رونمایی از صدای عاشقانهها
کتاب صوتی «یاد تو» با حضور «علیرضا بهرامی» شاعر آن و «مهرداد اسکویی» هنرمند فیلمساز کشورمان که این شعرها را خوانده است، در شهر کتاب همدان رونمایی شد. این کتاب عاشقانههای بهرامی، نویسنده و شاعر همدانی است.
شاعر اصیل، شعرهای با اصالت
«حسن گوهرپور» نویسنده و شاعر همدانی در این مراسم گفت: علیرضا بهرامی را واجد شرایطی میدانم که شما باید پیش از خرید کتاب او به آنها دقت کنید؛ نخست اینکه او سالهاست با افرادی نشست و برخاست میکنند که آفریننده شعر هستند. درست است که همنشینی با بزرگان، بزرگی نمیآورد اما اگر اسباب بزرگی انسان فراهم باشد، این همنشینی میتواند مسیری برای او روشن کند که متوجه شود بزرگبودن چه ویژگیهایی دارد. بهرامی از آغازگران فعالیت در خبرگزاری ایسناست و در دورههای مختلف با بزرگان ادبیات این سرزمین معاشرت داشته است و از آنها بسیار آموخته است.
گوهرپور تاکید کرد: علیرضا بهرامی اشعار فراوانی حفظ است. موضوع دیگر اینکه او در راه شاعری بسیار پایمردی داشته است و در این سالها با تعداد مجموعهشعرهایی که منتشر کرده هیچوقت درگیر حاشیهها نشده و هیچوقت درگیر لابیهای مرسوم نشده است.
این شاعر همدانی به ویژگی نجابت در اشعار بهرامی اشاره کرد و توضیح داد: حضور بهرامی در برگزاری مسابقه جوایز سال بسیار ستودنی است و قدیمیترین جایزه کتاب در ایران را داوری میکند. مگر غیر از این است که فقط کسی که درد ادبیات دارد و دغدغه زیستن با فرهنگ و ادبیات با اوست، چنین کاری انجام میدهد. چند کتاب بهرامی در خارج کشور نیز ترجمه شده است و این موضوع اثبات میکند که او در عرصه شعر حضور مستمر داشته است.
گوهرپور گفت: همه این ویژگیها را که کنار هم بگذاریم میدانیم که اگر شعری از بهرامی میخوانیم خیالمان راحت باشد که این شهر اصالت دارد.
شعرهایی از سر درد
علیرضا بهرامی در برنامه رونمایی از کتاب خود گفت: بسیاری از شعرای کتاب «یاد تو» در سفر سروده شدهاند و در موقعیت سفرشکل گرفتهاند و اساسا دلیل ارتباط مبارک یک شاعر با یک فیلمساز فوقالعاده که امشب در جمع ما حضور دارد، همین عنصر سفر بوده است؛ وقتهایی که درد دوری و دردهای پیرامون در وجودمان چیره میشد.
بهرامی گفت: نمیدانم چند تا از مستندهای مهرداد اسکویی را دیدهاید اما از دید من از سالها پیش بودهاند و تا سالهای طولانی خواهند بود؛ تا رویاهای دم صبح که این روزها تقریبا تمام جشنوارههای درجه یک حوزه مستند را درنوردیده و به توفیقهای متعدد رسید، درد آدمها را روایت میکند. درد حسرتها، درد تنهایی ودرد زخمها.
وی افزود: وقتی این دردها بر راوی این دردها چیره میشد با شعر به تسکین میرسید و این تسکین برای من اتفاق مبارکی رقم زد که منجر به این مجموعه شد یعنی امکان مضاعف صدای مخملین و انگار دردشناس مهرداد اسکویی. شعر، درد و فراق محورهای مشترک من و مهرداد اسکویی است. گاهی شده از من پرسیدهاند چطور یک فیلمساز دردهای اجتماعی عاشقانههای یک شاعر اجتماعی را خوانده است که گاهی در شعر و گاهی در رسانه به دنبال روایت دردها و زخمهاست. آنها شاید از این غافلند که در همه فیلمها و در هم آن خبرهای تلخ چه عشقی نهفته است. این تصمیم جدیدی نبوده که از امروز به بعد چون به مزاق بازار خوش میآید بنشینیم و شعرهای عاشقانه بنویسیم اما این شعرها لابلای همان خبرهای تلخ نوشته شدهاند و مهرداد اسکویی بین همان مستندسازیهایش از تلخیها، این شعرها را بارها و بارها خوانده و شما یکبارش را گوش میکنید.
خواندن برای دل
مهرداد اسکویی نیز در این برنامه گفت: چرا شعرهای بهرامی و چرا عشق؟ برای عشق سالهاست شعر میخوانم، فیلم میسازم، سفر میکنم و آدم میبینم اما فکر میکنم مفهوم عمیق آن را پیدا نکردهام. انقدر انتزاعی و پیچیده است که من به عنوان مسافر آن را خیلی نمیشناسم اما آن را حس میکنم چون درد دارم، فراق دارم و زخم دارم. علیرضا بهرامی را خیلی دوست دارم. با اینکه فکر میکردم خیلی آرام است و من خیلی ناآرام، وقتی شعرهایش را میخواندم به این فکر میکردم که مگر میشود یک نفر آدم را انقدر خوب روایت کند؟ مگر ما تجربیات یکسان داشتیم؟ چگونه شعرهای او وصف حال من است.
وی ادامه داد: شعر خواندن از این دیگران قطعا به انسان به عنوان یک شاعر کمک میکند اما باید درد کشید، باید عاشق شد، باید دید و باید سفر کرد. وقتی شعرهای بهرامی را میخوانم هیچوقت خسته نمیشوم و هر بار یک شعر را میخوانم احساس نو بودن میکنم. من این شعرها را برای دل خودم خواندم چون احساس میکنم آدم میتواند برای دل خودش شعر بخواند بعد آن را گوش بدهد. حالا هم همهاش از علیرضا میپرسم پس کی مجموعه دوم؟ یکی از تجربیات مهم من و زندگی دوباره من خواندن این شعرها بود.
گزارش از فاطمه کاظمی
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.