اهمیت وقتگذرانی با همسر؛ ۹ پیشنهاد جذاب و ۳ نشانه زیادهروی
در این مقاله درباره ضرورت وقتگذرانی با همسر میگوییم، پیشنهادهایی برای این کار ارائه میدهیم و نشانههای زیادیروی در آن را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.
شاید شما هم شنیده باشید که زوجها را با عبارت «جدانشدنی» توصیف میکنند. این عبارت احساسی گرچه بیانگر پیوند مادامالعمر زناشویی است، در واقعیت محقق نمیشود چون ۲ نفر گرچه زن و شوهر یکدیگرند، نمیتوانند تمام ساعات و زمانها با هم باشند. طرفین باید به نقشها و وظایف اجتماعی خود نیز عمل کنند، درنتیجه باید برای وقتگذرانی با هم برنامهریزی کنند. در این مقاله درباره ضرورت وقتگذرانی با همسر میگوییم، پیشنهادهایی برای این کار ارائه میدهیم و نشانههای زیادیروی در آن را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.
ضرورت وقتگذرانی با همسر
در شروع رابطه و اوایل ازدواج زوجها زمان زیادی را با هم سپری میکنند، اما با گذر زمان و بهدلیل مشغلههای زندگی این زمان کمتر میشود. به همین دلیل زوجها باید آگاهانه زمانی را برای وقتگذرانی با یکدیگر اختصاص دهند. در ادامه، دلایل ضرورت وقتگذرانی با همسر را بیان کردهایم.
۱. افزایش صمیمیت
وقتگذرانی با همسر به هر دو شما این امکان را میدهد که یکدیگر را بهتر بشناسید و به جزئیات شخصیت هم پی ببرید. وقتی مسئلهای ناخوشایند پیش بیاید، این شناخت متقابل سبب میشود آن را بهتر حلوفصل کنید.
۲. تقویت ارتباط
صحبتکردن درباره ایدهها، افکار و احساسات خود در زمانی که هر دو آزادید، باعث تقویت ارتباط و پیوند عاطفی شما میشود.
۳. ایجاد خاطرات زیبا
خاطره زیبا و بهیادماندنی با همسر یکی از عواملی است که باعث تقویت پیوند شما میشود. طبق تحقیقات، زوجهایی که خاطرات مثبت خلق میکنند زندگی زناشویی موفقتری دارند. وقتگذرانی با همسر و برنامهریزی برای آن یکی از بهترین روشها برای رقمزدن خاطرات فراموشنشدنی است. با یادآوری این خاطرات در زمانهای سختی و ناراحتی، میتوان از آنها بهعنوان طنابی برای حفظ پیوند استفاده کرد.
۴. افزایش اعتماد متقابل
اگر برای وقتگذرانی با همسرتان زمان کافی نگذارید، ممکن است او به این فکر کند که شما حواستان به زندگی مشترک نیست. شاید حتی تصور کند که پای فرد دیگری در میان است. وقتگذرانی روشی برای تقویت اعتماد متقابل و نمایش تعهد شما به رابطه است.
۵. کاهش استرس
روزمرگیها و کار به شما استرس میدهند. چه چیزی بهتر از وقتگذرانی با همسر استرس هر دوی شما را کاهش میدهد؟ بر اساس تحقیقات، وقتگذرانی با شریک زندگی باعث کاهش هورمونهای استرس و افزایش هورمونهای شادی میشود.
چقدر باید با همسر وقت گذراند؟
نمیتوان به این پرسش پاسخ دقیقی داد. اینکه چقدر با یکدیگر وقت میگذرانید، بستگی به عواملی مانند زمان کار شما دارد. برخی زوجها باید از والدین مسن خود نیز مراقبت کنند. بنابراین شرایط کار و زندگی هر شخص تعیینکننده مدتزمان وقتگذرانی است. بااینحال باید آماده باشید تا گاهی اوقات از کار و زندگی شخصی خود برای وقتگذرانی با همسر بزنید. نمیتوانید همیشه مسائل دیگر را بر این مسئله اولویت دهید.
پیشنهادهایی برای وقتگذرانی با همسر
۱. در گردهماییها شرکت کنید
نیازی نیست در تمام گردهماییها شرکت کنید. همهروزه در شهرها گردهماییها و نشستهای عمومی با موضوعات مختلف برگزار میشوند. شما میتوانید با کمک یکدیگر برنامهای جالب و مفرح را انتخاب و در آن شرکت کنید.
۲. با هم وزش کنید
همه ما باید دستکم ۳ روز در هفته را به ورزشکردن اختصاص دهیم. همین زمان را میتوان فرصتی برای وقتگذرانی با همسر در نظر گرفت. با هم پیادهروی یا در خانه ورزش کنید. وقتی با هم ورزش میکنید، انگیزه شما برای ادامه ورزش نیز بیشتر میشود.
۳. قرارهای عاشقانه بگذارید
اولین قرارهای عاشقانه را به یاد دارید؟ باز هم میتوانید به قراری عاشقانه بروید. با همفکری یکدیگر شبی را برای رفتن به رستوران یا مجموعهای تفریحی برگزینید.
۴. با هم به رختخواب بروید
گرچه این کار برای برخی از زوجها که ساعت کاری متغیر دارند دشوار است، اگر میتوانید ساعت کاری را طوری تنظیم کنید تا برخی شبها همزمان بخوابید. کنار یکدیگر بودن پیش از خوابیدن، دلبستگی و صمیمیت شما به هم را بیشتر میکند.
۵. بین کار زمانهایی کوتاه برای باهمبودن در نظر بگیرید
حتی اگر مشغله شما زیاد باشد، شاید بتوانید زمانهایی کوتاه را با هم بگذرانید. مثلا میتوانید ساعت ناهار را با هم بگذرانید. فقط مطمئن شوید که از قبل همه کارها را انجام داده باشید تا مجبور نشوید همزمان که دنبال همسرتان میروید، وظایف کاری را نیز انجام دهید.
۶. با هم فیلم تماشا کنید یا به سینما بروید
تماشای فیلم در خانه یا سینمارفتن یکی دیگر از کارهایی است که میتوانید با هم انجام دهید. با مشورت هم فیلمهایی را که دوست دارید انتخاب کنید. وقتی درباره فیلم با هم بحث کنید، شاید از دانش و نگرش عمیق همسرتان تعجب کنید.
۷. برای رابطه جنسی برنامهریزی کنید
رابطه جنسی بخشی مهم از زندگی زناشویی است. برای رابطه جنسی رضایتبخش باید برنامهریزی کنید. خود رابطه جنسی نوعی وقتگذرانی با همسرتان است.
۸. با هم فعالیتهای جدید را امتحان کنید
شاید در فهرست کارها و علایق همسرتان چیزهایی باشند که هنوز فرصت نکرده باشد آنها را امتحان کند. بنابراین فرصت مناسبی است تا شما او را در این تجربه جدید همراهی کنید.
۹. با هم آشپزی کنید
آشپزی با هم یکی از بهترین روشها برای وقتگذرانی با همسر است. تقویت همکاری و همدلی و ثبت خاطرهای خوشمزه کمترین فایده این کار است.
نشانههای وقتگذرانی بیشازحد با همسر
زیادهروی در وقتگذرانی با همسر نیز مانند هر افراط دیگری ممکن است پیامدهایی برای سلامت روان و فردیت شما داشته باشد. این تصور که وقتی ما ازدواج کردیم باید همیشه و در همه حال با شریک زندگی خود کاری را انجام دهیم، غلط است. شما و همسرتان هر دو فردیت و زندگی شخصی خود را نیز دارید. بنابراین نباید در وقتگذرانی با یکدیگر به حدی زیادهروی کنید که یکی از طرفین دچار مشکل شود.
در ادامه، ۳ نشانه زیادی وقتگذراندن با همسر را نوشتهایم.
۱. احساس نیاز به تنهابودن
اگر دنبال بهانهای برای تنهاشدن میگردید، یعنی نیاز دارید که تنها باشید. شاید دلیل چنین احساسی لزوما به طرف مقابلتان مربوط نباشد. بههرحال باید به این نیاز توجه کنید و از همسرتان بخواهید که به نیازتان احترام بگذارد.
۲. تحریکپذیری
اگر احساس درماندگی، اضطراب و ناخشنودی دارید، شاید وقت آن رسیده است که کمی تنها باشید. تغییرات هورمونی، مشکلات کاری و مسائل مختلف شاید بیشازحد به شما فشار آوردهاند و دلتان میخواهد که مدت کوتاهی به حال خودتان رها شوید. مراقبه، عبادت و سایر فعالیتهایی که در تنهایی انجام میدهید، باعث میشوند این احساسات ناخوشایند را راحتتر پشتسر بگذارید.
۳. گشتن دنبال فعالیتهای مجردی
همه ما علاوهبر رابطه با همسر، به ارتباط با سایر افراد و گسترش شبکه ارتباطی خود نیاز داریم. ما نمیتوانیم تمام نیازهای عاطفی، روانی و اجتماعی خود را تنها در ارتباط با یک نفر تأمین کنیم. اگر مدتی است که بیشازحد با همسرمان وقت میگذرانیم و خبر از سایر دوستان و آشنایان نداریم، وقت آن رسیده است که مدتی را هم به وقتگذرانی با آنها اختصاص دهیم.
چطور بفهمیم نیاز به تنهابودن به معنای مشکلی در رابطه با همسر نیست؟
اینکه بخواهید مدت کوتاهی تنها باشید، لزوما به معنای وجود مشکل در رابطه نیست. در رابطه سالم، دو طرف به فردیت و استقلال هم احترام میگذارند و اجازه فعالیتهای فردی به هم میدهند. در عین حال هر دو به رابطه نیز توجه دارند و با یکدیگر نیز وقت میگذرانند.
اما اگر نیاز به تنهایی به پرهیز از یکدیگر تبدیل شده باشد، یعنی یک یا هر دو نفر سعی میکنند از وقتگذرانی با هم فرار کنند و از مسئولیتهای خود بهعنوان همسر شانه خالی کنند، این به معنای وجود مشکلی در رابطه است.
تجربه شما چیست؟
شما چگونه با همسرتان وقت میگذرانید؟ آیا به غیر از پیشنهادهای ارائهشده در مقاله، روشهای دیگری سراغ دارید؟ بهنظر شما چطور باید بین وقتگذراندن با همسر و زندگی شخصی یا کاری تعادل ایجاد کرد؟
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.