استقلال و پرسپولیس بخش اعظمی از افتخارات خود را مدیون این ستاره هستند+عکس
بدون تردید در بخشی از دوران پر افتخار استقلال و پرسپولیس این ستاره نقش اعظمی بر عهده داشته است.
بدون تردید در بین تمامی دروازهبانهای تاریخ فوتبال ایران نام دو ستاره بیش از همه میدرخشد، دو سنگربانی که حضورشان در قفس توری آرامش را به اردوی تیم می آورد تا آنها با خیالی آسوده به بازی خود بپردازند.
این دو فوق ستاره فوتبال ایران، ناصر حجازی فقید، سنگربان استقلال و تیم ملی و هم چنین احمدرضا عابدزاده بمب روحیه، کسی که در اوج نا امیدی در درون زمین و وقتی همه بازیکنان بر این تصور بودند که کاری دیگر از دست آنها ساخته نیست، وقتی نیم نگاهی به آخرین نفر درون زمین خود می انداختند، به آرامش رسیده و انگیزههای مضاعفی برای کسب نتیجه پیدا می کردند.
فکر نکنم کسی در ایران باشد و حماسه ملبورن را بیاد نداشته باشد، جدالی نفس گیر در اوج فشار روحی- روانی در ورزشگاه و نتیجهای که تابلو 2بر0 به سود استرالیا نشان میداد و تنها 45 دقیقه باقی بود تا ایران غزل خداحافظی از جام جهانی 1998 را بخواند و اما این پایان راه نبود و آن حرکات عابدزاده و واکنشهای بینظیرش همراه با اوج روحیه و آرامش ، شرایط را بگونهای رقم زد تا در نهایت با دو گل کریم باقری و خداد داد عزیزی بازی را به تساوی کشانده و راهی جام جهانی شویم.
احمد رضا عابدزاده را در آخرین تصویری که در فضای مجازی از خود ساعاتی قبل منتشر نمود، می بینیم و خدا وکیلی به چشمانش نگاه کنید تا ببینید او چقدر در اوج فشارهای درون زمین، آرامش داشته است.
بیوگرافی احمد رضا عابدزاده
احمدرضا عابدزاده (متولد ۴ خرداد ۱۳۴۵) دروازهبان سابق تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه استقلال تهران و باشگاه پرسپولیس تهران است. او به همراه تیم ملی فوتبال ایران به قهرمانی در مسابقات فوتبال بازیهای آسیایی ۱۹۹۰ در پکن با سرمربیگری علی پروین و همچنین دو مقام سومی در جام ملتهای آسیا در سالهای ۱۹۸۸ و ۱۹۹۶ رسیدهاست و همراه با تیم ملی به جام جهانی ۱۹۹۸ صعود کردهاست. او همچنین همراه با باشگاه استقلال (دومین عنوان) به قهرمانی جام باشگاههای آسیا ۹۱–۱۹۹۰ و در جام باشگاههای آسیا ۱۹۹۱ به مقام نایب قهرمانی دست پیدا کردهاست.
دوران ورزشی احمد رضا عابدزاده
احمدرضا عابدزاده فوتبال خود را در سال ۱۳۶۰ از تیم فوتبال هلال احمر اصفهان شروع کرد سپس به تیم تام اصفهان منتقل شد و در سال ۱۳۶۲ موفق به کسب عنوان قهرمانی اصفهان با این تیم شد و در سال ۱۳۶۴ به تیم جوانان اصفهان دعوت شد.
وی در سال ۱۳۶۴ (۱۹ سالگی) به اردوی تیم ملی جوانان دعوت شد و اولین بازی خود را در مسابقات جام بینالمللی دهه فجر انجام داد و در سال ۱۳۶۵ موفق به کسب عنوان قهرمانی با تیم فوتبال منتخب اصفهان در دومین دوره از مسابقات فوتبال لیگ استانی قدس شد. در سال ۱۳۶۶ عابدزاده برای انجام خدمات سربازی به تیم ژاندارمری تهران پیوست و پس از دو سال در سال ۱۳۶۸ مجدداً به تام بازگشت.
او در سال ۱۳۶۹، به تیم استقلال تهران پیوست و وی در همین سال ازدواج کرد و به مقام قهرمانی لیگ فوتبال ایران رسید؛ عابدزاده در همان سال موفق به کسب عنوان قهرمانی (با مهار سه ضربه پنالتی از او برابر کره شمالی در فینال) با تیم ملی فوتبال ایران در بازیهای آسیایی ۱۹۹۰ پکن شد.
او در سال ۱۳۷۰ موفق به کسب قهرمانی جام باشگاههای آسیا با تیم استقلال تهران شد و بعد از پیروزی استقلال تهران در فینال مسابقات برابر لیائونینگ چین، کاندیدای برترین دروازهبان آسیا شد و در همان سال موفق به کسب قهرمانی جام باشگاههای تهران همراه استقلال تهران شد.
وی در سال ۱۳۷۲ به تیم سیمان سپاهان اصفهان پیوست و برای این تیم تنها یک بازی انجام داد. تنها بازی عابدزاده در سپاهان در مسابقات جام حذفی و در بازی برگشت برابر تیم بانک صادرات کرمانشاه بود. او در سال ۱۳۷۳ به تیم پرسپولیس پیوست و تا آخر دوران بازیگری در این تیم ماند وی در ۷۸ بازی ملی شرکت نموده و مجموعاً ۵۲ گل دریافت کردهاست که از این جهت رکورد باقی گذاشت. وی در بازیهای مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه یکی از ارکان موفقیت تیم ملی فوتبال ایران در راه صعود به جام جهانی بود.
اوج شهرت احمدرضا در بازیهای آسیایی ۱۹۹۰ پکن اتفاق افتاد که با وجود آسیب دیدگی از ناحیهٔ انگشتان دست، با مهار سه ضربه پنالتی در فینال مسابقات در برابر کره شمالی ایران را به قهرمانی آسیا رساند او در طول این مسابقات جمعاً ۲ گل دریافت کرد که هر دو گل نیز از روی نقطه پنالتی وارد دروازه عابدزاده شد. در آن دوره از مسابقات علی پروین سرمربی تیم ملی فوتبال ایران بود. پس از درخشش او در این مسابقات بود که عابدزاده عنوان عقاب آسیا لقب گرفت.
عابدزاده در بازیهای مرحله نهایی انتخابی جام جهانی فوتبال ۱۹۹۸ فرانسه در بازی آخر در مقابل استرالیا که در شهر ملبورن و در حضور پرشمار تماشاگران استرالیایی برگزار شد با درخشش فوقالعاده در بسیاری از لحظات بازی یکی از ارکان اصلی صعود ایران به جام جهانی بود.
در نظرسنجی برنامه نود در سال ۱۳۸۸ وی به عنوان محبوبترین بازیکن سه دهه اخیر فوتبال ایران انتخاب شد.
وی سرانجام روز جمعه ۲۳ دی ماه سال ۱۳۸۴ در حالی که چند سال بود که فوتبال را کنار گذاشته بود، به صورت افتخاری در دیدار دوستانه پرسپولیس با بایرن مونیخ مدت کوتاهی بازی کرد و به صورت رسمی از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.
تقویم افتخارات ورزشی احمد رضا عابدزاده
مهر ۱۳۶۲: کسب قهرمانی اصفهان با تیم «تام» در هفده سالگی
دی ۱۳۶۵: قهرمانی با تیم فوتبال منتخب اصفهان در دومین دوره از مسابقات فوتبال لیگ استانی قدس
اردیبهشت ۱۳۶۹: عزیمت به تهران و حضور در تیم فوتبال استقلال تهران و کسب قهرمانی لیگ کشور با آبی پوشان در روز چهارم خرداد ۶۹
مهرماه ۱۳۶۹: قهرمانی با تیم ملی در بازیهای آسیایی ۱۹۹۰ پکن، با مهار سه ضربه پنالتی برابر کره شمالی در فینال
مرداد ماه ۱۳۷۰: قهرمانی جام باشگاههای آسیا با استقلال بعد از پیروزی دو بر یک برابر تیم لیائونینگ چین
دی ماه ۱۳۷۰: نایب قهرمانی جام باشگاههای آسیا با استقلال بعد از شکست مقابل الهلال عربستان در ضربات پنالتی
بهمن ماه ۱۳۷۰: قهرمانی با تیم استقلال در مسابقات فوتبال جام باشگاههای تهران
دی ماه ۱۳۷۴: قهرمانی با پرسپولیس در مسابقات فوتبال لیگ پنجم آزادگان و رکورد هجده بازی متوالی بدون گل خورده
تیرماه ۱۳۷۶: قهرمانی با پرسپولیس در مسابقات فوتبال لیگ ششم آزادگان
آذر ماه ۱۳۷۶: صعود با تیم ملی فوتبال به مسابقات جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه بعد از مساوی با تیم ملی استرالیا به دلیل گل زده بیشتر در خانه حریف
خرداد ماه ۱۳۷۸: قهرمانی با پرسپولیس در لیگ هشتم آزادگان
اردیبهشت ۱۳۷۹: قهرمانی با پرسپولیس در لیگ نهم آزادگان.[۵]
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.