//
کدخبر: ۱۹۶۸۹ //

ماموریت لاریجانی به کمیسیون امنیت برای پیگیری ماجراجویی اخیر آمریکا

رئیس مجلس شورای اسلامی به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ماموریت داد ماجراجویی های اخیر امریکا در منطقه را پیگیری کند.

ماموریت لاریجانی به کمیسیون امنیت برای پیگیری ماجراجویی اخیر آمریکا
به گزارش فرتاک نیوز،

حشمت الله فلاحت پیشه در جلسه علنی امروز با اشاره به حمله نظامی اخیر امریکا به سوریه گفت: اتفاقاتی در منطقه شکل می گیرد و انتظار این است مجلس یک جلسه را حداقل به صورت غیرعلنی به این موضوع اختصاص دهد و مجلس به وظیفه خود در شرایط خطیر کنونی عمل کند.

وی افزود: توطئه بزرگی را در منطقه شاهد هستیم که شروع آن از عملیات نظامی امریکا در سوریه بود.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: مجلس شورای اسلامی برای مقاطع حساس تصمیم گرفته و قانون نوشته است و رویکرد نظارتی نیز داشته است.

 

فلاحت پیشه ادامه داد: سابقه داشته که مجلس شورای اسلامی با 204 امضا به دبیر کل سازمان ملل نامه نوشته است.

 

وی افزود: مجلس در دوره های هفتم و هشتم، سه قانون نوشته که نقض حقوق بشر و حقوق اساسی چه ایرانیان و چه مسلمانان در

شرایط کنونی ازجانب امریکا در آن قانون آمده است و همان قوانین را می توانیم اجرا کنیم.

 

فلاحت پیشه اظهار داشت: یکی از آن قوانین الزام دولت به احقاق حقوق ایرانیان قربانی جنگ شیمیایی است که 170 هزار ایرانی شیمیایی شدند و 70 شرکت امریکایی صدام را به سلاح شیمیایی مجهز کردند.

 

وی افزود: قانون دوم درباره الزام دولت برای مقابله با نقض حقوق بشر ازجانب کشورهای اشغالگر در کشورهای اسلامی و کشورهای همسایه است و قانون سوم درباره الزام دولت به احقاق حقوق ایرانیان قربانی ترور است به طوری که 17 هزار نفر قربانی ترور داشتیم.

 

فلاحت پیشه همچنین از رئیس مجلس درخواست کرد به روسای مجالس دنیا نامه بنویسد.

 

وی گفت: توطئه ای در راه است، آن هم با نقض حقوق بشر ازطرف بازیگری که نگاه آن کاملا نژادپرستانه و ضداسلامی است و مجلس در شرایط فعلی نمی تواند طرح های عادی خود را بر شرایط فعلی اولویت دهد.

 

آقای لاریجانی که ریاست جلسه علنی مجلس را برعهده داشت ضمن تایید اظهارات فلاحت پیشه گفت: توطئه ای که در منطقه درحال اجراست از مدتی پیش طراحی شده است؛ بهانه ای را برای این ماجراجویی جدید در منطقه درست کرده اند.

 

وی با بیان اینکه از نظر نظامات بین المللی، خلاف این نظامات عمل کرده اند، افزود: عملا تحریک کرده اند که تحرکات تروریستی در منطقه نضج بگیرد و این آتش فروزان تر شود، البته حتما این آتش دامن خودشان را خواهد گرفت و به این سادگی نیست که تصور کنند یک حالت بزن دررویی است، ولی به هر تقدیر شروع رفتارهای ناپسند در منطقه است.

 

رئیس مجلس گفت: کمیسیون امنیت ملی امروز جلسه ای داشته باشد و در این روزها پیگیر پیشنهادهای مطرح باشد و قوانین موجود را نیز پیگیری کند و اگر اقدامات سیاسی و دیپلماتیک لازم است آنها نیز دنبال شود.

 

طنین مرگ بر امریکا در صحن علنی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دومین بار پس از حمله نظامی امریکا به سوریه در صحن علنی فریاد مرگ بر امریکا سر دادند.

روز گذشته پس از نطق قبل از دستور رئیس مجلس شورای اسلامی، نمایندگان فریاد بر امریکا در صحن علنی سر داده بودند.

امروز نیز پس از تذکر چند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در محکومیت حمله نظامی امریکا به سوریه و اظهارات رئیس مجلس، بار دیگر نمایندگان در صحن علنی فریاد مرگ بر امریکا سر دادند

 

جریمه واحدهای صنعتی آلوده‌کننده هوا؛ از جریمه نقدی تا تعطیلی کامل

 نمایندگان مجلس شورای اسلامی سازمان حفاظت محیط زیست را مکلف به اعمال جریمه واحدهای صنعتی آلوده کننده هوا کردند.

 

نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه، 21 فروردین) مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه هوای پاک با ماده 12 این لایحه با 148 رأی موافق، 36 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 219 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند که براساس این مصوبه، سازمان حفاظت محیط زیست مکلف به شناسایی و اعمال جریمه به واحدهای صنعتی شد که به ایجاد و انتشار آلودگی اقدام می کنند.

در ماده 12 این لایحه آمده است: سازمان مکلف است تمامی مراکز و واحدهای صنعتی، تولیدی، عملیات معدنی، ‌خدماتی، ‌عمومی و کارگاهی که آلودگی آنها بیش از حد مجاز مصوب باشد را‌ مشخص نموده و مراتب را با تعیین نوع، میزان‌آلودگی، وسعت منطقه تحت تاثیر و حساسیت منطقه به مالکان یا مسئولان یا مدیران عامل و یا بالاترین مقام تصمیم‌گیر واحد ابلاغ نماید تا در مهلت معینی‌ که توسط سازمان تعیین می‌شود (بر اساس نوع آلودگی و ماهیت فرایند کنترلی) نسبت به رفع آلودگی یا تغییر تولید یا تغییرفرایند تولید یا تعطیل کار و فعالیت خود اقدام نمایند. در طی مدت تعیین تکلیف این واحدها، طبق مفاد این قانون، به واحدهای مذکور، جریمه ایجاد و انتشار آلودگی تعلق می‌گیرد.

براساس تبصره یک این ماده، تصمیم‌گیری درخصوص تعطیلی کامل کار و فعالیت کارخانه ها، معادن بزرگ و واحدهای آلاینده بزرگ که تأثیرات ملی و منطقه‌ای دارند برعهده ستادی متشکل از وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان، استاندار استان و بالاترین مقام دستگاه ذی‌ربط است.

در تبصره 2 این ماده آمده است: درصورت عدم اجرای مفاد این ماده، در پایان مهلت مقرر، سازمان از ادامه فعالیت آنها جلوگیری به عمل آورده و متخلف را جهت پیگرد قضایی، طبق مفاد این قانون به مرجع صالح قضایی معرفی می‌نماید. واحد تولیدی علاوه بر جبران خسارات وارده به پرداخت جریمه نقدی معادل سه تا پنج برابر خسارات وارده به محیط‌زیست محکوم می‌شود.

مجازات مقرر در این تبصره درخصوص مالکان، مسئولان و مدیران کارخانه ها، واحدها و کارگاه‌های تولیدی، صنایع نفتی و گازی، نیروگاه ها و سایر واحدهای تولیدی، خدماتی و معدنی آلوده‌کننده که پس از تعطیلی، رأساً و بدون کسب اجازه از سازمان مبادرت به بازگشایی و ادامه فعالیت آنها بنمایند، نیز اعمال می‌شود.

بر اساس تبصره 3 این ماده، حدود مجاز انتشار آلاینده‌های هوا را سازمان تعیین می‌کند و به تصویب هیئت وزیران می‌رساند.

 

مراکز صنعتی موظف به استفاده از سوخت استاندارد شدند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی تمام مراکز صنعتی، تولیدی و کارگاهی را موظف به استفاده از سوخت استاندارد به منظور کاهش آلاینده های هوا کردند.

نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه، 21 فروردین) مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه هوای پاک با ماده 13 این لایحه با 162 رأی موافق، 19 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 218 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند که براساس این مصوبه، سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است تمام مراکز صنعتی را موظف به استفاده از سوخت استاندارد به منظور کاهش آلاینده های هوا کند.

در ماده 13 این لایحه آمده است: حداکثر یک‌ سال پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون، تمامی مراکز صنعتی، تولیدی، عملیات معدنی ، ‌خدماتی،  ‌عمومی و کارگاهی اعم از دولتی و غیردولتی، موظفند از سوخت استاندارد مصوب استفاده نمایند. درصورت عدم وجود سوخت مناسب، واحدهای مذکور مکلفند به هر نحو ممکن ترتیبی اتخاذ نمایند تا آلاینده‌های منتشره، درحدود مجاز انتشار آلاینده‌های هوا باشد.

 

منبع: واحد مرکزی خبر
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۹۶۸۹ //
ارسال نظر