حواشی تمامناشدنی یک مراسم در شیراز
مراسم پایتختی جوانان جهان اسلام در ۱۶ بهمن ماه در شیراز برگزار شد اما حواشی مربوط به این برنامه تا امروز ادامه داشته است.
فرتاک نیوز: مراسم پایتختی جوانان جهان اسلام در 16 بهمن ماه در شیراز برگزار شد اما حواشی مربوط به این برنامه تا امروز ادامه داشته است. در این برنامه آیتالله ایمانی، نماینده ولی فقیه در استان فارس و آیتالله دستغیب تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی (ع) در اعتراض به موسیقی و همراهی زنان و مردان برای اجرای آن مراسم را ترک کردند.
آیتالله ایمانی فردای آن مراسم در پایان جلسه درس خارج، به بیان نکاتی درباره این مراسم پرداخته و آن را مناسب و در شان مردم شیراز و سومین حرم اهل بیت ندانست. به گفته وی «هنوز برخی مسئولین شیراز و فارس در حال و هوای جشن فرهنگ و هنر هستند و اینجا دارند آن فضا را دنبال میکنند».
نماینده ولی فقیه در استان فارس نسبت به برگزارکنندگان این برنامه، آرایشها و لباسهای زنان این مراسم اعتراض کرده و آن را بیشباهت به جشن هنر ندانست. وی در خطبههای نماز جمعه نیز این موضوع را مطرح کرد و خواستار عذرخواهی مسئولان برگزارکننده از مردم و ایل عشایر شد.
آیتالله ایمانی در خطبههای نماز جمعه گفت: باید مدیری که خلاف کرده بیخ گوشش را گرفت نباید با خوب و بد یکسان برخورد شود. باید از مردم مومن و انقلابی شیراز، جوانان مومن شیرازی، صاحبان مدالهای علمی و ورزشی این شهر و به ویژه از ایل بزرگ قشقایی به دلیل توهینی که به زنان عشایر شد، عذرخواهی شود.
نماینده ولیفقیه در استان فارس با بیان اینکه در مراسم افتتاحیه پایتختی جوانان جهان اسلام عدهای با لباس زنان عشایر ایل قشقایی دف و تنبک زدند و به اجرای حرکات موزون پرداختند، افزود: تاریخ را بخوانید 32 زن عشایر ایل قشقایی در فاصله برازجان و کنار تخته یک گردان انگلیسی را به زانو در میآورند، این زن عشایر است نه زنی که دف به دست بگیرد.
بهدنبال این موضوع و نامهای که آیتالله ایمانی و آیتالله دستغیب خطاب به وزیر اطلاعات نوشتند و از وی به دلیل بیتفاوتی نسبت به آنچه در شیراز رخ داده، انتقاد کردند سپاه فجر استان فارس، شورای شهر شیراز، جامعه روحانیت مبارز و اقشار بسیج هر یک در بیانیههایی جداگانه از مواضع آیتالله ایمانی و آیتالله دستغیب حمایت کرده و خواستار حفظ شان شهر شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت شدند.
این جریان سبب شد که اداره کل ورزش و جوانان استان فارس بیانیهای منتشر کند و درباره برخی از اتفاقات مراسم پایتختی جوانان جهان اسلام پاسخ دهد. در بیانیه ورزش و جوانان آمده است « در قسمتی از این همایش کودکان با پوشش لباس اقوام مختلف فارس در حالی که گروه موسیقی محلی و همچنین صدای ساز سرنای یکی از خادمین حضرت شاه چراغ (ع) آنان را همراهی میکردند».
اداره کل ورزش و جوانان در بیانیه خود ذکر کرده که بر همه کس محرز است که قیاس پوشش اقوام پارسی و موسیقی محلی و صدای ساز سرنای نقاره خانه حرم مطهر با فرهنگ مبتذل غربی قیاسی مع الفارق بوده و چیزی جز جفا در حق و حقوق این مردم شریف و بهرهای جز رنجش خاطر این عزیزان را در بر نخواهد داشت».
بیانیه اداره کل ورزش و جوانان و انتشار آن در برخی از رسانهها واکنش معاونت فرهنگی حرم حضرت شاهچراغ (ع) را به دنبال داشت و امروز در بیانیهای پاسخ اداره کل ورزش و جوانان را چنین داده است: « ظاهراً هدف از صدور بیانیه مزبور توجیه بخشی از برنامه آن افتتاحیه است که با عکسالعمل و خروج معترضانه عالمان برجسته شهرمان آیتالله ایمانی و آیتالله دستغیب مواجه شد».
معاونت فرهنگی شاهچراغ (ع) با انتشار عکسی از لحظه خروج آیتالله دستغیب و حضور زنان بر روی صحنه گفته است: « اگر منظور این است که بانوانی که در صحنه و مراسم سالن حضور داشتهاند کودک بودهاند، این خود خلاف واقع آشکار است».
همچنین درباره استفاده از ساز سرنا و ارتباطش با حرم مطهر در این بیانیه آمده است: « صدای ساز سُرنا ارتباطی با نقّارهخانه حرم مطهر نداشته است. موسیقی محلی اجراء شده مربوط به گروه شناخته شده رستاک بوده است. تهیهکنندگان بیانیه پنداشتهاند صرفاً با ذکر نام مبارک حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) و سایر مقدّسات آنچه اتفاق افتاده، جبران خواهد شد».