//
کدخبر: ۳۴۳۸۲ //

رئیسی:‌ مدافعان حرم داعشی‌ها را به نفس‌های آخر رساندند

رئیسی گفت: مدافعان حرم مصداق آیه «الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ وَ تَواصَوْا بِالْحَقِّ وَ تَواصَوْا بِالصَّبْرِ» به شمار می‌روند، مدافعان حرم بااستقامت، داعشی‌ها را به نفس‌های آخر رساندند.

رئیسی:‌ مدافعان حرم داعشی‌ها را به نفس‌های آخر رساندند
به گزارش فرتاک نیوز،

حجت‌الاسلام و‌المسلمین سید‌ابراهیم رئیسی در جلسه تفسیر قرآن کریم که با حضور زائران بارگاه قدس رضوی(ع) در ایوان مقصوره مسجد جامع گوهرشاد برگزار شد، به تفسیر سوره «العصر» پرداخت و با تأکید بر بهره‌مندی مؤمنان از شب و روزهای قدر اظهار داشت: مؤمنان باید قدرشناس این لحظات باشند و اذکار، نماز، عمل خیر و قرائت قرآن خود را بیشتر کنند.

 

وی در ادامه با اشاره به آیه اول سوره «عصر» بیان کرد: خدای متعال در ابتدای این سوره به «والعصر» قسم یاد می‌کند، برخی از مفسران مصداق این قسم را نماز معرفی کرده‌اند و امام صادق(ع) در ذیل پاسخ به سؤالی فرموده‌اند: «منظور از «عصر» در این سوره، زمان ظهور امام زمان(عج) است» که این حدیث در تفسیر برهان بیان شده است. البته برخی از مفسران «عصر آغاز رسالت رسول الله(ص)» را مصداق این قسم معرفی کرده‌اند.

 

تجارت خدا

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به آیه «إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِی خُسْرٍ» تصریح کرد: به‌طور کلی جنس انسان در حال ضرر و خسران است، مگر اینکه با خدا تجارت و معامله کند.

 

به‌گفته وی انسان اگر می‌خواهد در این دنیا تجارت پاک و طاهر داشته باشد باید با خداوند متعال معامله کند، انسانی که عمر خویش را در راه «رضایت خالق هستی» هزینه می‌کند بدون هیچ‌گونه تردیدی بهترین و طاهرترین تجارت را کرده است.

 

‌رئیسی افزود: خداوند در آیه 16 بقره و 53 اعراف، نمونه‌هایی از خسران و ضرر انسان را بیان نموده، در این آیات «خیانت به نفس» را سخت‌ترین ضررها معرفی می‌کند. مخلوقی که به نفسش معرفت پیدا نکند و آن را در مسیر تعالی و رشد قرار ندهد به‌تعبیر قرآن ورشکسته واقعی به شمار می‌رود.

 

کسب معرفت؛ راه جلوگیری از خسران

وی با طرح این سؤال که «برای جلوگیری از خسران و ضرر چه باید کرد؟» گفت: کسب معرفت به خالق هستی، هدف خلقت، معاد، اهل بیت(ع) و خویشتن، یکی از مهمترین راه‌های جلوگیری از خسران است. اگر مؤمنی به این موارد معرفت پیدا کند در شبِ قدر، راه صدساله را طی می‌کند.

 

تولیت آستان قدس رضوی، با تأکید بر اینکه معرفت به خاندان نبوت و ولایت، انسان را از چالش‌های زیان‌آور دور می‌کند، به معرفی انواع معرفت پرداخت و گفت: معرفت به اهل بیت(ع) در دو قالب «شناسنامه‌ای» و «مقامی» امکان پذیر است که شناخت مقامی بسیار ارزنده و مهم‌تر از شناخت شناسنامه‌ای است، این نوع از شناخت، انسان را به درجه تعقل می‌رساند.

 

وی افزود: خیلی از محققان غیرمسلمان، هنگام مطالعه در مورد شخصیت امام علی(ع)، بدون اینکه مسلمان شوند از روی محبت احساسی، شیفته ایشان می‌شوند، لذا معرفت، افزون بر «احساسی بودن» باید «تعقلی» هم باشد چون این محبت عقلانی است که انسان را به‌سوی راه و سنت آنها سوق می‌دهد.

 

فضائل و مناقب امیرالمومنین(ع)

‌رئیسی با اشاره به اینکه در روایات متعدد فضائل و مناقب امیرالمومنین(ع) بیان شده است، ابراز کرد: مردمِ صدر اسلام از حضور امام علی(ع) استفاده نکردند، خیلی از افراد به‌جای اینکه از علم و دانش ایشان بهره‌مند شوند مقابل این امام همام ایستادند و در روند عدالت اجتماعی و حکومت اسلامی ایشان سنگ‌اندازی کردند.

 

وی ادامه داد: برخی از مفسران قائل به این موضوع هستند که سوره «عصر» در شأن امام علی(ع) نازل شده، زیرا در این سوره می‌فرماید همه انسان‌ها در حال خسران هستند مگر کسانی که اهل معرفت به حق و عمل صالح باشند و این دو، شاخصه رفتاری امام علی(ع) است.

 

تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه عمل صالح باید توأم با ایمان باشد، گفت: انسان افزون بر صالح بودن باید مُصلح هم باشد، انجام امر به معروف، نهی از منکر، ساکت نماندن در برابر کجی‌های جامعه از مصادیق رفتار یک فرد مصلح به شمار می‌رود.

 

وی با تأکید بر اینکه حق‌طلبی و حق‌خواهی، استقامت می‌خواهد، گفت: آن روزی که داعشی‌ها با چراغ سبز آمریکا و تسلیحات آل‌سعود، حرکت خود را آغاز کردند اگر مدافعان حرم نبودند هرآینه امروز تمام کشورهای اسلامی ناامن بودند.

 

‌رئیسی خاطرنشان کرد: ملت ایران و همه مسلمانان جهان مدیون مدافعان حرم هستند، ایشان مصداق آیه «الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ وَ تَواصَوْا بِالْحَقِّ وَ تَواصَوْا بِالصَّبْرِ» به شمار می‌روند، مدافعان حرم با صبر و استقامت، داعشی‌ها را به نفس‌های آخر رسانده‌اند.

 

منبع: مشرق
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۴۳۸۲ //
ارسال نظر