رییس اتحادیه مشاوران املاک کشور پیش بینی کرد؛
رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور پیش بینی کرد، با توجه به گسترش استفاده مردم از فضای مجازی،70 درصد معاملات بخش مسکن تا یک دهه آینده از طریق این فضا انجام شود.
به گزارش فرتاک نیوز، حسام عقبایی روز یکشنبه در همایش مشاوران املاک با بیان اینکه نمیتوان از استفاده مردم از فضاهای مجازی جلوگیری کرد، افزود: باید این مساله را به عنوان یک واقعیت ضروری بپذیریم و از این ظرفیت ها در جهت رونق کسب و کار صنوف مختلف از جمله مشاوران املاک استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه بیش از 650 هزار نفر در دفاتر مشاوران املاک در کشور به صورت مستقیم مشغول کار هستند، گفت: با احتساب خانواده های آنها در مجموع بیش از 2میلیون و 400 هزار نفر در سطح کشور در داخل این صنف قراردارند.
عقبایی بر ارتقای ظرفیت مشاوران املاک در کشور تاکید کرد و گفت: در این راستا باید از ظرفیت های مراکز تحقیقاتی، پارکهای علمی و فناوری و دانشگاه ها استفاده شود تا هرچه می توانیم برای تسهیل معاملات از فضاها مجازی استفاده کنیم.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران ضمن ابراز خرسندی از ورود جوانان تحصیل کرده با ایده های جدید به صنف مشاوران املاک، اظهار داشت: به همین منظور برای نخستین بار در کشور بیش از 160 دانشجو در رشته مشاوران املاک در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل هستند.
وی بیان کرد: در حال حاضر در کشور 24 سایت در فضای مجازی در بخش املاک فعال هستند، اما فعالیت 4 و یا 5 سایت در این زمینه بسیار گسترده است .
عقبایی با بیان اینکه ما در اتحادیه مشاوران املاک همواره مسوول حفظ حقوق همکاران صنفی خود هستیم، افزود: استفاده از فضاهای مجازی نباید بدون حذف مشاوران املاک باشد، هرچند که تا یک دهه آینده 70 درصد معاملات مسکن در کشور در فضای مجازی به صورت دیجیتالی انجام خواهد شد، لذا با بودن مشاوران املاک در این عرصه مردم با اطمینان خاطر بیشتری معاملات خود را انجام خواهند داد.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور بر ضرورت نظارت بیشتر برای خرید و فروش مسکن در فضاهای مجازی تاکید کرد و گفت: اتحادیه مشاوران املاک مخالفتی با فعالیت سایت های مجازی ندارد، اما داشتن پروانه کسب، نظارت کافی بر فعالیت سایت ها و حذف نکردن مشاوران املاک به عنوان واسطه معاملات زمین و مسکن در کشور سه شرط مهم ما است.
عقبایی با بیان اینکه قانون صلاحیت انجام معاملات مسکن را در اختیار مشاوران املاک قرار داده است، بیان کرد: ضروری است برای تسهیل معاملات، تمام مشاوران املاک به اطلاعات مورد نیاز ثبتی، مالیاتی، بانکی، طرح تفصیلی و بدهی های خدمات عمومی واحدهای مورد نظر که برای فروش ارایه می شوند، دسترسی داشته باشند.
وی یادآور شد: نبود اطلاعات مورد نیاز در اختیار مشاوران املاک در کشورسبب شده
است هرجا مشکلی در معاملات مسکن پیش آید، مشاوران املاک مقصر معرفی شوند، در حالی که آنها به مواردی از جمله وجود معارض، بازداشت بودن ملک، قرار داشتن در طرح های شهری و غیره دسترسی ندارند.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران با بیان اینکه به همین خاطر در حال حاضر ریسک خرید ملک در ایران بالا است، گفت: در صورتی که دستگاه های اجرایی و سازمان های ذیربط اطلاعات مورد نیاز خود را در اختیار مشاوران املاک قرار دهند، در این صورت آنها به سهولت این اطلاعات را در اختیار خریداران قرار خواهند داد.
در ادامه یک عضو اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه روند بازاریابی و فروش ملک در تهران و کشور در حال تغییر است، افزود: از ابتدای مرداد ماه تاکنون 12 میلیون و 400 هزار صفحه سایت بزرگترین مرجع معاملات املاک در فضای مجازی مورد بازدید قرار گرفته و بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر به این سایت دیجیتالی برای خرید واحدهای مورد نظر خود مراجعه کرده اند.
محمدحسین رفعتنژاد یادآورشد: در فضای مجازی و در سایتهای افقی همه چیز به فروش میرسد، اما وب سایتهای عمودی به صورت تخصصی فقط اقدام به فروش یک محصول و یا کالای خاص از جمله مسکن میکنند.
در پایان این همایش ناصر المعمار یک از مدرسین دانشگاه های کشور درباره تکنیکهای مذاکره و بازاریابی در حوزه املاک گزارشی ارایه کرد و گفت: انجام معاملات مسکن از طریق فضاهای جازی هر روز گسترش می یابد و همواره شاهد افزایش فعالیت این سایت ها در فضاهای دیجیتالی هستیم.