فهم مشترکی از معنی اصلاحات وجود ندارد
فشار برای اصلاحات دموکراتیک در منطقه مشخص وابسته است و پس از حملات 11 سپتامبر روندی جدید در گرایشات اصلاحطلبانه در خاورمیانه آغاز شد.

پس از حملات 11 سپتامبر روندی جدید در گرایشات اصلاحطلبانه در خاورمیانه آغاز شد. نویسنده بر این بارو است که بحث در مورد اصلاحات سیاسی در رسانههای منطقه، فراخوان برای دموکراسی توسط فعالان جامعه مدنی، و وعده انجام تغییرات- اصلاحات- توسط دولتهای عربی، برخی را متقاعد کرد که در نهایت شاهد دموکراتیزه شدن منطقه خواهیم بود.
این مقاله به بررسی فشارهای داخلی و خارجی، از جمله حمله سال 2003 به رهبری ایالات متحده به عراق که بحثهای مربوط به اصلاحطلبی را تشدید کرد، خواهد پرداخت.
بهعلاوه مقاله به تجزیه و تحلیل سه دیدگاه عمده در مورد اصلاحات در منطقه میپردازد که شامل1-مباحث یا دستورکارهای لیبرال دموکراتها، 2-چشمانداز فراروی اسلامگرایان معتدل، 3- و در نهایت رویکرد مدرنیزاسیون که خواست یا مطلوب رژیمهای عربی است.
نویسنده مقاله بر این باور است که در حالی شاهد شکلگیری توافق در مورد ضرورت انجام اصلاحات در میان نخبگان سیاسی منطقه هستیم با این وجود فهم مشترکی از معنی اصلاحات در میان آنها وجود ندارد.
نویسنده معتقد است. اصلاحات در این منطقه فقط در تغییرات واقعی- عملی- میبایست انعکاس داشته باشد نه اینکه فقط در حد بحث و سیاستهای اعلامی باشد.
نویسنده اعتقاد دارد که هنوز در کشورهای عرب منطقه این رژیمهای سیاسی حاکم هستند که کنترل دستور کار هر گونه رفرم را در دست خود دارند. آنها مایل به اقداماتی- اصلاحی- هستند که به ارائه چهرهای مثبت از خودشان در خارج از کشور کمک کند و در بعد داخلی زمان را میخرند (یا در اصطلاح وقتکشی میکنند) و البته تا زمانی این اصلاحات را انجام میدهند که نقض کننده قدرتشان نباشد.
در نهایت نویسنده به این نتیجه میرسد که آینده اصلاحات سیاسی بسته به توانایی اصلاحطلبان لیبرال برای جذب پشتیبانی مردمی، نقشآفرینی جنبشهای اسلامی میانهرو و تمایل ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی به منظور فشار برای اصلاحات دموکراتیک در منطقه مشخص وابسته است.
خلاصهای از مقاله لاتین - Political Reform in the Arab World: A New Ferment?- نویسنده مقاله Amy Hawthorne (امی هاترون) – سال چاپ 2004-