//
کدخبر: ۳۹۱۶۸۲ //

خانه تکانی در دوران بارداری| بایدها و نبایدهای خانه تکانی در بارداری

به ماه آخر سال که می‌رسیم، هم از حال و هوای شهر و مراکز خرید و هم از تلاش افراد به خصوص خانم‌ها برای خانه تکانی حس خوبی در وجودم شعله می‌زند اما امسال این تجربه خوشایند را متفاوت‌تر از همیشه لمس می‌کنم

خانه تکانی در دوران بارداری| بایدها و نبایدهای خانه تکانی در بارداری
به گزارش فرتاک نیوز،

به ماه آخر سال که می‌رسیم، هم از حال و هوای شهر و مراکز خرید و هم از تلاش افراد به خصوص خانم‌ها برای خانه تکانی حس خوبی در وجودم شعله می‌زند اما امسال این تجربه خوشایند را متفاوت‌تر از همیشه لمس می‌کنم…

من باردارم و همزمان با ورود بهار، یک مهمان کوچک و دوست‌داشتنی هم در خانه‌مان خواهیم داشت. این حس خوشایند و لذت‌بخش را نمی‌شود به هیچ زبانی توصیف کرد اما در کنار این همه خوشی، دغدغه و دلهره‌ای هم دارم؛ درست حدس زدید؛ خانه تکانی و آماده کردن خانه برای ورود همزمان دو نعمت خدایی، بهار و فرشته کوچک عزیزم.

در بخش «بارداری و زایمان» امروز با نکته‌هایی درباره خانه تکانی در دوران بارداری آشنا خواهید شد.

۱- اولین نکته‌ای که باید درباره خانه تکانی در بارداری رعایت کنید، این است که نباید به خودتان فشار بیاورید. اینکه بنشینید و حرص بخورید چرا هنوز این قسمت را تمیز نکردم یا چرا نمی‌توانم بلند شوم و به سرعت همه جا را تمیز کنم، برای سلامت شما و جنینتان مضر است. یادتان باشد کارهای خانه را همیشه می‌شود انجام داد اما اگر خدای‌ نکرده با یک اقدام نسنجیده اتفاقی برای شما و بچه‌تان بیفتد، حتی افسوس هم جبرانش نخواهدکرد.

حانه تکانی در بارداری

۲- خانه تکانی در بارداری و تهیه فهرست کارها : فهرستی از همه کارهایی که می‌خواهید انجام دهید، تهیه کنید و ببینید کدام‌یک را می‌توانید تنهایی و سر فرصت شروع کنید. بهتر است کارها را زودتر از معمول که از نیمه اسفند به بعد است، شروع کنید.

۳- از کارهای لذت‌بخش آغاز کنید که بیشتر مورد علاقه شماست. اگر دوست دارید کار نظافت آشپزخانه را از کابینت‌ها شروع کنید و آرام وسایلشان را بیرون بیاورید و مرتب کنید، خوب است هر روز بدون اینکه دوروبرتان را شلوغ کنید، یک کابینت را مرتب کنید. اگر هم دلتان می‌خواهد سراغ اتاق‌ها بروید، کشوها را یکی‌یکی بیرون بریزید و داخلشان را مرتب کنید.

۴- در برنامه‌ریزی، اولویت شما باید سلامت خودتان و بچه باشد. مدام به خود یادآوری کنید که خانه تکانی امسال برای من و اهل خانه برنامه شاد و مفرح است، نه کاری که باید یک‌روزه انجام شود.

۵- هنگام مرتب کردن کشو‌ها و ظروف، حواستان به خودتان باشد چون زیاد نباید در یک حالت ثابت بمانید، تا می‌توانید و حداقل ساعتی یک بار دراز بکشید و پاهایتان را بالاتر از سطح زمین بگذارید.

۶- اگر بارداری‌تان طبیعی نیست و پزشک احتمال بروز زایمان زودرس یا عارضه‌دار را برایتان داده است یا ترس و دلهره دارید، بهتر است امسال کلا از خیر خانه تکانی بگذرید چون اگر حس خوبی حین انجام کار نداشته باشید، به دلیل تاثیر مستقیم سلامت روان بر جسم، از نتیجه کار راضی نخواهید بود.

حانه تکانی در بارداری

۷- قبل از شروع کار و تمیز کردن محل موردنظر، همه وسایل موردنیاز مثل دستمال و شوینده را در دسترستان قرار دهید که مجبور نشوید مدام جابجا شوید.

۸- اول باید دستکش بپوشید؛ فرقی نمی‌کند می‌خواهید گردگیری یا کابینت را مرتب کنید یا چیزی بشویید.

۹- اگر قرار است بایستید و وسایل و ظروف را بشویید، یک چهارپایه کوتاه زیر پایتان بگذارید و آن را هر ۵ دقیقه یکبار بین پای راست و چپ جابجا کنید. بهتر است بیش از ۱۵ دقیقه در این وضع نمانید. برای خود زمان استراحت در نظر بگیرید و در این فاصله از خود پذیرایی کنید. راحت روی مبل یا پشت میز بنشینید و یک میان‌وعده، میوه، چای و بیسکویت بخورید. حتی می‌توانید در این زمان به موسیقی هم گوش دهید تا حس خوشایندتان تکمیل شود.

۱۰- برای کارهایی مثل درآوردن پرده‌ها و نصب آن و بالا رفتن از نردبان یا چهارپایه و جابجایی اجسام و حتی تمیز کردن سرویس بهداشتی، باید از دیگران کمک بگیرید. درست است که گاز، یخچال، مایکروفر، ماشین ظرفشویی و لباسشویی بهتر است از جایشان خارج شوند و پشتشان را تمیز کنید اما هرگز خودتان تنهایی این کار را انجام ندهید.

حانه تکانی در بارداری

۱۱- وعده‌های غذایی را لابه‌لای کارها فراموش نکنید و هر وقت احساس خستگی کردید، دست از کار بکشید. مدام وقت استراحت خود را یادآوری کنید.

۱۲- مایعات زیاد بنوشید.

۱۳- آماده کردن اتاق نوزاد و خانه تکانی را همزمان انجام دهید تا بعد مجبور نشوید دوباره کاری کنید

۱۴- بهتر است اول پرده‌ها را دربیاورید و در ماشین لباسشویی بریزید (یا به خشکشویی بدهید) تا موقعی که کارهایتان تمام شد، خشک شده باشند و بعد از اتو، نصبشان کنید.

۱۵- وقتی پرده‌ها پایین می‌آیند، از اطراف آن فاصله بگیرید و در زیر آن نایستید چون گرد و غبار پرده‌ها در فضا پخش می‌شود و امکان دارد مشکل تنفسی ایجاد کند یا باعث اگزمای پوستی شود.

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۹۱۶۸۲ //
ارسال نظر