افزایش خطر ابتلا به کرونا با آلودگی هوا
دانشمندان می گویند کسانی که در مناطقی با هوای آلوده زندگی می کنند بیشتر از افرادی که در هوای پاک استقرار دارند در خطر ابتلا به کرونا هستند.
به نقل از دیلی میل، آلودگی هوا ریسک ابتلا به ویروس کرونا را از افزایش می دهد چرا که ذرات آلوده معلق در هوا راحت ویروس کرونا را با خود حمل می کنند و اینور و آنور می برند. اکنون با بررسی هوای چند شهر پرجمعیت در جهان نتایجی هم حاصل شده است.
به گزارش فرتاک نیوز،در این تحقیق وضعیت پنج شهر آلوده لندن و بیرمنگام در انگلیس، نیویورک در آمریکا، مکزیکوسیتی در مکزیک و دهلی در هند مورد بررسی قرار گرفت. نرخ ابتلا به ویروس کرونا در این شهر که دارای شاخص های بالای آلودگی هوا هستند بسیار بالاست.
همچنین یک سری تحقیقات بین المللی که به رهبری دانشگاه پزشکی چین تایپه انجام شد به این نتیجه رسید که آلودگی هوا نقش اساسی در انتشار ویروس کرونا ایفا می کند و باعث می شود افراد به راحتی به کرونا مبتلا شوند.
بر اساس این تحقیقات ارائه شده، ویروس های کرونای معلق در هوا احتمالا از سوی ذرات آلوده معلق در هوا جذب می شوند و سپس ساعت ها و یا حتی روزها در هوا باقی می مانند و احتمال اینکه فردی آنها را تنفس کند بسیار زیاد است.
بیشتر این ذرات معلق در هوا توسط اگزوز اتومبیل ها و ضایعات ساخت و ساز تولید می شود که این موضوع در بسیاری از شهرهای مختلف جهان دیده می شود.
این ادعا «هوایی» بودن ویروس کرونا راتایید می کند. به این معنی اکثر افرادی که مبتلا به کرونا می شوند از طریق هوا این ویروس را گرفته اند.
تیمی به سرپرستی نگوین تان تونگ ، از دانشگاه پزشکی برای حمایت از نظریه خود تحقیقات مختلفی را تهیه کردند که در مجله Science of The Total Environment منتشر شد.
تا پیش از این مقامات بهداشتی تاکید می کردند که ویروس کرونا عمدتاً از طریق قطرات تنفسی بزرگی که از سرفه یا عطسه بیرون می آید ، پخش می شود. اما حالا شواهد در حال ظهور نشان می دهند که انتقال هوا نیز نقش دارد.
دانشمندان حالا بیشتر از هر زمانی می گویند که ویروس ها ممکن است توسط ذرات آلوده جذب بشود و ساعت ها یا روزها در هوا باقی بمانند. سپس همین ذرات ریز می توانند وارد ریه ها شوند و در ادامه ویروس در ریه شروع به تکثیر می کند.
در مقاله یاد شده تاکید شده است که ذرات آلوده معلق در هوا بستر مناسبی برای حمل ویروس کرونا هستند. الگوی انتقال مستقیم ویروس کرونا از هوای آلوده به ریه ترسیم شده است. برخی مطالعات دیگر وجود دارد که تا حدودی از این نظریه پشتیبانی می کند.
پیش از این نیز محققان ایتالیایی با یک الگوی پیش فرض این موضوع را مطرح کردند که ماده ژنتیکی موجود در ویروس کرونا در ذرات آلوده معلق در هوا در شهر برگاموی این کشور مشاهده شده است. از 34 نمونه 19 مورد حامل ویروس کرونا بودند.
تحقیقات دیگر در نقاط مختلف ایتالیا حاکی از این است شهرهایی که در این کشور بیشترین آلودگی را داشتند به همان میزان نرخ ابتلای بیشتری را هم داشتند.
مناطق لومباردی و امیلیا رومانا واقع در شمال ایتالیا دارای کارخانه های زیادی هستند و همیشه هم ترافیک های سنگین دارند. این مناطق با کوه احاطه شده اند که این کوه ها مانع از انتقال جریان هوا هستند. نرخ شیوع ویروس کرونا در این دو منطقه واقعا بالا بود. هر دو مکان از لحاظ مرگ و میر نیز بالاتر از سایر مناطق و شهرهای ایتالیا قرار گرفته اند.
اما با تمامی این تفاسیر دلایل اساسی دیگری غیر از آلودگی در شیوع ویروس کرونا در شهرهای مختلف جهان تاثیر دارد.
در مطالعه دیگری که در 120 شهر چین انجام شده است تحقیقات نشان داد که هر افزایش 10 میکروگرم بر متر مکعب در غلظت ذرات آلوده معلق در هوا که به PM2.5 معروف است منجر به افزایش بیش از دو درصدی موارد جدید کرونا شده. این ذرات PM2.5 عمدتا توسط ترافیک های سنگین و صنایع مختلف و سیستم گرمایش خانگی تولید می شود. این ذرات آلوده از موی انسان نازک تر هستند.
با این حال تحقیقات دیگری نشان داده است که آلودگی هوا باعث انتقال ویروس نمی شود اما اگر فرد آلوده به ویروس در معرض هوای آلوده قرار بگیرد عفونت موجود در بدن او شدیدتر می شود.
با تمام این اوصاف ریسک بالای ابتلا به کرونا در هوای آلوده همچنان یک نظریه جدی و نگران کننده است. البته این نخستین بار نیست که یک ویروس برای زنده ماندن به هوای آلوده می چسبد. پیش از این نمونه های ویروس های مربوط به آنفولانزای مرغی و آنفولانزای فصلی در ذرات آلوده معلق در هوا کشف شده بودند و حالا این فرضیه درباره کرونا هم وجود دارد.
فرضیه این است که ذرات آلوده معلق در هوا با افزایش بیان گیرنده های ACE-2 ، ریه ها را بیشتر مستعدآلوده شدن به کرونا می کند.
گیرنده های ACE-2 به عنوان دروازه ای برای ویروس کرونا جهت ورود به سلول ها مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین فردی که هوای آلوده را استنشاق می کند می تواند نقاط ورودی بیشتری برای کرونا داشته باشد.
همچنین کار قبلی این تیم نشان داده است که سه ماه قرار گرفتن در معرض ذرات آلوده باعث افزایش بیان ACE-2 در ریه های موش شد.
یکی دیگر از نتایج این تحقیق چنین است: ترکیب ذرات آلوده و ویروس کرونا ممکن است آسیب های ریه را با افزایش التهاب تشدید کند.
با این وجود هنوز اثبات این مسئله دشوار است که اگر کسی بیش تر گیرنده ACE-2 داشته باشد در معرض بیشتر خطر ابتلا به کرونا و یا همان کووید19 قرار دارد.
آلودگی هوا همه مناطق جهان را تحت تأثیر قرار می دهد وهم اکنون یکی از بزرگ ترین و خطرناک ترین مشکلات کنونی جهان برای سلامتی تمامی افراد است. این موضوع به خصوص در کشورهای در حال توسعه دیده می شود.
آلودگی هوا منجر به ایجاد مشکلات تنفسی و آسم، بیماری های قلبی و مغزی و حتی ژنتیکی در مردمان مختلف نقاط جهان می شود.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.