سه دلیل آغاز نشدن اولین پروژه بازسازی بافتهای فرسوده در تهران
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به تاخیر چند ماهه در اجرای اولین پروژه بازسازی بافت فرسوده تهران، گفت: افزایش نرخ مصالح ساختمانی و تغییر مدام شهرداری تهران باعث شد پروژه بازسازی بافت فرسوده در تهران همچنان مسکوت بماند.
هوشنگ عشایری در حاشیه نخستین نمایشگاه مسکن، شهرسازی و بازآفرینی شهری در پاسخ به سوال چرا همچنان با گذشت حدود یک سال از کلنگزنی اولین پروژه بازسازی بافتهای فرسوده هنوز هیچ اقدامی برای احداث ۱۰۰ واحد مسکونی نشده است، گفت: از مرحلهای که کلنگزنی پروژه ۱۰۰ واحدی سیروس تهران رخ داد، سه اتفاق پشت سر هم باعث شد تا احداث این واحدها همچنان بلاتکلیف بماند.
وی افزود: اولین مشکل مواجه شدن با لولههای گاز در آن منطقه بود و سپس قرار شد پروانه ساختمانی برای این پروژه گرفته شود؛ اما سه بار از آن زمان تاکنون شهردار تهران تغییر کرده است که همین باعث شده اخذ پروانه ساختمانی با تأخیر مواجه شود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: سومین دلیل افزایش نرخ مصالح ساختمانی بود که فردا قرار است طی جلسهای این موضوع با پیمانکار مربوطه به بحث گذاشته شود.
عشایری با بیان اینکه فقط در پروژه سیروس خاکبرداری شده است، گفت: اخذ پروانه در کمیسیون ۵ نیز تصویب شده است و تنها مشکل تفاوت قیمت زمان عقد قرارداد و تفاوت قیمت مصالح ساختمانی در زمان عقد قرارداد با حال حاضر است که امیدواریم فردا تعیین تکلیف شود تا کار هرچه سریعتر آغاز شود.
به گفته وی اگر به تفاهم نهایی نرسیم، مجبور هستیم بر اساس نرخهای جدید این پروژه را مجددا به مناقصه بگذاریم.
عشایری در خصوص موضوع بهسازی بافتهای فرسوده گفت: سه نوع روش اقدام برای این موضوع وجود دارد؛ کسانی که دارای ملک و ساکن آن منطقه هستند و خود داوطلب بازسازی میشوند، بخش دیگر سرمایهگذاران و شرکتهای توسعهگر اطلاق میشوند که زمین را خریداری و مجوزهای لازم را دریافت و بازسازی را انجام میدهند.
وی ادامه داد: روش سوم زمینهایی است که دولت در اختیار نهادهای توسعهگر قرار میدهد تا اقدام به بازسازی و ساخت واحدهای مسکونی کنند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اضافه کرد: پروژه بازسازی شهری به تمام استانداران ابلاغ شده است؛ برای همه محلات هدف که ۲۷۰ محله است طرحهای خود را ارائه کردهاند و تاکنون ۹۲ شرکت در این پروژهها ثبت نام کردهاند تا عملیات اجرایی را آغاز کنند.
وی با اشاره به اینکه از مردم میخواهیم که حرکت کنند تا بهتر و آسانتر به رونق بافت فرسوده برسیم، گفت: کل منابعی که برای موضوع بازآفرینی شهری ایران پیشبینی شد ۶ هزار میلیارد تومان برای سال ۹۷ بود که در سراسر استانها توزیع شد؛ بنابراین از این ۶ هزار میلیارد تومان ۴۵۰۰ میلیارد تومان مربوط به بخش تسهیلات برای سازندگان و مردم و ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه خدمات زیربنایی و روبنایی بود.
عشایری تصریح کرد: از مبلغ ۴۵۰۰ میلیارد تومان برای شهر تهران تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی با سود ۹ درصد و برای سایر شهرها تسهیلات ۴۰ میلیون تومانی با سود ۹ درصد اختصاص یافته است اما اگر سازندگان حرفهای بخواهند از مازاد این وام استفاده کنند میتوانند تا سقف ۱۱۰ میلیون تومان از این تسهیلات استفاده کنند به شرط اینکه برای شهر تهران ۶۰ میلیون تومان مابقی را با سود ۱۸ درصد دریافت کنند.
وی گفت: در بافت فرسوده تاکنون از ابتدای سال برای ۷۰ هزار واحد برنامهریزی شده که ۳۵ هزار واحد توسط مردم و توسعهگران و ۳۵ هزار واحد بر روی اراضی دولتی و شهرداریها انجام شده است. این عدد نشان میدهد که سرمایهگذاران و مردم از موضوع بازآفرینی و احیای بافتهای فرسوده استقبال کردهاند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.