۷۰ درصدی قوانین مرتبط با آلودگی هوا اجرا نشده است!
حدود ۷۰ درصد مصوبات قانونی در جهت کاهش آلودگی هوا اجرایی نشده است که همین مسئله میتواند یکی از عوال تشدید وضعیت آلودگی هوا قلمداد شود.
هر ساله با آغاز فصولِ سرد سال، شاهد افزایش میزان غلظت آلایندههای هوا به واسطه پدیدهای به نام "اینورژن" یا "وارونگی دما" در شهرهای بزرگ و پرجمعیت هستیم که این مسئله بر تشدید شرایط آلودگی هوا در این شهرها نیز اثرگذار است.
در همین راستا، بسیاری از کارشناسان و حتی مسئولانی از سازمان حفاظت محیط زیست و نمایندگان مجلس معتقدند که برای رفع آلودگی هوای تهران و دیگر شهرهای کشور کمبود قوانین نداریم که لازم است دستگاههای متولی در این قوانین به وظایفشان در این چارچوب قانون عمل کنند.
بهزاد اشجعی؛ دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای زیستمحیطی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: در سالهای اخیر اقدامات خوبی در راستای مقابله با آلودگی هوا از سوی دستگاههای مختلف انجام شده، در صورتی که اگر این اقدامات بهخوبی انجام شده بود، امروز شاهد وضع موجود در زمینه آلودگی هوای شهرها نبودیم.
وی با تأکید بر اینکه بخش عمدهای از مصوبات و قوانین در حوزه مقابله با آلودگی هوا در سالهای اخیر اجرا نشده است، گفت: همین مسئله موجب شده تا اقدامات در راستای جلوگیری از انتشار آلایندهها به خوبی انجام نشود و امروز شاهد وضعیت موجود باشیم.
دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای زیستمحیطی سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر اینکه 200 مصوبه قانونی برای 20 دستگاه در جهت کاهش انتشار آلایندهها وجود دارد، افزود: طبق بررسیهایی که انجام دادهایم، حدود 70 درصد این مصوبات قانونی در جهت کاهش آلودگی هوا اجرایی نشده است که همین مسئله میتواند یکی از عوال تشدید وضعیت آلودگی هوا قلمداد شود.
اشجعی ادامه داد: در یک مقطع زمانی از دستگاهها درخواست کردیم که به صورت خوداظهاری، میزان اجرایی شدن ضوابط قانونی کاهش آلودگی هوا را اعلام کنند که، طبق اعلام خودشان، دستگاههای اجرایی متولی در امر کاهش آلودگی هوا، 50 درصد مصوبات قانونی را اجرا نکردهاند.
وی اضافه کرد: در شرایطی که درصد زیادی از احکام قانونی در حوزه کاهش انتشار آلایندهها از سوی دستگاههای ذیربط اجرایی نشده است، نباید انتظار کاهش آلودگی هوا را داشته باشیم.
دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای زیستمحیطی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: اگر مصوبات قانونی برای کاهش آلودگی هوا بهطور کامل و با مشارکت دستگاهها اجرایی نشود، وضعیت آلودگی هوای شهرهای کشور، نه تنها برطرف نمیشود، بلکه تشدید نیز خواهد شد.
اشجعی خاطرنشان کرد: دستگاههای مسئول در حوزه کاهش آلودگی هوای شهرهای کشور، میبایست به وظایف قانونیشان در این زمینه عمل کنند، زیرا منابع، اعتبارات و قانون برای برونرفت از وضعیت فعلی آلودگی هوای شهرهای کشور داریم که با کمی هماهنگی و اجرای بهموقع قوانین میتوان شرایط را بهبود بخشید.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.