//
کدخبر: ۴۸۵۲۰۲ //

«طلاق خواب» چیست؟

طلاق خواب یا تصمیم زوج‌ها به خوابیدن در تخت‌های جدا ممکن است در واقع برای رابطه مفید باشد

«طلاق خواب» چیست؟

تعطیلات زوج‌ها دیگر فقط وقفه‌ای در روال معمول خسته‌کننده کار نیست، بلکه وقفه‌ای در رابطه نزدیک شبانه نیز محسوب می‌شود.

بر اساس گزارش هلیتون از «رویه‌های رایج ۲۰۲۵»، مد جدیدی موسوم به «طلاق خواب» وارد عرصه سفر شده است، و بین زوج‌هایی که سعی می‌کنند خوابشان را بهبود بخشند محبوبیت فزاینده‌ای پیدا کرده است.

در سال جاری، ۶۳ درصد مسافران گزارش دادند که تنهایی بهتر می‌خوابند. در همین حال، گروه هتل‌داری هیلتون تایید کرد که ۳۷ درصد مسافران ترجیح می‌دهند در تعطیلات در تخت‌های جداگانه بخوابند، به‌ویژه زمانی که با فرزندانشان سفر می‌کنند.

هیلتون اعلام کرد: «از هر چهار نفر، سه نفر معتقدند که بهتر است هنگام سفر جدا از فرزندانشان بخوابند.»

اما این‌طور نیست زوج‌هایی که از رویه «طلاق خواب» تبعیت می‌کنند، در طول روز هم از یکدیگر جدا باشند. اگرچه عنوان «طلاق خواب» گمراه‌کننده است، در واقع می‌تواند به رابطه زوج متاهل کمک کند، به‌ویژه اگر برای خواب خوب شبانه مشکل دارند، فارغ از اینکه در تعطیلات باشند یا نباشند.

یافته‌های نظرسنجی آنلاین «آکادمی پزشکی خواب آمریکا» (AASM) در سال ۲۰۲۳ نشان داده است که بیش از یک‌سوم آمریکایی‌ها «طلاق خواب» گرفته‌اند، حتی اگر در تعطیلات نباشند. این یعنی زوج‌ها «همیشه» یا «گاهی اوقات» نه فقط به تختخواب‌های جدا بلکه اتاق‌های جدا نقل مکان می‌کنند تا بتوانند راحت بخوابند.

در گزارش آکادمی پزشکی خواب آمریکا اشاره شده است که مردان (۴۵ درصد) بیشتر احتمال دارد که روی کاناپه یا در اتاق مهمان بخوابند، و اتاق خواب را به شریک مونثشان واگذار کنند. بیست‌و‌پنج درصد زنان گفتند که معمولا آن‌ها به اتاق دیگری می‌روند، و شوهرشان در تخت مشترکشان می‌ماند.

دکتر سیما خوصلا، متخصص ریه و سخنگوی آکادمی پزشکی خواب آمریکا، گفت زوج‌هایی که کمبود خواب دارند بیشتر احتمال دارد با یکدیگر دعوا کنند و به‌دلیل کمبود استراحت از یکدیگر دلخور باشند. او متذکر شد: «خواب خوب شبانه برای سلامت و شادی مهم است، بنابراین جای تعجب ندارد که برخی زوج‌ها برای سلامت و بهزیستی کلی تصمیم می‌گیرند جدا بخوابند.»

استیسی تیری، مشاور سلامت روان در حوزه دورپزشکی در مرکز «گرو تراپی) (Grow Therapy)، در مصاحبه با شبکه فاکس، فهرستی از مزایا و معایب «طلاق خواب» در سفر را برشمرد. تیری تایید کرد که بهبود خواب می‌تواند تاثیری مثبت بر رابطه داشته باشد و خطر «مشاجره» یا «استیصال» را کاهش می‌دهد.

او به این رسانه گفت: «[طلاق خواب] حتی در برخی افراد می‌تواند ارتباط را تقویت کند، و می‌گویند احساس نزدیکی و صمیمیت بیشتری می‌کنند زیرا با اندکی دلخوری [پس از] خواب شبانه بد بیدار نمی‌شوند.»

با این حال، تیری این بحث را مطرح کرد که «طلاق خواب» می‌تواند از «نزدیکی» ناگهانی و پیش‌بینی‌نشده زوج‌ها جلوگیری می‌کند، و اهمیت صمیمیت و نزدیکی در اتاق خواب را در رابطه کاهش می‌‌دهد.

«طلاق خواب» به زوج‌‌ها امکان می‌دهد روش‌هایی را که برایشان بهترین نتیجه را دارد بررسی و امتحان کنند، به‌جای اینکه به عادت‌های خواب مرسوم برای پیروی از هنجارهای رابطه پایبند باشند. در اصل، ارتباط و لحظات صمیمیت آن‌ها می‌تواند بهتر شود زیرا هر شب در یک تخت نمی‌خوابند.

کارولینا گونسالوس، داروساز ارشد در فارمیکا، موافق است که این روند ممکن است بیش از آنکه آسیب‌زننده باشد نزدیکی میان زوج‌ها را افزایش دهد. او پیش‌تر به ایندیپندنت گفته بود: «خوابیدن در تخت‌های جدا به زوج‌ها این فرصت را می‌دهد تا قدر صمیمت خوابیدن کنار هم را بیشتر بدانند.»

«فاصله فیزیکی ناشی از خوابیدن در تخت‌های جدا ممکن است اشتیاق و میل به یکدیگر را تقویت کند، و به رابطه‌ای پرشورتر و رضایت‌بخش‌تر کمک کند و معنای رابطه برای هر دو نفر را افزایش دهد.»

گونسالوس همچنین «گرما» را عامل مختل‌کننده خواب می‌داند زیرا در مراحل عمیق خواب آرئی‌ام (REM، خواب با حرکت سریع چشم)، تنظیم دما برای بدن دشوار است.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۸۵۲۰۲ //
ارسال نظر