//
کدخبر: ۳۹۸۷۸۵ //
بیوگرافی گل اندام طاهرخانی

خواننده زنی که در فقر بدنیا آمد، به اوج شهرت رسید و در فقر هم مرد!/بیوگرافی سوسن خواننده کرمانشاهی

بیوگرافی سوسن خواننده زن قدیمی متولد ۱۳۱۹ در قصر شیرین کرمانشاه بود که در 13 اردیبهشت 1319 متولد گردید

خواننده زنی که در فقر بدنیا آمد، به اوج شهرت رسید و در فقر هم مرد!/بیوگرافی سوسن خواننده کرمانشاهی

سوسن ( گل اندام طاهرخانی) خواننده زن قدیمی متولد 13 اردیبهشت ماه ۱۳۱۹ در قصر شیرین یکی از شهرستانهای استان کرمانشاه متولد گردید و بعد از در نهایت در ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۳۸۳ درگذشت. در اینجا با مقاله‌ای درباره بیوگرافی وی و همچنین زندگی شخصی او در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.

چکیده از از بیوگرافی سوسن ( گل اندام طاهرخانی):

نام: گل اندام

نام خانوادگی : طاهرخانی

متولد: ۱۳۱۹

محل تولد:قصر شیرین

درگذشت : ۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۳

لس‌آنجلس، آمریکا

ناراحتی تنفسی سبک‌ها مردمی (کوچه‌بازاری) کار(ها) خواننده گل‌اندام طاهرخانی با نام هنری سوسن (۱۳۱۹ قصر شیرین، ایران – ۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۳ لس‌آنجلس، آمریکا) خواننده ایرانی بود.

دوران کودکی سوسن با نام شناسنامه‌ای گل‌اندام طاهرخانی (زادهٔ ۱۳۱۹) پدر اواهل قصر شیرین بود  او آنقدر به زادگاه پدری اش عشق می ورزید که در آنجا بیمارستان بزرگی را با هزینه مالی خود ساخت . نام پدرش ابراهیم و نام مادرش بلقیس بود. بعد از از دست دادن پدرش در یک حادثه تصادف که خودش هم مجروح گشت به اتفاق مادرش به تهران آمد. آنان در کاروانسرایی در بازار شهر ری زندگی می‌کردند و مادرش بعلت بیماری وبا با زندگی وداع گفت. سوسن نزد زنی تنها که به او عمه می‌گفت در همسایگی آنان زنی بود که در کافه‌ها می‌خواند و بعضی وقتها سوسن را با خود به کافه می‌برد و کم کم او هم با شبی دو تومان شروع به کار کرد..

ورود به عرصه خوانندگی

سوسن کم کم پا به عرصه خوانندگی و تقلید ترانه‌های دلکش و قمرالملوک وزیری و ملوک ضرابی پرداخت و با نام ویکتور در یک کافه با شبی پانزده تومان مشغول به کار شد و پس از چندی رشید مردای آهنگساز کوچه بازار با او آشنا شد و او را به کافه دیگری برد و نام هنری سوسن را برای او انتخاب کرد. نا گفته نماند که چون سوسن سواد خواندن و نوشتن نداشت به کمک رشید مردای و یار محمد تهرانی ترانه‌ها را حفظ می‌کرد.

پس از سال‌ها توسط جمیله رقصنده هنرمند به کافه‌های مجلل تر پایش باز شد و تا آنجا پیش رفت که توانست در شکوفه نو یکی از کاباره‌های مهم آن زمان تهران، جایی برای خود باز کند. آقا رضا سهیلای معروف که دارای چند کافه در لاله‌زار بود از او خواستگاری کرد ولی او جواب رد داد. با گذشت زمان پایش به رادیو باز شد و سپس به مهمانی‌های بزرگان دعوت شد و همچنین توسط پوران وارد دربار شد و سوسن به خاطر قدردانی از جمیله باعث شد که جمیله هم بتواند به دربار رفت و آمد نماید. در بیشترین مهمانی‌های تاج الملوک مادر محمدرضا شاه پهلوی او به اتفاق ملوک ضرابی دعوت می‌شد. در یک مهمانی فرح پهلوی همسر شاه گردنبندی را از گردن خود باز کرد و برای قدردانی به گردن سوسن انداخت. نا گفته نماند که هدایایی از مادر شاه هم گرفته بود که ارزش مادی زیادی داشت ولی در موقع فرار از ایران قاچاقچیان در ترکیه مقداری از آن را ربودند.

پس از انقلاب ۱۳۵۷بدین ترتیب سوسن مجبور شد پس از اقامت مدتی در محله گیشا و پس از آن به علت گرانی جا نزدیک به چهارراه سیروس با محمد تهرانی رقاص و خواننده مهمانی‌های خصوصی که کارهای تئاتر روحوضی‌های قدیم را اجرا می‌کرد هم خانه شود و پس از دستگیری در دو مهمانی و تحمل دو مرتبه ۷۴ ضربه شلاق، تعهد داد که دیگر خوانندگی نکند. پس از چند ماه به کمک شخصی از طریق کوه به ترکیه و سپس لندن و بعد به آمریکا مهاجرت کرد و در روز ۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۳ بر اثر ناراحتی تنفسی چشم از جهان فرو بست.معروف‌ترین ترانه سوسن، «دوست دارم می‌دونی» است که آهنگ آن از فتح‌الله ریاحی و شعر آن از سعید دبیری است.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۹۸۷۸۵ //
ارسال نظر