دستکاری تصاویر با هوش مصنوعی پیکسل گوگل؛ کارشناسان نگران آینده حوزه عکاسی هستند
مخالفان هوش مصنوعی گوگل باور دارند که دستکاری تصاویر توسط فناوری میتواند حوزه عکاسی موبایل را تغییر دهد.
در عصر فعلی، گزینههای بسیار زیادی وجود دارد که کاربران گوشیهای هوشمند با کمک آنها میتوانند تصاویر خود را تغییر و بهبود دهند و در چند سال گذشته شاهد گسترش استفاده از هوش مصنوعی برای انجام چنین وظایفی بودهایم. گوگل نیز اخیراً با گوشیهای پیکسل 8 و پیکسل 8 پرو از قابلیتی پرده برداشت که میتواند حالات چهره افراد در عکسها را تغییر دهد. هرچند این قابلیت از دید بسیاری از افراد شگفتانگیز بهنظر میرسد اما منتقدانی دارد که ادعا میکنند نحوه عکسگرفتن ما را تغییر داده است.
فناوری جدید هوش مصنوعی گوگل توسط مفسران و کارشناسان حوزه فناوری با عناوین «نامطلوب» (The Verge)، «عجیب وترسناک» (Tech Radar) و احتمالاً «تهدید جدی برای اعتماد مردم به محتوای آنلاین» (Cnet) توصیف شدهاند.
نظر مخالفان هوش مصنوعی پیکسل گوگل
Previous
Next
«اندرو پیرسال»، عکاس حرفهای و مدرس ارشد روزنامهنگاری در «دانشگاه ولز جنوبی» از جمله افرادی است که میگوید دستکاری هوش مصنوعی خطراتی را بههمراه دارد. او در این رابطه به BBC میگوید:
«یک دستکاری ساده، حتی به دلایل زیباییشناختی، میتواند ما را به مسیری تاریک هدایت کند.»
به گفته او، این خطرات برای افرادی که از هوش مصنوعی در زمینههای حرفهای استفاده میکنند بیشتر است، اما برای همه پیامدهایی وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند.
بااینحال، «آیزاک رینولدز» از گوگل و مدیر تیم سازنده سیستمهای دوربین موبایل این شرکت در صحبت با بیبیسی وعده داد که غول موتور جستجو داشتن توجه اخلاقی به فناوری مورد استفاده توسط مصرفکنندگان خود را جدی میگیرد. او همچنین اشاره کرد ویژگیهایی مانند Best Takes که میتواند تصاویر مشابه را پیدا کند، چیزی را «جعل» نمیکنند.
در مقایسه با گوشیهای سامسونگ، اپل و سایر شرکتها، کیفیت و نرمافزار دوربین گوشیهای پیکسل از جمله نقاط قوت آنها محسوب میشود و اضافهشدن ویژگیهای هوش مصنوعی نیز میتواند افراد زیادی را جذب کند.
ریلنولدز در دفاع از ویژگیهای هوش مصنوعی دوربین پیکسل توضیح میدهد:
«اگر [در عکسی که گرفتهاید] نسخهای وجود داشت که در آن شخصی لبخند زده بود، این ویژگی آن نسخه را به شما نشان میدهد.»
تصویر بالا توسط هوش مصنوعی دستکاری شده و اندازه و موقعیت افراد جلوی صحنه تغییر یافته است.
البته همانطور که رینولدز اشاره میکند، فناوری جدید گوگل از متادیتا برای عکسهای خود استفاده میکند که ردپای دیجیتالی یک تصویر محسوب میشود. در واقع با کمک این دادهها، میتوان ساختگیبودن تصویر را تشخیص داد.
پروفسور «رافال مانتیوک»، کارشناس گرافیک و نمایش از «دانشگاه کمبریج» اشاره میکند که استفاده از هوش مصنوعی در گوشیهای هوشمند نباید در زمینه واقعی جلوهدادن عکسها استفاده شود. او میگوید:
«مردم میخواهند تصاویر زیبایی ثبت کنند. اما تمام سازوکار پردازش تصویر در گوشیهای هوشمند برای تولید تصاویر زیبا و نه واقعی است.»
Previous
Next
تمام این موارد نشان میدهد که فناوریهای جدید در بین کارشناسان ملاحظات اخلاقی زیادی را در مورد تشخیص واقعی یا ساختگیبودن محتواها بهوجود آورده است. از سوی دیگر گوگل مطمئن است که کاربران با این فناوری موافقت خواهند کرد و معمولاً ویژگیهای هوش مصنوعی گوشیهای جدید خود را در مرکز کمپینهای تبلیغاتی خود قرار میدهد.