهران همچین از حجم تغییراتی که سطح منطقه ای و بین المللی در حال رخ دادن است آگاهی دارد. این تحولات بر خلاف منافع آمریکا و نقش آن در منطقه غرب آسیا است. ایران طرح هایی در اختیار دارد که زمینه را برای پشت سرگذاشتن مراحل سخت فراهم می کنند. رهبران ایران اراده به چالش کشاندن آمریکا برای دوران طولانی را دارند و با این روش دشمنان منطقه ای خود را از که بحران بسیار رنج می برند فرسوده می سازند.

ایرانی ها از عنصر زمان استفاده می کنند و این موضوع با نزدیک شدن به زمان انتخابات کنگره ترامپ را بیشتر زیر فشار قرار می دهد و فرصت تصمیم گیری سیاسی را از او در آمریکا می گیرد.

به نوشته نشریه المنار، تحریم هایی که علیه ایران اعمال شد به طور عملی نتیجه ای به دنبال نداشت. همه اقدامات و تحریم های ضد ایران سبب پافشاری و پیشرفت ایران در زمینه هسته ای شد و این کشور در همه زمینه ها قدرتمند شد. این موضوع سبب شد که مقامات سابق آمریکا به واقعیت اعتراف کنند و به مذاکراتی روی آورند که نتیجه آن توافق هسته ای بود. اما اکنون دولت آمریکا با عقب نشینی از این توافق به نقطه اول برگشته است.

بسیاری از تحلیلگران رسانه های آمریکا گفته اند عقب نشینی آمریکا از توافق هسته ای سبب می شود واشنگتن نخستین بازنده باشد. آنها این اقدام را احمقانه ترین رفتارهای ترامپ به شمار آورده اند که در بلند مدت خدمات بسیاری برای ایران به دنبال خواهد داشت.

رسانه های آمریکا معتقدند که شکوه و عظمت آمریکا با راهیابی ترامپ به کاخ سفید در سطح جهانی لکه دار شده است و این کشور به دلیل گستاخی های ترامپ ضربه های سختی متحمل خواهد شد و این تصمیم ها پیامدهای ناگواری برای آمریکا در دیگر مسائل به ویژه درباره پرونده کره شمالی به دنبال خواهد داشت.

ترامپ موفق شده است رویکرد فریب کاری و نیرنگ بازبودن آمریکا را به اثبات رساند. همه فریادهای ترامپ با دیوار مقاومت جمهوری اسلامی روبرو خواهد شد. جمهوری اسلامی ایران طی 40 سال گذشته در برخورد با تحریم های آمریکا مهارت های بسیاری به دست آورده است و هرگز از توسعه سلاح و حضور قدرتمند خود در سطح جهانی چشم پوشی نکرده است.

تصمیم ترامپ برای عقب نشینی از توافق هسته ای با مخالفت و محکومیت جهانی روبرو شد. این تصمیم پس از شکست قدرت های جهانی در سوریه و پیروزی سوریه بر گروه های تروریستی و اربابان آن محور مقاومت را هدف قرار داده است.

کشورهای بزرگی مانند چین در این زمینه با باج خواهی های آمریکا موافقت نکردند و پایبندی خود را به توافق هسته ای اعلام کردند. روسیه هم از ایران حمایت کرده است و در کنار جمهوری اسلامی در کنار مقاومت خواهد ماند.

عقب نشینی آمریکا از توافق هسته ای از نظر عملی چیزی را تغییر نخواهد داد. زیرا پایداری ایران طی 40 سال گذشته سبب شده است که از برنامه هسته ای خود چشم پوشی نکند.

تارنمای العهد نوشت: بر خلاف آنچه شایع شده است و برخلاف خوشحالی و جشن صهیونیست ها و اعضای شورای همکاری خلیج فارس به دلیل عقب نشینی آمریکا از توافق هسته ای این کاخ سفید و همپیمانان آن هستند که از این تصمیم زیان خواهند دید.

همانطوری که رییس جمهوری ایران گفته توافق هسته ای طرف مزاحم را از دست داده و دستاورد بزرگ این تصمیم ترامپ افزایش انزوای آمریکا در سطح بین المللی است.

توافق هسته ای به طور واقعی بیانگر پیروزی دیپلماسی بود که اراده مقاومت آن را تحمیل کرده بود و اکنون نیز خروج آمریکا از آن بیانگر ورشکستی می باشد که پیروزی دیگری را برای مقاومت رقم خواهد زد. در نتیجه با خروج آمریکا از توافق هسته ای مردم ایران متحد خواهند شد و این رویکرد تقویت خواهد شد که اعتماد به آمریکا توهم و خیالی بیش نیست و تنها راه برخورد با آن مقاومت، بازدارندگی و به کار بستن اقتصاد مقاومتی است.

به نوشته تارنمای العهد، «کامل وزنه» کارشناس مسائل اقتصادی گفت: کشورهای اروپایی هنوز هم در ایران سرمایه گذاری می کنند و با این کشور روابط اقتصادی دارند. این کشورها مخالف عقب نشینی از توافق و تحریم های جدید علیه ایران هستند.

همکاری کشورهای اروپایی با ایران هنوز هم ادامه دارد و این کشورها میلیاردها دلار در ایران سرمایه گذاری کرده اند که آمریکا نمی تواند آنها را به خطر اندازد. این سرمایه گذاری ها هرگز در گرو باج خواهی های آمریکا نیست. در بدترین حالت تنش در گذشته نیز طرح های سرمایه گذاری ایران با چین و روسیه باقی ماند.

تهران با پکن روابط اقتصادی دارد. از این رو چین می تواند خلاءهای اقتصادی را که ایران از آن رنج می برد پر کند. تهران از زمان انقلاب اسلامی با فشارها و تحریم های پی در پی روبرو شده است اما این کشور فرهنگ اقتصاد مقاومتی و تولید ملی را دارد که می تواند بحران ها را کنترل کند.

نکته مهمی که در نتیجه عقب نشینی آمریکا از توافق هسته ای رخ داد افزایش بهای نفت است که تهدید بزرگی برای اقتصاد جهانی به شمار می رود. این در شرایطی است که ایران از این موضوع سود خواهد بود و آمریکا اصلی ترین زیان دیده در این زمینه خواهد بود زیرا با افزایش بهای نفت مالیات بر آمریکا که بزرگترین مصرف کننده نفت است افزایش خواهد یافت.

** دیپلماسی شیوه ای مناسب

صفحه عربی شبکه خبری «اسپوتنیک» روسیه و روزنامه «عمان» چاپ مسقط هم عقب نشینی آمریکا از توافق هسته ای را اشتباه به شمار آورند و به کار بستن دیپلماسی را بهترین شیوه برای حل مسائل جهانی معرفی کردند.

به نوشته تارنمای شبکه اسپوتنیک، «والنتینا ماتوینکو» رئیس شورای اتحادیه روسیه گفت: عقب نشینی آمریکا از توافق هسته ای اعتبار نهادهای بین المللی به ویژه آژانس بین المللی انرژی اتمی را از بین خواهد برد. اکنون این سوال مطرح است که آیا می توان به آژانس بین المللی انرژی اتمی اعتماد داشت. این تصمیم اشتباه است.

واقعیت عقب نشینی یکجانبه آمریکا از توافق هسته ای از نظر روسیه و بیشتر کشورهای جهان اشتباه بزرگی است که عواقب وخامت باری برای اوضاع بین المللی به دنبال خواهد داشت. این موضوع بر روی رژیم منع گسترش سلاح در خاورمیانه تاثیر ناگواری به دنبال خواهد داشت.

«محمد نورالدین» کارشناس مسائل ایران به اسپوتنیک گفت: ایران حق دارد که تصمیمی جدید در باره توافق هسته ای بگیرد زیرا تنها ایران به توافق هسته ای پایبند بوده است و آمریکا و دیگر کشورهای غربی به این توافق پایبند نبوده اند. هرگونه اجبار ایران برای امضای توافق هسته ای جدید با شکست روبرو خواهد شد. زیرا توافق کنونی حق همگان برای زندگی امن و بدون جنگ تضمین کرده است.

به نوشته روزنامه عمان، دولت آمریکا با عقب نشینی از توافق هسته ای، انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس به هرج و مرج سیاسی دامن زد. هدف این کشور مشروعیت بخشیدن به اشغالگری رژیم صهیونیستی و ایجاد تنش و جنگ افروزی در منطقه است. شیوه مناسب در برابر این جنگ طلبی هایی که جهان به دلیل رفتارهای آمریکا با آن دست و پنجه نرم می کند به کار بستن دیپلماسی امنیت زا است و این گزینه برای کنترل رفتارهای تنش آفرین مهم است.

شورای امنیت بین الملل برای حفظ امنیت و صلح بین المللی مسوولیت بزرگی بر عهده است. این نهاد در سایه منشور سازمان ملل نباید به دولت ترامپ اجازه دهد به این شیوه در مسائل جهانی تاثیر گذار باشد. کشورهای جهان هم باید با موضع گیری ها خود جهان را از مصیبت جنگ احتمالی دور سازند و تحرک برای کنترل جنگ طلبی های آمریکا اهمیت بالایی دارد.عقب نشینی آمریکا از توافق هسته ای تردیدهایی را درباره هرگونه مذاکره و توافق با آمریکا به وجود خواهد آورد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۹۵۳۹۱ //
ارسال نظر