//
کدخبر: ۶۵۴۵۵ //

نصب ۴۵۰۰ کانکس در مناطق زلزله زده غرب کشور

38 روز از وقوع این زمین لرزه هولناک می‌گذرد و دراین ایام 4 هزار و 500 دستگاه کانکس نصب و تحویل مردم در مناطق غرب کشور شده است. از این تعداد حدود 400 دستگاه در شهرها و مابقی در روستاها نصب شده است.

 نصب 4500 کانکس در مناطق زلزله زده غرب کشور
به گزارش فرتاک نیوز،

 وقوع زمین لرزه 7.3 ریشتری دراستان کرمانشاه در شامگاه 21 آبان ماه امسال یکی از تلخ‌ترین شامگاهان کشور را رقم زد. در این زلزله علاوه بر جان‌باختن حدود 500 نفر از هموطنانمان، 53 هزار واحد مسکونی خسارت دید که از این رقم 28 هزار واحد به ساخت دوباره نیاز دارد. تعداد روستاهایی که به طور کامل تخریب شد نیز به 22 هزار آبادی می‌رسد.

 

با وجود اینکه درابتدا در مجموع 94 هزار تخته چادر از کمک‌های دولت و مردم میان مردم منطقه توزیع شد، ولی به‌دلیل شرایط اقلیمی خاص و سردسیر منطقه و همچنین طولانی بودن ساخت و مرمت واحدهای آسیب دیده، برای نخستین باربه صورت گسترده استفاده از کانکس یا اتاق‌های 16 متری فلزی برای اسکان موقت زلزله زدگان غرب کشور در دستور کار قرار گرفت. برهمین اساس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی که وظیفه بازسازی و اسکان زلزله زدگان به آن واگذار شده بود، برای تأمین 11 هزار دستگاه کانکس با قرارگاه سازندگی خاتم سپاه پاسداران و ارتش قرارداد منعقد کرد تا به ازای هفت میلیون تومان برای هردستگاه بخش عمده‌ای از اسکان موقت انجام شود. طبق اعلام بنیاد مسکن ساخت 8 هزار دستگاه کانکس به قرارگاه خاتم واگذار شد که براساس قرارداد باید ظرف 45 روز تحویل و نصب شود. سهم ارتش نیز درتآمین کانکس 2 هزار دستگاه است. برپایه همین قرارداد قرارگاه سازندگی خاتم اعلام کرد که روزانه 400 دستگاه کانکس را تأمین می‌کند ارتش نیز از ساخت و تحویل روزانه 100 دستگاه کانکس خبرداد. البته در روزهایی که از زمین لرزه کرمانشاه می‌گذرد، صدها دستگاه کانکس از سوی خیرین و کمک‌های مردمی تأمین و تحویل برخی از روستاها شده است.

 

تاکنون چند کانکس تحویل مردم شده است؟

تا 28 آذر ماه جاری، 37 روز از وقوع این زمین لرزه هولناک می‌گذرد و دراین ایام 4 هزار و 500 دستگاه کانکس نصب و تحویل مردم شده است. براساس اعلام مدیرکل دفتر بازسازی بنیاد مسکن کشور تا روز27 آذر ماه جاری در مجموع 4 هزار و 500 دستگاه کانکس در مناطق زلزله زده بخصوص روستاها نصب شده است. به گفته مجید جودی از این تعداد حدود 400 دستگاه در شهرها و مابقی در روستاها نصب شده است.

 

وی با اشاره به اینکه کار جانمایی برای نصب کانکس‌ها توسط بنیاد مسکن انجام شده است گفت: در محل‌هایی که جانمایی شده است در ابتدا باید سکوهای زیرین کانکس‌ها نصب شود که در همین راستا حدود 7 هزار سکو ایجاد و آماده نصب کانکس است.

 

براساس گفته‌های این مقام مسئول در نصب کانکس، روستاهای صعب‌العبور در اولویت قرار گرفته‌اند چراکه ممکن است با بارش برف راه‌های ارتباطی این روستاها مسدود شود. همچنین روستاهایی که دچار تخریب صددرصدی شده‌اند نیز در اولویت اول نصب کانکس قرار گرفته‌اند اما در شهرها مردم بیشتر از تسهیلات 5 میلیون تومانی برای اسکان موقت استقبال کرده‌اند. جودی در خصوص اینکه درمجموع چند دستگاه کانکس در مناطق زلزله زده غرب نیاز است افزود: طبق برآوردهای اولیه به حدود 11 هزار دستگاه نیاز داریم ولی ممکن است این عدد تغییر کند. براساس قراردادهای منعقد شده با قرارگاه خاتم(8 هزار دستگاه) و ارتش (2 هزار دستگاه) در مجموع 10 هزار دستگاه کانکس تأمین خواهد شد. علاوه براین تعدادی کانکس نیز از سوی بنیاد مسکن که تعداد آن به هزار دستگاه می‌رسد تأمین خواهد شد. برآوردها نشان می‌دهد که بیش از هزار دستگاه نیز توسط خیرین و کمک‌های مردمی تأمین می شود. بنابراین در تأمین کانکس کمبودی وجود ندارد.

 

مدیرکل بازسازی بنیاد مسکن درپاسخ به این سؤال که آیا ارتش و سپاه قادر خواهند بود که ظرف 45 روز کانکس‌های تعهد شده را تحویل دهند گفت: این دو نهاد تمام تلاش خود را برای تحویل بموقع این کانکس‌ها انجام می‌دهند. پیش‌بینی می‌شود تا پایان دی ماه تمام کانکس‌های مورد نیاز نصب و تحویل مردم شود.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۶۵۴۵۵ //
ارسال نظر