"فرش قرمز" در جشنواره فیلم فجر مصداق کامل تقلید از الگوهای غربی است
بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) تاکید کرد: مراسم فرش قرمز در جشنواره فیلم فجر مصداق کامل تقلید کورکورانه از الگوهای غربی است.
به گزارش فرتاک نیوز ، بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) به محمد حیدری دبیر سی و پنجمین دوره جشنوره فیلم فجر نوشت: فارغ از هرگونه دغدغه سیاسی و جناحی دقایقی تأمل کنید و در برابر وجدان خود به این پرسش اساسی پاسخ دهید که آیا فرش قرمز جشنواره فجر انقلاب اسلامی مصداق امروزی همین خودنمایی قارونوار نیست؟ آیا نباید حسرت بخورید که چرا با دستان خودتان فضای هنری کشور را که بسیاری از هنرمندان آن دغدغه مندان دردهای مردم جامعه هستند به سمت تبرج و خودنمایی هدایت میکنید؟
در ابتدای این نامه آمده است: همانگونه که مستحضر هستید در فضای مدیریتی کشور، وارد کردن فرهنگ بیگانه و ناهمخوان با فرهنگ ایرانی ـ اسلامی نه تنها خیانت به فرهنگ اصیل کشور محسوب میشود، بلکه شائبه غرب دوستی و از خود بیگانگی را در اذهان همگان ایجاد میکند. چه مضحک است که انسان کاری را که نقض غرض باشد انجام بدهد.
در ادامه تاکید شد: از طرفی با هدف تعالی مردم فعالیتهای فرهنگی را سامان بدهد و از طرف دیگر آن کارها را آلوده و آغشته به آفاتی بکند که به مسموم شدن و نتیجه عکس دادن منجر بشود. جشنواره فجری که به نشانه وفاداری هنر اصیل و ناب به ارزشهای والای انقلابی که پیامش رفع استضعاف، کمک به محرومان جهان، رفع ظلم و تبذیر و نفی حاکمیت ظلم و هواهای نفسانی بر مردم برگزار میشود، خود را آلوده به فرهنگ غلط و باطل و نسخ شده و عقب افتادهای که انقلاب بر علیهش قیام کرد بکند. آیا این همان نقض غرض نیست؟
در قسمت دیگری آمده است: مراسم فرش قرمز که مصداق کامل تقلید کورکورانه از الگوهای غربی است چند سالی هست که سایه شومش را بر جشنواره فجر گسترده است. حضرتعالی به خوبی مستحضر هستید که مراسم فرش قرمز در بافت فرهنگی خود از سویی، برآمده از فرهنگ تبرج و خود آرایی است و از سوی دیگر مبلغ و مروج مدپرستی و غوطهور شدن در تجملات دنیایی. این پدیده ناخوشآیند در حالی گریبانگیر فضای هنری سینمای مغربزمین و متأسفانه کشور ما شده است که در قرآن کریم جامعه اسلامی به وضوح از بازگشت به این الگو که از مولفههای فرهنگ جاهلیت اولی به حساب میآید مورد نهی واقع شده است. (آیه 33 سوره مبارکه احزب)
در ادامه تاکید شده است: قرآن کریم در آیات دیگری به بیان حکایت کسانی می پردازد که قارون وار در مرعی و منظر دیگران حاضر می شوند و مردم با استصیلال به آنها خیره شده به نحوه حیات اشرافی آنان حسرت می خورند. (آیه 79 و 80 سوره مبارکه قصص)
این تشکل دانشجویی در ادامه این نامه نوشت: جناب آقای حیدری، از شما برادرانه خواهشمندیم فارغ از هرگونه دغدغه سیاسی و جناحی دقایقی را در این آیات تأمل کنید و در برابر وجدان خود به این پرسش اساسی پاسخ دهید که آیا فرش قرمز جشنواره فجر انقلاب اسلامی مصداق امروزی همین خودنمایی قارونوار نیست؟ آیا نباید حسرت بخوردید که چرا با دستان خودتان فضای هنری کشور را که بسیاری از هنرمندان آن دغدغه مندان دردهای مردم جامعه هستند به سمت تبرج و خودنمایی هدایت میکنید؟
در ادامه این نامه خطاب به دبیر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، تاکید شد: شما در مصاحبه خود اعلام کردهاید که بخاطر حواشی فرش قرمز را به پردیس ملت منتقل خواهید کرد؛ آیا آثار سوء فرهنگی این تقلید کورکورانه با برگزاری آن در پردیس ملت از بین میرود؟ آقای حیدری مستحضر باشید که نقدهای ما به جشنواره فجر محدود به این موارد نمیشود؛ اما متأسفانه فضای این روزهای مدیریتی کشور به گونهای شده است که ناچاریم درباره این مباحث سخن بگوییم. امیدواریم با رفع اینگونه آسیبها بتوانیم به مباحث اصلیتر در این حوزه بپردازیم.