حماسه نوازی از ساحل خزر تا کرانههای عمان
اولین جشنواره ملی موسیقی حماسی کشور که قرار است روز جمعه نهم شهریور ماه آغاز شود، میزبان بزرگان موسیقی از هفت اقلیم فرهنگی ایران است.
اولین جشنواره ملی موسیقی حماسی کشور که قرار است روز جمعه نهم شهریور ماه آغاز شود، میزبان بزرگان موسیقی از هفت اقلیم فرهنگی ایران است.
بنا به اعلام دبیر علمی «جشنواره موسیقی کمالان»، بزرگان موسیقی حماسی در قالب گروههایی از بوشهر، لرستان، کردستان، آذربایجان در این همایش حضور دارند.
به گفته آرش اوستا تاکید بر مشترکات فرهنگی یکی از اهداف برگزاری جشنواره کمالان است. بر این اساس قرار است در شبهای برگزاری، گروههای بوشهری و بلوچی، گروههای لری و بختیاری و گروههای آذری و کرمانجی به واسطه اشتراک فرهنگی به اجرای مشترک با یکدیگر بپردازند.
اوستا در ادامه با اشاره به اینکه حضور علی اکبر شکارچی، چهره شناخته شده موسیقی حماسی یکی از نقاط قوت نخستین دوره جشنواره موسیقی حماسی است، گفت: «استاد شکارچی بنا است در این مراسم موسیقی حماسی را به شیوه بحث و مصداق روی صحنه اجرا کند. به این صورت که حاضران سوال کنند و او با اجرای خود به آنان پاسخ دهد.»
دبیر علمی جشنواره همچنین توضیحاتی در رابطه با اجرای زنان حماسه نواز ارائه کرد: «در این بخش پریسا سیمینمهر بهعنوان حماسهخوان و لینا شریفیان بهعنوان حماسهنواز اجراهای متفاوتی روی صحنه خواهند برد. سیمینمهر نقل حماسی شاهنامه و شریفیان موسیقیسازی حماسی بوشهری را اجرا خواهند کرد.»
حضور علی ناری به عنوان مرشد و میاندار با اجرای قطعات حماسی در دو بخش قومی و ملی به همراه زنگ و ضرب زورخانهای یکی دیگر از برنامههای در نظر گرفته شده در اولین جشنواره کمالان است. همچنان که نوازندگان گیلک نیز به اجرای برنامه میپردازند.
اوستا در آخر اضافه کرد: «آوازهای حماسی کرمانجی توسط حسین والینژاد همراه با ساز دوتار اجرا خواهد شد.»